Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Nvidia GeForce RTX 4080 İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 243

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 7 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

pxl-20221114-204750800-portrait-1668461745546.jpg

Nvidia GeForce RTX 4080, DLSS 3 özelliğine sahip, müthiş bir yeni nesil grafik kartıdır, ancak birinci sınıf fiyatı, onu pahalı bir oyun bilgisayarı yükseltmesi haline getirir.

Nvidia RTX 4080 nihayet grafik kartı sahnesine çıktı ve yeni nesil yetenekleri, hesaba katılması gereken bir GeForce. Ne yazık ki, RTX 4090 kardeşinin yanında dimdik dursa da, premium fiyat güneşine biraz fazla yaklaştığı için muhtemelen beklediğiniz 80 sınıfının halefi değil.

AMD'nin en iyi GPU'su Radeon RX 7900 XTX, aslında 899 USD'ye mal olan bir RTX 4080 rakibi olduğundan, en iyi grafik kartı savaş alanı şu anda biraz alt üst olmuş durumda. RDNA 3 kartının Lovelace kartının yüksek fiyatını ona karşı kullanıp kullanmayacağını kesin olarak söyleyemem, ancak Nvidia'nın yarışmacısını değerlendirirken kesinlikle akılda tutmaya değer.

Ancak RTX 4080, piyasaya sürüldüğünde RTX 3080'den 500 $ daha fazla olan 1.199 ABD Doları / 1.269 GBP'den geliyor. Bir bakıma, yeni nesil yeni gelen için üzülüyorum, çünkü ilk çıkışı hem şimdi iptal edilen 12GB modeli hem de yerinde olmayan fiyatı tarafından rahatsız ediliyor. Yine de, Nvidia'nın şüpheli markasını görmezden gelmek istiyorsanız, GPU hala fps'yi bir RTX 3090'dan daha fazla artıracak 4K ağır bir vurucudur ve olağanüstü DLSS 3 yetenekleri anlaşmayı biraz tatlandırır.

Nvidia GeForce RTX 4080 Özellikler

16 GB GDDR6X VRAM ile donatılan RTX 4080, 4K oyun düşünülerek tasarlanmıştır. RTX 3090'dan 1.024 daha az olmak üzere 9.728 CUDA çekirdeği içerir ve daha yüksek 2.505 MHz artırılmış saat hızlarına sahiptir.

Ekran Kartı Chipset MarkaNVIDIA®
Grafik İşlemciGeForce RTX 4080
Çekirdek Hızı2595 MHz
Çekirdek Hızı Maks.2610 MHz
Çekirdek Hücre Sayısı9728 Cuda
Bellek TipiGDDR6X
Bellek Kapasitesi16GB
Bellek Hızı22400 MHz
Bellek Arayüzü256 Bit
HDMI1
DisplayPort3
Maks. Çözünürlük7680 x 4320
HDCP DesteğiVar
SoğutmaFanlı Soğutma
Soğutma Fan Sayısı3
Güç Tüketimi320W
Direct X12
VGA SlotPCI Express 4.0
OpenGL4.6
Boyutlar (cm)337 x 140 x 67 mm

RTX 4090'ın aksine, Nvidia'nın AD103 GPU'su, 320W TDP sayesinde güç için açgözlü değil. Bu, RTX 3080'inize güç sağlayan aynı 750 W PSU'yu kullanabileceğiniz, ancak yine de bir adaptörle uğraşmanız gerekeceği anlamına gelir.

nvidia-geforce-rtx-4080-16gb-founders-edition-review_764p.jpg

Nvidia GeForce RTX 4080 Tasarım

RTX 4090 incelememde Asus TUF oyun modelini estetik bir kabus olarak nitelendirdim ancak Nvidia'nın Founder's Edition RTX 4080 tasarımı o kadar da saldırgan değil. Hatta özelleştirilebilir bir RGB şeridi ve aydınlatılmış bir GeForce logosu ile tamamlanan hafif bir aydınlatma sağlar. Bir LAN etkinliğinde öne çıkacak mı? Muhtemelen hayır, ancak kartın kasanızda gizlenen karanlık bir dikilitaş gibi görünmesini önlemeye yardımcı olur.

Diğer tüm RTX 4000 modellerinde olduğu gibi, kartın PCIe 5 güç konektörü, kartın merkezine yakın bir yerde bulunur. Şahsen, 8 pimli soketin yerleşimi beni virajın etrafında döndürüyor ve kabloları yönetmeye çalışmaktan tamamen vazgeçmeme neden oluyor. Neyse ki, RTX 4080 daha az müdahaleci üç 6+2-pin 12VHPWR adaptör kullanıyor, bu yüzden bu sefer bir Medusa yılan başıyla güreşmek zorunda kalmadım (veya PCIe 5 destekli en iyi güç kaynağını satın almak için kendimi ikna ettim).

rtx4080rtx-4080.jpg

Nvidia GeForce RTX 4080 Performans

RTX 4080, RTX 4090'a kıyasla çok fazla bir performans gösterisi sunmuyor, ancak yine de RTX 3090'ı kullanımdan kaldırmaya zorlayacak bir katil 4K GPU. Karışıma DLSS 3'ün çerçeve oluşturma özelliğini ekleyin ve RTX 3090 Ti dahil diğer üst düzey seçeneklerin çoğunu potansiyel olarak sudan çıkaracak bir kartınız var.

Nvidia GeForce RTX 4080 DLSS 3

Frame Generation, en iyi oyun bilgisayarı yapılarının gülünç kare hızı hileleri yapmasına yardımcı olacak bir GPU oyun değiştiricisidir ve RTX 4080, Nvidia DLSS 3'ü gerçekten benimser. ultra 4K ışın izleme ayarları etkinleştirildi.

Aynı sıçrama, ortalama kare hızlarının 95'ten 129'a çıktığı A Plague Tale: Requiem için de geçerli. Hem Süper Çözünürlük (DLSS 2'nin AI yükseltmesi) hem de Çerçeve Oluşturmanın kapatılması kare hızlarıyla sonuçlandığından, elbette, önceki rakam hala muhteşem. 60'ın altında. Potansiyel görsel DLSS yapaylığı konusunda seçiciyseniz, sadece Çerçeve Oluşturma ile devam edebilir ve yine de saygın bir 89 fps elde edebilirsiniz.

DLSS 3 inanılmaz ve Nvidia'nın teknolojisi inkar edilemez bir şekilde 4080 için bir satış noktası. Elbette, hala kısmen tüm RTX serisi kartlarda bulunan Süper Çözünürlük özelliklerine dayanıyor, ancak Frame Generation tek başına çarpıcı sonuçlar üretebilir. Özellikle birkaç yıl boyunca herhangi bir ayarı çevirmekten kaçınmak istiyorsanız, kişisel olarak her ikisini de bir paket olarak kullanmaya devam edeceğim.

RTX 4080 8K'yı Kaldırabilir Mi?

Şu anda mevcut olan en iyi oyun monitörü seçenekleri bile 4K ile sınırlı olduğundan, 8K performansından bahsetmek aptalca geliyor. Yine de, buradayım, RTX 4080'in gerçekten gelecekteki çözünürlükleri kaldırıp kaldıramayacağını araştırmak üzereyim. Yakın tarihli Radeon RX 7900 XT'nin geleceğe hazır yeteneklere sahip bir DisplayPort 2.1 konektörünü gösterdiği için, bunun için AMD'yi suçlamaktan kendimi alamıyorum.

Bir 8K monitör kurulumunu simüle etmek için, Nvidia'nın Kontrol Panelindeki Dinamik Süper Çözünürlük (DSR) ayarından yararlandım ve GPU'yu işleri 8K'da çalıştırmaya zorluyor. Doğal olarak, çözünürlüğün gerçekte nasıl göründüğü konusunda konuşamam, çünkü mevcut ekranlar yine de sadece 4K görüntüleyecek. Yine de deney, ayarları çevirmeye ve DLSS'yi kullanmaya istekli olmanız koşuluyla, RTX 4080'in aslında saygın bir performans gösterebileceğini ortaya koyuyor.

Hitman 3, oynanabilir bir 8K oyununa harika bir örnektir, çünkü 4080 onu ışın izleme etkinken çalıştırabilir ve 60 fps'nin biraz üzerinde tutabilir. Yine, her ayarı en aza indirmek ve DLSS'den yararlanmak bir zorunluluktur, ancak buna mantıksız bir değiş tokuş demezdim. Warhammer 3'ü 8K'da da denedim, ancak deneyim tam olarak mükemmel değildi. Aslında 46 fps civarında çalıştığı için bir slayt gösterisi olduğunu söylemiyorum, ancak sim ayarlarını düşürmek gözlerimi biraz fazla rahatsız etti.

Cyberpunk 2077, DLSS 3'ün gücü sayesinde aslında 8K'da oldukça iyi çalışıyor. Düşükün üzerindeki tüm ayarları performans tanrılarına feda etmek, distopik RPG'nin 60 fps'nin biraz altında çalışmasına yardımcı oluyor - tipik olarak GPU'ları terleten bir oyun için dikkate değer bir başarı.

Her şey düşünüldüğünde, Nvidia RTX 4080, tehditkar bir fiyat etiketine sahip güçlü bir grafik kartıdır. Haklı olarak, 4090'dan daha düşük bir fiyata birinci sınıf performans sunan, pikselleri zorlayan bir kahraman olmalıdır. İkincisi doğru olsa da, Nvidia'nın en yeni 80 serisi kartı, RTX 3080 ve 2080'den çok daha pahalıya mal oluyor ve geleneksel fiyatlandırmadan uzaklaşıyor. bazı meraklıları RTX 4070'i beklemeye sevk edebilir. Warhammer 3'ü 8K'da da denedim, ancak deneyim tam olarak mükemmel değildi. Aslında 46 fps civarında çalıştığı için bir slayt gösterisi olduğunu söylemiyorum, ancak sim ayarlarını düşürmek gözlerimi biraz fazla rahatsız etti. Cyberpunk 2077, DLSS 3'ün gücü sayesinde aslında 8K'da oldukça iyi çalışıyor. Düşükün üzerindeki tüm ayarları performans tanrılarına feda etmek, distopik RPG'nin 60 fps'nin biraz altında çalışmasına yardımcı oluyor - tipik olarak GPU'ları terleten bir oyun için dikkate değer bir başarı.

Peki, bir RTX 4080 Satın Almalı Mısınız?

Sabırsız hissediyorsanız, makinenize muhteşem DLSS 3 süper güçleri sağlayacaktır. Bununla birlikte, belirli bir kare hızı yaygara grubu grubunun muhtemelen bir RTX 4090'a sıçradığını ve geri kalanının tüm Lovelace serisini tartmayı beklediğini düşünüyorum. Warhammer 3'ü 8K'da da denedim, ancak deneyim tam olarak mükemmel değildi. Aslında 46 fps civarında çalıştığı için bir slayt gösterisi olduğunu söylemiyorum, ancak sim ayarlarını düşürmek gözlerimi biraz fazla rahatsız etti. Cyberpunk 2077, DLSS 3'ün gücü sayesinde aslında 8K'da oldukça iyi çalışıyor. Düşükün üzerindeki tüm ayarları performans tanrılarına feda etmek, distopik RPG'nin 60 fps'nin biraz altında çalışmasına yardımcı oluyor - tipik olarak GPU'ları terleten bir oyun için dikkate değer bir başarı.

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri