Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
AMD Radeon RX 7600 incelemem, Sapphire Pulse modelini öne çıkarıyor ve 269 $ değerindeki GPU'nun teknik özelliklerini, değerini ve performansını kıyaslamalarla ve daha fazlasına göz atıyorum.
Bu AMD Radeon RX 7600 incelemesi, Nvidia GeForce RTX 4060 Ti 8GB lansmanının hemen ardından geliyor ve iki grafik kartı, bazı aydınlatıcı karşılaştırmalar yapıyor. RX 7600, yalnızca 8 GB VRAM paketleyerek en yakın GPU rakibi ile adeta yarışıyor. ancak maliyeti neredeyse o kadar yüksek değil ve bazı senaryolarda daha iyi performans sunabiliyor.
Yalnızca 269 $ / 269 £'a mal olan AMD Radeon RX 7600, bütçesi kısıtlı olanlar için en iyi grafik kartı olmayı hedefliyor.Bununla birlikte, ışın izleme kare hızları ile arzulanan çok şey bırakıyor ve 8 GB VRAM, 1080p'de bazı oyunlar için zaten yeterli değil.
AMD Radeon RX 7600 Özellikleri
Tahmin edebileceğiniz gibi, RX 7600 teknik özellikleri, daha güçlü kardeşleri olan RX 7900 XT ve XTX'ten önemli ölçüde azaltılmıştır ve ayrıca daha az güçlü bir GPU kullanır. Bununla birlikte, RX 6600 ile nesiller arası farklılıklara bakıldığında, birkaç önemli iyileştirme var.
- Bellek Boyutu 8 GB.
- Bellek Türü GDDR6.
- Bellek Hızı 2250 MHz.
- Bellek Hızı (Efektif) 18000 MHz.
- GPU Çekirdeği 2048 birim.
- Bellek Arayüzü Genişliği 128 bit.
- Bellek Bant Genişliği 288 GB/s.
- Sonsuzluk Önbelleği 32 MB.
Daha fazla akış işlemcisi, bilgi işlem birimi ve ışın hızlandırıcı içeren RX 7600, selefine kıyasla hemen hemen her yönden daha güçlüdür. Daha yüksek saat hızlarına da sahiptir, ancak bunların tümü, RX 6600'de bulunan 132 W'a kıyasla biraz daha yüksek 165 W TBP ile gelir. Sapphire Pulse modelimiz, saat hızlarını iyileştirmek amacıyla güç tüketimini 185 W'a çıkarır. Ne yazık ki AMD, bir dizi iyileştirmede bellek veri yolunun veya VRAM'in kapasitesini genişletmemeyi seçti, bu da aynı 128 bit 8 GB yapılandırmasına takılıp kaldığımız anlamına geliyor. Bu kombo, RTX 4060 Ti 8 GB'ı yansıtıyor ve ben de o GPU'da olduğu gibi burada da benzer şekilde hayal kırıklığına uğradım. Bu eşleştirme, özellikle de bellek miktarı, bu incelemede daha sonra vurgulayacağım gibi, 1080p'de maksimum ayarları hedeflerken bazı oyunlarda performans sorunları oluşturabillir.
AMD Radeon RX 7600 Boyutu ve Tasarımı
Bu inceleme için sahip olduğum hem referans kartı hem de Sapphire Pulse varyantı, RX 7600'ün boyutunu ve tasarımını küçük ve mantıklı tutuyor. Bu çift yuvalı GPU, yük altında sıcaklıkları 80°C gibi makul bir seviyede tutmayı başaran iki fan tarafından soğutulur. Neyse ki burada bahsetmek için bobin vızıltısı yok, ancak serin kalmaya çalışırken bu piksel iticiden tolere edilebilir miktarda gürültü bekleyebilirsiniz. RX 7600'ün düşük TBP'si, güce olan açlığının tek bir sekiz pimli PCIe konnektörü ile giderilebileceği anlamına gelir. Bir hatırlatma olarak, teknik olarak RX 6600'den daha az verimlidir, ancak çok da öyle değildir.
RX 7600 hakkında, RTX 4060 Ti 8 GB ile hemen hemen aynı şeyleri hissediyorum: hüsrana uğramış. Şirket, Nvidia'yı 300 doların altındaki ilk nesil grafik kartını üretmek için yendiğinden, bu AMD için bir smaç olmalı, ancak bunun yerine en iyi ihtimalle orta düzeyde bir başarı. Olumlu yönlerine rağmen, haklı olarak RX 7600'ü önermek için hevesimi toplayamıyorum. Işın izlemeyi açmak veya 1440p'ye çıkmakla ilgilenmeyenler için çoğunlukla mükemmel bir kart olsa da, 8 GB VRAM'i benim için bir uzlaşma. yapmak rahat olmaz. Şirketin yaklaşmakta olan DLSS Çerçeve Üretimi rakibinin, geldiğinde RX 7600'e ikinci bir rüzgar verebileceğini umuyoruz.
Artıları
300 dolardan az
Şaşırtıcı derecede iyi rasterleştirme performansı
İyi TBP
Eksileri
8 GB VRAM
Düşük ışın izleme performansı
DLSS Çerçeve Oluşturma'ya yanıt yok
Son düzenleme:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)