Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Milli Savunma Üniversitesi

• Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 162

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

k_28103158_Ekran-Goruntusu-76.jpg

Milli Savunma Üniversitesi ya da kısa adıyla MSÜ. 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu. Üniversitede eğitim ve öğretime 12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle başlanmıştır.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gündeme gelen, askerî kurumların yeniden düzenlenmesi sürecinde askerî okullar da düzenlenme kapsamına alınmıştır. Bu süreçte, askerî darbe girişiminin fâili olarak gösterilen Gülen Hareketi mensuplarının sızdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile kapatılmış, tüm öğrencilerin bu okullarla ilişiği kesilmiştir. Aynı kararname ile bu okulların kapanmasıyla oluşacak subay ve astsubay ihtiyacını karşılayan öğretim kurumu boşluğunu doldurmak amacıyla önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim verecek olan Milli Savunma Üniversitesi kurulmuştur.

12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle eğitim ve öğretime açılan üniversitede Deniz Harp Okulu ve Kara Harp Okulu ise 13 Mart 2017'de açılmıştır.

Rektörlük ve Rektörlük idari birimlerinin büyük çoğunluğu Üniversitenin kuruluşundan itibaren Eski Harp Akademileri Komutanlığı Karargâhında hizmet vermiştir. Bu binanın depreme dayanıksız olduğunun belirlenmesini müteakip söz konusu birimler Eylül 2020-Kasım 2022 tarihleri arasında Eski Kuvvet Harp Enstitüleri binalarına geçici olarak taşınmıştır.

Rektörlük ve Rektörlük idari birimlerinin büyük çoğunluğu 2022 yılı Kasım ayından itibaren, Eski Harp Akademileri Komutanlığı Karargâhının bulunduğu alanda yapılan yeni binaya taşınmıştır.

paylaşım için teşekkür ederim

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri