- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Bir web sitesi yedeğini almanın birkaç farklı yolu vardır.
Sunucu Yönetim Arayüzü:
Birçok web barındırma sağlayıcısı, kullanıcıların web siteleri için yedek alabilmeleri için sunucu yönetim arayüzü sağlar. Bu arayüzü kullanarak web sitenizin dosyalarını ve veritabanını yedekleyebilirsiniz. Sunucu sağlayıcınızın belgelerine veya destek ekibine başvurarak, sunucu yönetim arayüzünü nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
Dosya Aktarım Protokolü (FTP):
Bir FTP istemcisi kullanarak web sitenizin dosyalarını yerel bir bilgisayara aktarabilirsiniz. Bir FTP istemcisi (örneğin, FileZilla gibi) indirip kurduktan sonra, web sitenizin dosyalarını sunucudan bilgisayarınıza indirerek yedekleyebilirsiniz. Genellikle web sitenizin kök dizininde (public_html veya www gibi) bulunan tüm dosyaları indirmeniz yeterlidir.
Veritabanı Yedeklemesi:
Web siteniz bir veritabanı kullanıyorsa (örneğin, WordPress gibi), veritabanınızı yedeklemeniz önemlidir. Birçok veritabanı yönetim arayüzü veya araç (phpMyAdmin, MySQL Workbench vb.) kullanarak veritabanınızın bir yedeğini alabilirsiniz. Bu araçlar genellikle veritabanı dışa aktarma (export) seçenekleri sunar. Veritabanınızı yedekledikten sonra dosyayı güvenli bir yerde saklamanız önemlidir.
Otomatik Yedekleme Eklentileri:
Bazı içerik yönetim sistemleri (CMS) ve web barındırma platformları, otomatik yedekleme özellikleri sunar. Örneğin, WordPress kullanıyorsanız, ücretsiz veya ücretli bir yedekleme eklentisi kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, düzenli aralıklarla otomatik yedeklemeler oluşturabilir ve yedekleri bir bulut depolama hizmetinde saklayabilir.
Unutmayın ki yedeklemenin yanı sıra güvenlik önlemleri de almanız önemlidir. Yedekleri güvende tutmak için güçlü bir parola kullanın ve yedekleri düzenli olarak harici bir depolama aygıtına veya bulut depolama hizmetine aktarın.
- Konular
- 302
- Online süresi
- 11ay 4941s
- Reaksiyon Skoru
- 4,756
- Altın Konu
- 32
- Başarım Puanı
- 314
- TM Yaşı
- 7 Yıl 1 Ay 15 Gün
- MmoLira
- 34,355
- DevLira
- 15
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Rica ederim.Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 936
- Online süresi
- 3ay 29g
- Reaksiyon Skoru
- 2,666
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- TM Yaşı
- 13 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 499
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)