noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
farkmt2official 1
farkmt2official
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Bvural41 1
Bvural41
berzahx 1
berzahx
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Eskişehir Teknik Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

thumbs_b_c_e722497e5b76f398ff14d02264439ea4.jpg

Eskişehir Teknik Üniversitesi ya da kısa adıyla ESTÜ. (İngilizce: Eskişehir Technical University), Türkiye'deki bir devlet üniversitesidir. 18 Mayıs 2018 tarihinde Anadolu Üniversitesine ait çeşitli eğitim birimlerinin aktarılmasıyla iki farklı yerleşkede beş fakülte, üç enstitü ve iki meslek yüksekokulu ile Eskişehir'de eğitim vermeye başlamıştır. Üniversite 2019 yılı itibarıyla 1.317 personel ve yaklaşık 14.000 öğrenciyle eğitim-öğretime devam etmektedir.

Üniversite Türkiye'de devlet tarafından pilotaj eğitimi veren tek üniversitedir. Pilotaj programı aynı zamanda 2020 YKS yerleştirme verilerine göre Eskişehir Teknik Üniversitesi bölümleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan program olmuştur. İçerisinde bulundurduğu Hasan Polatkan Havalimanı sayesinde Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. Üniversite, 2007 yılında almış olduğu işletme ruhsatı ile dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanına sahip olmuştur.

Türkiye'de sismik izolatörlerin sınanabildiği tek merkez ESTÜ'dedir. ESTÜ Sismik İzolatör Merkezi, aynı zamanda dünyadaki ilk 5 merkezden biridir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri