Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Python Eğitim Serisi : Python'un İndirilmesi ve Kurulumu

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

banner.jpg
Python, birçok işletim sistemi için kullanılabilir. İşletim sisteminize uygun sürümü indirmek için resmi Python web sitesine gidin. Bu konuda Windows işletim sistemi için Python'un indirilmesi ve kurulumu hakkında adımları açıklayacağız.
  1. İndirme: İndirme sayfasına gidin ve en son sürümü indirin. Eğer hangi sürümün indirilmesi gerektiğini bilmiyorsanız, Python'ın en son sürümünü indirmek en iyisidir.
  2. Kurulum: İndirme tamamlandıktan sonra, indirilen dosyayı çift tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda, "Install Now" seçeneğini seçin ve "Next" düğmesine tıklayın.
  3. Lisans: Python kurulumu için gerekli olan lisansı kabul etmeniz gerekiyor. Lisansı okuyun ve "I Agree" düğmesine tıklayın.
  4. Özelleştirme: Kurulum seçeneklerini özelleştirebilirsiniz. Bu adım opsiyoneldir, isterseniz "Install Now" düğmesine tıklayabilirsiniz.
  5. Kurulumun Tamamlanması: Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, "Close" düğmesine tıklayın.
  6. Test: Kurulumun doğru bir şekilde tamamlandığından emin olmak için, Windows komut istemi (Command Prompt) açın ve "python" komutunu girin. Python yüklendiğinde, versiyon numarası görüntülenecektir.
Python kurulumu tamamlandıktan sonra, artık Python programlama dilini kullanmaya hazırsınız. Python'ı kullanarak kodlama yapmaya başlamak için, bir kod editörü veya entegre geliştirme ortamı (IDE) kullanabilirsiniz. Bazı popüler kod editörleri ve IDE'ler arasında PyCharm, Visual Studio Code, Sublime Text ve Jupyter Notebook bulunur.

Görsel Anlatım:

Adım 1:

1682813744473.png

Adım 2:

1682813807401.png

Adım 3:

1682814004336.png

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri