- Konular
- 120
- Online süresi
- 2mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 659
- Altın Konu
- 17
- TM Yaşı
- 10 Yıl 4 Ay
- Başarım Puanı
- 211
- MmoLira
- 6,714
- DevLira
- 9
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Tüketim Modelleri
İlk olarak, Keynesyen tüketim modeli incelenebilir. Bu modele göre, tüketicilerin tüketim harcamaları, gelir düzeyleriyle doğru orantılıdır. Yani, tüketicilerin geliri arttıkça, tüketim harcamaları da artar. Ancak, bu artış oranı gelirin artış oranından daha düşüktür. Buna marginalliğin azalması denir. Bu nedenle, tüketicilerin tasarrufları da artar.
Bir diğer tüketim modeli ise Friedman'ın gelir hipotezidir. Bu modele göre, tüketicilerin tüketim harcamaları, gelir düzeylerine ve tüketim için beklenen gelecekteki gelirlerine bağlıdır. Bu modele göre, bir kişi gelecekteki gelirlerinin artacağını beklediğinde, mevcut gelirinin bir kısmını tasarruf etmek yerine tüketim için harcayabilir.
Modigliani-Brumberg yaşam döngüsü hipotezi de bir tüketim modelidir. Bu modele göre, tüketiciler, tüm yaşamları boyunca elde ettikleri gelirlerin tüketimini düzenlerler. Bu nedenle, bir kişi gençken daha az kazanıyorsa, tasarruf etmek ve daha sonra harcamak için tüketimini kısar.
Son olarak, intertemporal tüketim modeli de bir tüketim modelidir. Bu modele göre, tüketiciler tüketimlerini, bugünkü ve gelecekteki gelirleri göz önünde bulundurarak düzenlerler. Bu modele göre, bir kişi gelecekteki gelirlerinin azalacağını bekliyorsa, bugün daha az tüketim yapabilir.
Tüketim modelleri, tüketicilerin tüketim davranışlarını anlamak için oldukça önemlidir. Bu modeller, ekonomi politikası yapıcılarına, tüketim harcamalarını nasıl etkileyecekleri konusunda yol gösterirler. Ayrıca, bu modeller, piyasalardaki tüketim eğilimlerinin tahmin edilmesi için de kullanılabilir. Bu nedenle, tüketim modelleri ekonomi biliminde önemli bir yere sahiptir.