Scarlet 1
Scarlet
dogusarikaya 1
dogusarikaya
delimuratt 1
delimuratt
tmaselica 1
tmaselica
bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Hiperkalemi ve EKG

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oscar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 141

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Hiperkalemi, kandaki potasyum seviyesinin normalden yüksek olması durumunu ifade eder. EKG (elektrokardiyografi), kalbin elektriksel aktivitesini ölçen bir tıbbi testtir. Hiperkalemi, EKG'de çeşitli belirtiler gösterebilir. Bunlar arasında:

1. P dalga kaybı veya düşüklüğü: P dalgası, atriyumların (kalbin üst odacıkları) depolarizasyonunu (uyarılanma) temsil eder. Hiperkalemi durumunda P dalgası normalden düşük veya tamamen kaybolabilir.
  2. Genişlemiş QRS kompleksi: QRS kompleksi, ventriküllerin (kalbin alt odacıkları) depolarizasyonunu temsil eder. Hiperkalemi, QRS kompleksinin genişlemesine ve süresinin uzamasına neden olabilir.
  3. T dalga yüksekliği ve sivrileşmesi: T dalgası, ventriküllerin repolarizasyonunu (dinlenme) temsil eder. Hiperkalemi durumunda T dalgası genellikle yükselebilir ve sivri bir görünüm alabilir.
  4. Ventriküler fibrilasyon veya kalp bloğu gibi ciddi ritim bozuklukları: Hiperkalemi, kalp ritim bozukluklarına neden olabilir. Ventriküler fibrilasyon, kalbin düzensiz ve koordinasyonsuz kasılmasıdır ve yaşamı tehdit eden bir durumdur. Kalp bloğu ise kalp iletim sisteminde bozukluklara bağlı olarak kalp atışlarının normalden yavaşlaması veya durması durumudur.
Ancak, hiperkalemi ile EKG bulguları her zaman belirgin olmayabilir ve hastanın klinik durumu ile birlikte değerlendirilmelidir. Hiperkalemi şüphesi olan bir hastada tanı ve tedavi, deneyimli bir sağlık uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri