Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
quickxd 1
quickxd
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Dungeon Orijinal Map İndexi Çekme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr. Kio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 898

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Anladığım kadarıyla zindana girildiğinde 351001-2-3-4-5 diye devam eden her karaktere özel oluşan İndex iptalmi oluyor ? Karakter zindana girdiğinde 351 indexinden başlıyor doğrumu dur?
hayır o index iptal olmuyor 351 indexini çekiyor.
Yani mesela zindanlara özel bir item yapacaksınız. veya aklınıza ne gelirse bir zindana özel bir şey düşünelim. ben sadece bu itemin razadörde kullanılmasını istiyorum.
if (GetDungeon() && GetDungeon()->GetOriginalMapIndex() == 351) dediğimde bizim eklediğimiz GetOriginalMapIndex() i çekiyor zindanın indexi 351001 351513 351458 gibi indexler olduğu için bunun kontrollerini genellikle if (mapindex >= 351000 && 351999 <=) gibi saçma sapan kontrollerle razadör zindanı olduğunun kontrolü vs. yapılıyor. Bizim bu eklediğimiz fonksiyon zindanın indexlerini çekmiyor. Zindan oluşturulurkenki orijinal map indexi çekiyor. Yani 216xxx devilcatacomb 351xxx razadör 352xxx nemere diyelim. GetDungeon()->GetOriginalMapIndex() bunu kullandığın zaman o zindanın orijinal map indexi neyse 216 351 352vs. bunu verecektir. Birden fazla kontrol yerine zindanın oluşturulduğu map indexiyle direkt hangi zindanda olduğunu da anlamış olacaksın. Mantık bu şekilde

zindan oluşturulurken aslında hali hazırda orijinal index kayıt ediliyor.

m_lOrigMapIndex

sadece çekmesi için bi fonksiyon ekledik o kadar.

örnek kullanımını da konuya ekledim. GetDungeon()->GetOriginalMapIndex() şeklinde zindanın orijinal indexini verecektir. Hatta lazım olursa quest_dungeon.cpp ye tanımlanıp questlerde kullanılabilir.

Son düzenleme:
aynen o şekilde direkt 351 indexini çekiyor.

zindan oluşturulurken aslında hali hazırda orijinal index kayıt ediliyor.

m_lOrigMapIndex

sadece çekmesi için bi fonksiyon ekledik o kadar.

örnek kullanımını da konuya ekledim. GetDungeon()->GetOriginalMapIndex() şeklinde zindanın orijinal indexini verecektir. Hatta lazım olursa quest_dungeon.cpp ye tanımlanıp questlerde kullanılabilir.
Peki hocam test ettinizmi herkes aynı İndex üzerinden zindana başlıyor ise sırası ile zindana giriş yapıldığında ilk karakterden sonraki karakterler zindanı nerede yapıyor, dediğiniz gibi map indexinde başlatmış olsa aynı haritada başlatmış olmuyormu

Peki hocam test ettinizmi herkes aynı İndex üzerinden zindana başlıyor ise sırası ile zindana giriş yapıldığında ilk karakterden sonraki karakterler zindanı nerede yapıyor, dediğiniz gibi map indexinde başlatmış olsa aynı haritada başlatmış olmuyormu
ben senin sorunu tam anlamamışım. Düzenledim tekrar cevabımı açıklama yaptım bi tekrar okursan sevinirim.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri