mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Neden “Bir Pantolon” Diyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oscar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 237

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Adsizeb95058f431ea46a.png

İngilizce konuşanların "bir pantolon" ifadesini kullanmaları garip gelebilir çünkü pantolonlar çoğul bir giysi olarak kabul edilir. Ancak, bu kullanımın kökeni ilginç bir hikayeye dayanıyor.

Aslında, İngilizcede pantolonlar ilk olarak çift olarak kullanılmaya başlandı. 17. yüzyılda, pantolonlar daha çok "çift pantolon" olarak adlandırılırdı ve her bacağı ayrı ayrı giyilirdi. Ancak 19. yüzyılda, pantolonlar tek parça halinde üretilmeye başlandı ve bu nedenle "bir pantolon" ifadesi kullanılmaya başlandı.

Pantolonların tek parça halinde üretilmesi, özellikle erkeklerin giyiminde bir dönüm noktası oldu. Bu nedenle, "bir pantolon" ifadesi, tarihi açıdan, pantolonların evrimini yansıtmaktadır.

Bu kullanım İngilizce'de hala yaygın olarak kullanılmaktadır. İnsanlar tek bir pantolon giydiğinde "bir pantolon" ifadesini kullanmaya devam ediyorlar. Ayrıca, "bir gömlek" gibi benzer ifadelerde de "bir" kullanımı mevcuttur.

Örnek vermek gerekirse;

• I need to buy a new pair of pants. (Yeni bir pantolon çifti almam gerekiyor.)
  • These pants are too long for me. (Bu pantolonlar benim için çok uzun.)
  • Can you help me find my pants? (Benim pantolonlarımı bulmama yardımcı olabilir misin?)
  • He always wears colorful pants. (O her zaman renkli pantolonlar giyer.)
  • I don't like how these pants fit me. (Bu pantolonların bana uyumunu sevmiyorum.)
Örnek olarak, "Benim bir tane kırmızı pantolonum var." cümlesi kullanılabilir.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri