- Katılım
- 29 Eyl 2009
- Konular
- 1,298
- Mesajlar
- 18,700
- Çözüm
- 203
- Online süresi
- 7mo 19h
- Reaksiyon Skoru
- 9,276
- Altın Konu
- 377
- Başarım Puanı
- 426
- Yaş
- 32
- MmoLira
- 51,391
- DevLira
- 74
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Gözlerimizde çapak oluşumu, gözlerin doğal temizleme mekanizmasıdır. Gözlerimiz, gözyaşı üretimi ve göz kapaklarının çalışması sayesinde kendini temizler. Göz kapakları, göz yüzeyini nemli tutar ve gözyaşı kanalları aracılığıyla gözyaşı, gözden akar. Gözyaşı, göz yüzeyindeki toz, kir, mikrop ve diğer yabancı maddeleri temizler ve gözün nemli kalmasını sağlar.
Ancak, bazen gözyaşı yetersiz kalabilir veya göz kapakları yeterince sıkı kapatılmaz. Bu durumda, gözde biriken toz, kir ve diğer yabancı maddeler çapak oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, gözün enfekte olduğu durumlarda da çapak oluşumu sık görülebilir. Bu durumlarda, gözyaşı kanallarının iltihaplanması nedeniyle gözyaşı akışı engellenebilir ve gözün kendini temizlemesi zorlaşabilir.
Çapak oluşumu genellikle sabahları daha yaygındır. Bu, uyku sırasında göz kapaklarının gevşemesi nedeniyle göz yüzeyinde biriken yabancı maddelerin daha uzun süre gözde kalmasıdır. Ayrıca, uyku sırasında gözyaşı üretimi de azalır ve bu da çapak oluşumuna neden olabilir.
Gözdeki çapak oluşumu genellikle zararsızdır ve kendiliğinden geçer. Ancak, bazı durumlarda çapak oluşumu ciddi bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Bu durumlarda, çapaklanmanın yanı sıra gözde kızarıklık, şişme ve ağrı gibi belirtiler de görülebilir. Bu gibi durumlarda, bir göz doktoruna danışmak önemlidir.
Gözlerimizde çapak oluşumu normal bir durumdur ve gözlerin doğal temizleme mekanizmasının bir parçasıdır. Göz kapaklarının düzgün çalışması, gözyaşı üretimi ve gözyaşı kanallarının açık olması, gözlerin temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Ancak, çapak oluşumu aşırıysa veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa, bir göz doktoruna başvurmak önemlidir.
- Katılım
- 5 Eyl 2010
- Konular
- 197
- Mesajlar
- 1,854
- Çözüm
- 26
- Online süresi
- 3mo 15d
- Reaksiyon Skoru
- 1,006
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 15 Yıl 9 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 266
- MmoLira
- 11,469
- DevLira
- 39
Paylaşım için teşekkürler
- Katılım
- 3 Eki 2017
- Konular
- 1,673
- Mesajlar
- 18,445
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,722
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,553
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 1
- Görüntüleme
- 100











