Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Koyun kopyası

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rney
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 562

Rney

Level 16
TM Üye
Katılım
23 Tem 2010
Konular
2,296
Mesajlar
10,809
Online süresi
53m 3s
Reaksiyon Skoru
628
Altın Konu
1
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 22 Gün
Başarım Puanı
336
MmoLira
-503
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Prof. Dr. Sema Birler, klonlama yönteminin hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren çok önemli yeni gelişmeler açısından çığır açabileceğini ifade ederek, bu konuda kendi başkanlığındaki ekibin 3 yıldır çalıştığını söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK destekli projeler kapsamında sürdürdükleri çalışmalar sonucunda 69 “klon embriyo“ elde ettiklerini ve bunları 8 taşıyıcı koyuna transfer ettiklerini belirten Birler, “Transferden 18 gün sonra yaptığımız bir testte 5 koyunun gebe kaldığını anladık ama gebeliğin 40. gününde ultrasonla baktığımızda 3 koyunun gebeliğinin sona erdiğini gördük. Sadece ikisinde gebelik devam etti“ diye konuştu.

Sema Birler, gebeliğin başında alınan ultrason sonucuna göre, koyunlarından birinden 4, diğerinden de bir ya da iki yavru beklediklerini kaydederek, dünya literatüründe bir batında doğan dördüz bulunmadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Birler, “Şu anda gayet sağlıklı olan koyunlarımızın doğum yapmasını merakla bekliyoruz. Normal şartlarda, koyunlardan 4 yavru bekleyenin doğum yapmasına 15 gün, diğerinin ise 8 gün kaldı“ dedi.
 
Teşekkürler*
 
Teşekkürler*
 
Paylasım ıcın tesekkurler
 
rica ederim.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst