- Konular
- 157
- Çözüm
- 59
- Online süresi
- 2mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 836
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 2 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 224
- MmoLira
- 4,315
- DevLira
- 51
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
FreeBSD 11.3 GCC8
Son düzenleme:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Paylaşımınız için teşekkürler, sırf müzikleri dinlemek için videoyu kapatamadım.Gelmişken meraklıları için bir kaç bilgi vermek istiyorum bu konuda, belki bir katkımız dokunur.
GCC ve Clang, FreeBSD içerisinde kullanılan en meşhur iki derleyicidir, farkları birden çok fakat basite indirgemek gerekirse; GCC daha geleneksel, Clang daha detaylıdır ve LLVM kütüphanesini kullanır. Ymir Metin2 dosyalarını derlemek için FreeBSD içerisinde GCC tercih etmiş zamanında, ben buna sadık kalarak GCC'den devam ettim ama pek tabii Clang'da kullanabilirsiniz. (Yalnız daha detaylıdır, daha çok warning alırsınız.)
Ymir'den konu açılmışken değinmeden geçmeye gönlüm el vermedi, 2013 yılında 5-6 yıl öncesinden kalma GCC ve BSD sürümleriyle derlemeye devam ettikleri gibi warningleri çözmek için de uğraşmamışlar, coding stillerinin kötülüğünden bahsetmiyorum bile.
Şuan GCC'nin yayında olan en güncel versiyonu 12.2 fakat çoğu insan hala 4.9 gibi hatta 7 gibi 8 gibi yıllar öncesinde kalan versiyonlarda devam ediyorlar, arkadaşlar yeni sürümlerin (Bknz; C++23) size sağladığı güvenli bir sürü liman var, auto gibi, nullptr gibi, pass by value gibi, bu nimetlerle yapıyı modernleştirmek varken hala 2008'de gibi hareket etmek mantıklı değil. (Ymir'in hala güncellemediğine bahse girerim, orası ayrı.)
Sürüm yükselttiğinizde başlıca uğraşacağınız şey warningler çünkü yeni compiler sürümleri bu mayın tarlası kodları düzenlemeniz için sizi sürekli uyaracak, bu yeni bir sistem eklediğiniz zaman da çok işinize yarayacak tabii bunu da hesaba katın. Projelerinizde -w kullanmamanızı tavsiye ederim, sorunsuz kod = iyi performans, unutmamak gerek, vakit ayırıp warningler ile ilgilenin derim.
Son olarak GCC sürümünüzü her yükselttiğinizde onlarca düzeltme yapmanız gerekecek (warningler için) size kendi altyapımda düzelttiğim sayıları vereyim bilgi olarak, GCC sürümünüzü 7'ye yükselttiğiniz vakit aşağı yukarı 119 adet warning düzeltmeniz gerekecek, ben buradan direkt GCC sürümünü 10'a yükseltmişim orada da 59 adet düzeltme gerekmiş, GCC sürümünü 11.2'ye yükseltince 242 adet düzeltme yapmam gerekmiş ki baya vaktimi almıştı, son olarak 12.2 sürümünde ise 20 adet düzeltme gerekmiş, bunlar sadece warning çözümleri için, hata almamak için konudaki kod düzenlemelerini ve Mali'nin SRC upgrade konusundaki kod düzenlemelerini yapmanız gerekiyor. Warning konusunda da gözünüz korkmasın, ufak bir google aramasıyla hangi warningi nasıl düzelteceğinizi kolayca anlarsınız.
Durum böyle, eğer sürümünü 12.2'ye yükseltip çözemediği sıkıntılar yaşayan arkadaşlar olursa soru-cevap bölümünden konu açıp etiket atabilirsiniz, gördüğüm zaman yardımcı olurum, saygılar.
Paylaşım İçin teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler
kral krallll
Videoyu dans ederek izledim teşekkürler paylaşım için
- Konular
- 685
- Çözüm
- 47
- Online süresi
- 8mo 23d
- Reaksiyon Skoru
- 3,194
- Altın Konu
- 87
- Başarım Puanı
- 341
- MmoLira
- 3,296
- DevLira
- 11
Paylaşım İçin teşekkürler 

- Konular
- 146
- Çözüm
- 20
- Online süresi
- 6mo 15d
- Reaksiyon Skoru
- 1,776
- Altın Konu
- 2
- Başarım Puanı
- 284
- MmoLira
- 3,301
- DevLira
- 16
Paylaşım için teşekkürler
- Konular
- 108
- Çözüm
- 9
- Online süresi
- 6mo 8d
- Reaksiyon Skoru
- 643
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 244
- MmoLira
- 9,601
- DevLira
- 21
kral krallll
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)