- Konular
- 356
- Çözüm
- 74
- Online süresi
- 3mo 14d
- Reaksiyon Skoru
- 2,235
- Altın Konu
- 82
- Başarım Puanı
- 292
- MmoLira
- 3,067
- DevLira
- 138
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar ben Okan Çakın. Neredeyse 15 yıldır müzik ile ilgileniyorum. Sizlere ritim nasıl yazılır hakkında bir kaç orjinal bilgiler vereceğim.
FL Studio İlk Açıldığında:
Versiyon : FL Studio 20
Karşımıza Sequencer mantığı ile çalışan bir "Channel Rack(Kanal Rafı)" çıkıyor.
Sırayla Söylemek Gerekirse:
1: Kick
2: Clap
3: Hi-Hat
4: Snare
Kick Nedir?
Kick, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Bass frekans'a sahip olan bir sestir. Özellikle arabamızda veya ses sistemlerimizde duyup hoşumuza giden ve en çok sevdiğimiz ses olabilir.
Kick Frekansı:
Clap Nedir?
Clap, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Low Mid(Orta'ya yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle el şaklatma sesine benzetilir. Genellikle her 2.ci veya her vuruşta kullanılır.
Clap Frekansı:
Hi-Hat Nedir?
Hi-Hat, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları High Mid(Yükseğe yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle "cıs, tıs" gibi ses olarak duyulur. Trap müziklerin vazgeçilmez elementlerinden birtanesidir.
Hi-Hat Frekansı:
Snare Nedir?
Snare, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Low Mid(Orta'ya yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle bir teneke sesinin daha tok veya dolu hali gibi duyulabilir. Genellikle Clap gibi veya ritim'i beslemek için kullanılır.
Snare Frekansı:
Peki 2/4'lük Ritim Yazmak İstediğimde Channel Rack'ı(Kanal Rafı) Nasıl Kullanmalıyım?
Bu şekilde kullandığınız zaman çok basit 2/4'lük bir ritim elde etmiş olursunuz.
Bu Ritim Çok Basit Oldu Daha Nasıl Zenginleştirebilirim?
Artık ritim hazır. Vocal, Melodi gibi bölümlerinizin altına koyarak şarkınızı geliştirebilirsiniz.
FL Studio İlk Açıldığında:
Versiyon : FL Studio 20
Karşımıza Sequencer mantığı ile çalışan bir "Channel Rack(Kanal Rafı)" çıkıyor.
Sırayla Söylemek Gerekirse:
1: Kick
2: Clap
3: Hi-Hat
4: Snare
Kick Nedir?
Kick, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Bass frekans'a sahip olan bir sestir. Özellikle arabamızda veya ses sistemlerimizde duyup hoşumuza giden ve en çok sevdiğimiz ses olabilir.
Kick Frekansı:
Clap Nedir?
Clap, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Low Mid(Orta'ya yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle el şaklatma sesine benzetilir. Genellikle her 2.ci veya her vuruşta kullanılır.
Clap Frekansı:
Hi-Hat Nedir?
Hi-Hat, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları High Mid(Yükseğe yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle "cıs, tıs" gibi ses olarak duyulur. Trap müziklerin vazgeçilmez elementlerinden birtanesidir.
Hi-Hat Frekansı:
Snare Nedir?
Snare, genellikle Attack(Atak, Başlagıç, İlk Vuruş) kısımları Low Mid(Orta'ya yakın) olup 20khz'ye kadar giden frekans'a sahip bir sestir. Genellikle bir teneke sesinin daha tok veya dolu hali gibi duyulabilir. Genellikle Clap gibi veya ritim'i beslemek için kullanılır.
Snare Frekansı:
Peki 2/4'lük Ritim Yazmak İstediğimde Channel Rack'ı(Kanal Rafı) Nasıl Kullanmalıyım?
Bu şekilde kullandığınız zaman çok basit 2/4'lük bir ritim elde etmiş olursunuz.
Bu Ritim Çok Basit Oldu Daha Nasıl Zenginleştirebilirim?
Artık ritim hazır. Vocal, Melodi gibi bölümlerinizin altına koyarak şarkınızı geliştirebilirsiniz.
Son düzenleme:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Paylaşım için teşekkürler, beat maker ile uğraşan veya yeni başlayacak bir çoğu kişiye rehber niteliğinde bir konu olmuş devamını bekleyenler olacaktır.
Paylaşım için teşekkürler.
Vakit buldukça tüm bilgilerimi aktarmayı düşünüyorum. Youtube kanalımda zaten yıllarca aktardım. Biraz da buraya aktaralım inşAllah. İlginiz için ben teşekkür ederim bu arada.Paylaşım için teşekkürler, beat maker ile uğraşan veya yeni başlayacak bir çoğu kişiye rehber niteliğinde bir konu olmuş devamını bekleyenler olacaktır.![]()
- Konular
- 5,602
- Çözüm
- 14
- Online süresi
- 7mo 3d
- Reaksiyon Skoru
- 6,802
- Altın Konu
- 669
- Başarım Puanı
- 499
- MmoLira
- 11,960
- DevLira
- 297
Paylaşım için teşekkürler, beat maker ile uğraşan veya yeni başlayacak bir çoğu kişiye rehber niteliğinde bir konu olmuş devamını bekleyenler olacaktır. 

- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 356
- Çözüm
- 74
- Online süresi
- 3mo 14d
- Reaksiyon Skoru
- 2,235
- Altın Konu
- 82
- Başarım Puanı
- 292
- MmoLira
- 3,067
- DevLira
- 138
Vakit buldukça tüm bilgilerimi aktarmayı düşünüyorum. Youtube kanalımda zaten yıllarca aktardım. Biraz da buraya aktaralım inşAllah. İlginiz için ben teşekkür ederim bu arada.Paylaşım için teşekkürler, beat maker ile uğraşan veya yeni başlayacak bir çoğu kişiye rehber niteliğinde bir konu olmuş devamını bekleyenler olacaktır.![]()
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)