berkmenoo 1
berkmenoo
mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Pro Evolution Soccer 6

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cem_cemoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 231

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

PES'i, yani Pro Evolution Soccer'ı bilmeyen yoktur herhalde. Konami'nin bu başarılı serisi, futbol fanatiklerini her zaman kendine çekmeyi başarıyor. Şöyle bir genelleme yapacak olursak; Fifa Eylül'de çıkıyor. Herkes hücum halinde oyun satıcılarına akın ediyor, ama Kasım'da PES gelince Fifa'yı delicesine oynayanlar oyunu bir kenara atıyor, PES'i heyecanla kurup oynamaya başlıyorlar. Ben de bu PES çıkınca Fifa'yı bir kenara atanlardanım. Bu yüzden de incelemeyi bu iki futbol oyununu karşılaştırarak yapacağım.

Ah Şu Grafikler

Grafik konusunda hiç kimse PES'in Fifa'yı geçeceğini bence düşünmez. PES 5'in grafikleri neyse, bu oyunda da neredeyse aynı. PC için söylüyorum, hani taraftarlar üzerlerinde büyük bir bayrağı dalgalandırırlar ya, oyundaki bayrak tribünün neredeyse yarısı. Bu kadar olmaz yani. Ama örneğin Türkiye ile maça çıktınız. Taraftarların giysileriyle kocaman bir Türk bayrağını oluşturmaları çok hoş bir görüntü.

5010.jpg

En Büyük Güzellik: Oynanabilirlik

Bu konuda da Fifa asla PES'i geçemez. Zaten PES'in bu kadar iyi bir futbol oyunu olmasının başlıca sebebi harika oynanabilirliği. Biliyorsunuz hepiniz, topun hareketlerini, hava olaylarına göre oyuncuların tepkilerini... Tabii ki küçük eksiler var. Örneğin; (PC'de) şutu çektiniz. Kaleci kurtardı ama yavaşlatın da izleyin bakalım. Ne oluyor? Kaleci kurtarmıyor, top ona çarpıyor! Top kendinden uzaklaşınca anca kurtarma herketini yapıyor. Oyun sırasında bu pek dikkat çekmiyor ama eksi eksidir.

Kötü hata: Sesler

Şimdi konuya şöyle bir girelim. Fifa'da her maçta spikerlerin isimleri yazar. Gole yaklaşınca veya ceza sahasına girince, spiker daha hızlı ve daha heyecanlı anlatarak bizi havaya sokar. Bunun dışında taraftarlar yine gole yaklaşınca normalden daha coşkulu tezahürat yaparlar. Fakat PES'de spiker Fifa'ya oranla cansız anlatıyor maçı. Taraftarlar da aynen bu şekilde, yani bağırıyorlar tamam ama biraz daha coşku olsaydı daha güzel olurdu kanısındayım.

5007.jpg

İnsanı Çıldırtıyor: Lisans

PES bunu hâlâ başarmış değil. Fifa'da herşeyin lisansı var. Tamam, PES her geçen yıl daha fazla bu konuda kendini geliştiriyor ama şimdiye kadar bunu çoktan bitirmiş olmalıydı. Oyunda zaten çok az krampon var, onların bile lisansı yok. En büyük eksi PES'te bu lisans konusu.

5008.jpg

5014.jpg

Farklı Bir Tasarım: Edit

Ana menüden Edit'e girince oyuncudan takıma, stadyum adından krampona, kupa adından logo ve amblemlere kadar herşeyi değiştirebilirsiniz. Burası bana göre oyun için çok büyük bir artı.

Kısaca Özet ve Son Sözler

Oyunun eksileri olmasına karşın açılış filmi dahil sizi asla ama asla sıkmayacak bir oyun. Futbolseverlerin mutlaka denemesi gereken bir yapım. Ama sonuçta ben karar veremedim, karar sizin : Fifa mı, yoksa PES mi?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri