HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba,
Forumda yeniyim o yüzden doğru başlığa konu açmadıysam yöneticiler yardım ederse sevinirim.
Metin2 dosyasını nasıl açıp okuyacağımı bilmiyorum ve bunu bilen birine ihtiyacım var.
Asıl ihtiyacım Metin2'nin tüm hikayesini öğrenmek ve bu görevlerdeki konuşmalara ihtiyacım var. Tüm görevlerde NPC'ler metin taşları hakkında ne söylüyor bilmem lazım. Bu konuda biriniz yardım edebilirse sevinirim.
Metin2 dünyası üzerine yazacağım bir hikayem var ve detaylı olmasını istiyorum.
Not: İnglizce-Türkçe fark etmez.
Şimdiden teşekkürler.
Forumda yeniyim o yüzden doğru başlığa konu açmadıysam yöneticiler yardım ederse sevinirim.
Metin2 dosyasını nasıl açıp okuyacağımı bilmiyorum ve bunu bilen birine ihtiyacım var.
Asıl ihtiyacım Metin2'nin tüm hikayesini öğrenmek ve bu görevlerdeki konuşmalara ihtiyacım var. Tüm görevlerde NPC'ler metin taşları hakkında ne söylüyor bilmem lazım. Bu konuda biriniz yardım edebilirse sevinirim.
Metin2 dünyası üzerine yazacağım bir hikayem var ve detaylı olmasını istiyorum.
Not: İnglizce-Türkçe fark etmez.
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme:
Bu dosyaları okumak için önce sunucu kurmayı öğrenmeniz lazım forumda rahatça sunucu nasıl kurulur? Hangi programlar gereklidir? öğrenebilirsiniz. Notepadc++ define ( düzenleme işlemlerinde) yoğun bir şekilde kullanılıyor sizde onu kullanabilirsiniz.
Npc konuşmalarına gelirsek.
Bu işlerde pek iyi değilim fakat;
locale.lua dosyasına girin ve locale.monster_chat yazanı bulun orda konuşmaları görebilirsiniz.
Ek olarak şu bilgiyi vermek isterim.
Bir canavarın (slotun) 12 cümlesi vardır (ilk 3'ü beklemede, diğer 3'ü saldırı anında, kovalama durumunda 3, saldırıya uğradıkları zamanda 3 olacak şekilde toplam 12) ve NPC'ler için bu durum sonsuzdur.
Birde npclerle konuşma ekranı çıktığında uzun cümleler yazarsanız bu ekran dışına taşabilir. Bunuda ( text size ) düzelterek problemi ortadan kaldırabilirsiniz. ( Cümlelerin taşması oyunu durdurmaz fakat estetik açısından kötü oluyor.) Onuda;
quest xx begin
state start begin
when xx begin
say_size(350, 350) <----- bu yerdeki değerleri değiştirerek
say("text")
say("text")
şeklinde düzeltebilirsiniz.
Quest veya Event Npclerin konuşmalarını hızlandırmak içinde;
Client/Source/Userinterface/PythonEventManager.cpp
Aratacağınız yer;
const long c_lNormal_Waiting_Time = 10; ( Burdaki 10 u daha aşağı çekeceksiniz.)
yapabilirsiniz.
Hikayeler;
https://forum.turkmmo.com/konu/145002-metin-2-nin-gercek-hikayeleri-burada-sakli-ansiklobeedi/
https://forum.turkmmo.com/konu/3388036-metin2-gercek-hikayesi-oyun-nasil-basladi/
Bu son 2 kaynağı hikayeyi itemlere göre kendinize uygun kurgulayabilirsiniz. ( Örnek Uriel le bilge biri olduğu için bilgelik kitabı gibi vs.)
NOT: Developer değilim işinizi görmezse yapabileceğim birşey yok
Npc konuşmalarına gelirsek.
Bu işlerde pek iyi değilim fakat;
locale.lua dosyasına girin ve locale.monster_chat yazanı bulun orda konuşmaları görebilirsiniz.
Ek olarak şu bilgiyi vermek isterim.
Bir canavarın (slotun) 12 cümlesi vardır (ilk 3'ü beklemede, diğer 3'ü saldırı anında, kovalama durumunda 3, saldırıya uğradıkları zamanda 3 olacak şekilde toplam 12) ve NPC'ler için bu durum sonsuzdur.
Birde npclerle konuşma ekranı çıktığında uzun cümleler yazarsanız bu ekran dışına taşabilir. Bunuda ( text size ) düzelterek problemi ortadan kaldırabilirsiniz. ( Cümlelerin taşması oyunu durdurmaz fakat estetik açısından kötü oluyor.) Onuda;
quest xx begin
state start begin
when xx begin
say_size(350, 350) <----- bu yerdeki değerleri değiştirerek
say("text")
say("text")
şeklinde düzeltebilirsiniz.
Quest veya Event Npclerin konuşmalarını hızlandırmak içinde;
Client/Source/Userinterface/PythonEventManager.cpp
Aratacağınız yer;
const long c_lNormal_Waiting_Time = 10; ( Burdaki 10 u daha aşağı çekeceksiniz.)
yapabilirsiniz.
Hikayeler;
https://forum.turkmmo.com/konu/145002-metin-2-nin-gercek-hikayeleri-burada-sakli-ansiklobeedi/
https://forum.turkmmo.com/konu/3388036-metin2-gercek-hikayesi-oyun-nasil-basladi/
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Bu son 2 kaynağı hikayeyi itemlere göre kendinize uygun kurgulayabilirsiniz. ( Örnek Uriel le bilge biri olduğu için bilgelik kitabı gibi vs.)
NOT: Developer değilim işinizi görmezse yapabileceğim birşey yok

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)