kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Foxhole İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EJDER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
  • Etiketler Etiketler
    foxhole i̇nceleme

EJDER

WoonyWooys
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Konular
597
Çözüm
5
Online süresi
2mo 19d
Reaksiyon Skoru
4,323
Altın Konu
76
Başarım Puanı
297
MmoLira
5,039
DevLira
756
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

126329.jpg

Foxhole'un gelişimini uzaktan izledim ama her zaman atlayıp denemekten çekindim; her zaman Foxhole'un gerçek bir ilgi göstermek için henüz çok erken olduğunu hissettim. MMO'lar sürekli geliştirilme aşamasında (veya kapatılıyor), ancak 1.0 sürümü Siege Camp'in Foxhole'un prime time için hazır olduğuna inandığı anlamına geliyor , bu yüzden silahlanma çağrısını aldım ve haklı olup olmadıklarını görmek için Foxhole'a daldım . Son birkaç haftayı ön (ve arka) hatlarda geçirdikten sonra, Foxhole'un solo mil-sim deneyimini çevrimiçi bir savaş alanına taşımak isteyen herkesin ciddi bir şekilde dikkate alınmasını hak ettiğini bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Boot Camp​

Bilmeyenler için Foxhole, Dünya Savaşlarının hiç bitmediği alternatif bir zaman çizelgesi evreninde geçen yarı gerçekçi bir savaş simülasyonudur. Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı dönemi teknolojisiyle, iki grup - Sömürgeciler ve Muhafızlar - zafer talep edilmeden önce haftalarca sürebilecek kalıcı bir çevrimiçi savaşla savaşıyor. Foxhole, yukarıdan aşağıya bir bakış açısıyla oynanır ve gerçek zamanlı bir strateji oyunu hissi verir. Foxhole hariç, her asker bir insan oyuncudur ve her tankın bütün bir mürettebata ihtiyacı vardır.

Hizip başına binlerce oyuncu potansiyeli ile Foxhole, bayrağı ele geçirmenin devasa ölçekli bir maçıdır. Savaş, 37 altıgen bölgeden oluşan bir harita üzerinden yürütülüyor. Her bölgede, biri zafer kasabası olan birkaç kasaba vardır ve zafer, zafer kasabalarının 32'sini tutan ve İl Garnizonlarına yükselten bir hizip tarafından kazanılır.

long_range_fighting.jpg

Orduda hiç görev yapmadım, ama Er Ryan'ı Kurtarmak'ı birkaç kez izledim, bu yüzden kendimi askeri gerçekçilik konusunda bir uzman olarak görüyorum. Askeri uzmanlığımla ilgili tüm şakalar bittikten sonra, Foxhole'un savaşlarının çoğu gerçekçi savaşa dayanıyor. Her bölge hizip başına yaklaşık 100 asker tutabilir, bu nedenle manga ve takım taktikleri üstün gelir. Yüksek zemin önemlidir. Rambo'ya gitmek ve düşmanın savunma pozisyonuna kafa kafaya hücum etmek, sadece birkaç atış yapılarak aniden sona erecektir. Bir siperin içinde siper almak sizi rastgele silah ateşinden koruyacaktır, ancak düşman topçu mermileri yukarıdan yağmaya başladığında sizi kurtarmak için çok az şey yapar. Savaşlar, iyi iletişim ve savunma hatlarını kırmak için gereken koordineli bir strateji ile çekilebilir.

Savaşın sanal bir ortamda gerçekleşmesiyle, lojistik savaş alanı taktikleri kadar önemli hale gelir. Savaşın başlangıcındaki bir başlangıç teçhizat stoğunun ötesinde, her mühimmat klipsinden bandajlara ve büyük savaş tanklarına kadar her ekipman parçası üretilmeli ve daha sonra ön hatlara elden teslim edilmelidir. Foxhole'da, sadece orada stoklanmış tüfeklerle gidecek cephane olmadığını öğrenmek için ileri bir üsse girmekten daha kötü bir şey yoktur. Tüm Tarkov'a gidebilir ve yerdeki cesetleri temizleyebilirsiniz, ancak cepheye sürekli bir ekipman akışı getiren sağlıklı bir tedarik hattı olmadan, bir hizip tarafından kazanılan herhangi bir zemin hızla iyi stoklanmış bir düşmana kaybedilecektir.

Yeni Bir İşe Alım​

Oyuna girdikten sonra, fraksiyonunuzun ana üssüne yerleştirilirsiniz. Bu tek altıgen harita ana savaş alanına bağlı değildir ve oyun lobisi ve öğretici alan olarak hizmet etmek gibi ikili bir amaca sahiptir.

Bir oyun lobisi olarak, ana üssünüz size haritayı yukarı çekme ve nereye konuşlandırmak istediğinizi düşünme şansı verir. Foxhole'un konuşlandırma haritası, bir bölgedeki her kasaba bölgesini hangi fraksiyonun kontrol ettiğini gösteriyor. Ayrıca, her bölgenin dost nüfusu (düşük, med, yüksek) ve bölgenin tartışmalı veya lojistik bir bölge olup olmadığı gibi sınırlı miktarda bilgi paylaşır. Gerçek lojistik bilgileri kasaba konumları ve yol ağı ile sınırlıdır ve her doğma noktasında hangi üretim tesislerinin mevcut olduğunu göstermez. Bir bölge maksimum kapasitede olmadığı sürece, dağıtım hemen gerçekleşir ve oyuncular istedikleri zaman serbestçe konuşlandırılabilir ve ana üsse geri dönebilirler.

Foxhole'u ilk kez başlatıyorsanız, savaşa katılmadan önce öğretici alana gitmek isteyeceksiniz. Gerçek zamanlı bir strateji oyunu veya bir aksiyon nişancı oyunu oynayan herkes için, bu konuda, Foxhole'un temelleri tanıdık gelecektir. Hareket WASD tuşlarıyla kontrol edilir ve kamera kontrolü ve silah hedefleme farenizle gerçekleştirilir.

combat_1.jpg

Size askerliğin temellerini öğretmek için bir engel kursu var - ileri hareket, küçük silah kullanımı, ağır silah kullanımı ve el bombalarından RPG'lere kadar değişen patlayıcıların nasıl ele alınacağı. Kaynak toplama, üretim, siper inşası ve topçu uygulaması için ayrı öğretici alanlar da vardır. Her öğretici en iyi ihtimalle minimumdur ve sizi tuş bağlamaları ve benzerleri hakkında bilgilendirmek dışında, savaş alanına konuşlandırıldıktan sonra tüm gerçek eğitiminiz gerçekleşecektir. Neyse ki, çoğu oyuncu yeni işe alımlara ipleri göstermeye isteklidir ve oynayabileceğiniz tüm farklı rollere daha kapsamlı bir genel bakış sunmak için çevrimiçi olarak birçok öğretici vardır.

Ön Hatlar​

Doğrudan savaşa girmek isteyen herkes için, bir askerin hayatı oldukça basittir. Haritayı yukarı çekip konuşlandırılmak için tartışmalı bir alan seçtikten sonra, eyleme yakın bir üste doğacaksınız, ancak acil tehlikede olduğunuz kadar yakın olmayacaksınız. Oyuncular daha sonra ikinci bir doğma noktası olarak bir ileri üs belirleyebilir ve ölürlerse hızlı bir şekilde aksiyona geri dönmelerini sağlayabilirler.

Aktif çatışmaları tespit etmeyi çok kolay buldum. Haritayı gözlemlerken, her bölge göreceli nüfusu ve tartışmalı bir alan mı yoksa arka hatlar konumu mu olduğunu listeler. Sadece orta veya yüksek nüfuslu bir bölge seçin ve "düşman görüşlü" diyebileceğinizden daha hızlı bir şekilde savaşa gireceksiniz.

Kuşatma Kampı, karakter yeteneklerini öncelikle gerçekçi tuttu. Envanter alanı sınırlıdır; ne kadar çok ekipman taşırsanız, o kadar yavaş hareket edersiniz ve dayanıklılık çubuğunuz o kadar hızlı tükenir. Bazı eşyalar ayrıca büyük ekipman olarak da belirlenmiştir, bu da ağırlığı ve boyutu taşımak için onları omzunuzun üzerinde taşımanızı sağlar. Foxhole'da insanüstü bir dövüş makinesi değilsiniz, bu yüzden ağır makineli tüfekleri çift kullanmayı veya sırt çantanızda sınırsız cephane taşımayı beklemeyin.

Aynı zamanda Foxhole'da etli bir kan torbasısınız ve herkes insan etinde delikler açmanın ve kanın sızmasına izin vermenin ne kadar kolay olduğunu biliyor. Herhangi bir sihirli sağlık iksiriniz yok (yakınlarda hayatınızı kurtarabilecek bir sağlık görevlisi olsa da) ve silah gücüne ve ateş mesafesine bağlı olarak, birisinin annenize küçük Jimmy'sinin eve gelmeyeceğini söyleyen bir mektup göndermesi gerekmeden önce sadece bir veya iki vuruş alacaktır.

medic.jpg

Sağlık görevlileri ellerinden geleni yapıyorlar, ancak herkes bu savaş alanını terk etmiyor

Özel beceriler veya insanüstü yetenekler olmadan, ön saflarda başarı planlama ve sabır gerektirir. Haritadaki doğal geçiş noktaları kolayca savunulur ve iyi güçlendirilmiş konumlara yapılan rastgele saldırılar yalnızca savaş alanını grubunuzun değerli kaynaklarıyla kirletmekle sonuçlanır. Minimum kayıp ve kaynakla pozisyon almak ve tutmak istiyorsanız, bastırıcı ateş ve kuşatma gibi gerçek dünya taktikleriyle yavaş, temkinli bir oyun gereklidir.

Bu amaçla, Foxhole koordineli saldırıları (ve lojistik planlamayı) kolaylaştırmak için sesli ve çoklu metin sohbet kanallarını kullanır. Oyuncular ayrıca savaş alanındaki mangalar halinde gruplanabilir ve alaylar, uzun vadeli grup oyununu teşvik etmek için Foxhole'un klan sisteminin bir versiyonudur.

Arka Çizgiler​

Bir lojistik oyuncusu olarak kariyerinize başlamak için sadece üç şeye ihtiyacınız var: bir çekiç, temel malzemeler veya oyun içi olarak adlandırılan b-paspaslar ve bir kamyon. Çekiç, konuşlandırıldıklarında her oyuncuya otomatik olarak verilir, bu yüzden yeterince kolaydır.

Kalan iki öğe bir çeşit tavuk veya yumurta problemi, Foxhole hariç, hangisinin önce geldiğine dair bir cevap var. Farenizi İkmal Deposunun üzerine getirin ve herhangi bir kamyon olup olmadığına bakın. Varsa, kamyon önce gelir. Değilse, hurda toplamanız, temel malzemelere veya oyun içinde adlandırıldıkları gibi b-paspaslara rafine etmeniz ve son olarak b-paspasları garajdaki bir kamyona çekiçlemeniz gerekir.

scrap_farmer.jpg

Bu şükürsüz bir iş, ama birinin hurdayı toplaması gerekiyor

Bir MMO'da çalışmış olan herkes için, Foxhole'da yeni bir şey bulamazsınız. Kurtarma, kükürt, kömür, petrol ve bileşen sahaları, üretim için gerekli ham kaynaklar olarak hizmet veren haritanın etrafına dağılmıştır. Bunlar kullanılabilir malzemelere rafine edildikten sonra, savaşta birliklere tedarik etmek için gereken çeşitli silahları, araçları ve yakıtı üretmek için kullanılabilirler.

Ön cephe hatlarının yakınındaki kasabaları ve üsleri tedarik etmek sadece sihirli bir şekilde Foxhole'da gerçekleşmez. Birlikleri donatmak için herhangi bir genel mağaza veya NPC yoktur, bu nedenle her ekipman parçası ön hatlara taşınmalıdır. Bunu başarmak için, yalnız oyuncular ve küçük gruplar kaynak toplamadan ileri üsse tedarik etmeye kadar olan süreci kolayca gerçekleştirebilir ve her kamyon dolusu mühimmat veya tıbbi malzeme ön saflarda büyük beğeni toplar.

Daha büyük lojistik gruplar hala yalnız oyuncular ve küçük gruplarla aynı işlemleri gerçekleştirir, ancak daha verimli ve çok daha büyük ölçekte yapabilirler. Bunu idare etmek için altyapı oluşturmaya istekli olanlar için büyük miktarda kaynak hızla toplanabilir ve üretim ve nakliye de ölçeklendirilir. Inferno güncellemesi, karışıma oyuncu yapımı tesisler ekledi ve bunları oluşturabilecek ve koruyabilecek en büyük logi gruplarına daha da fazla esneklik ve üretim seçeneği sundu.

Sandbox Savaş Makinesi​

Birçok oyun bir sandbox ortamına sahip olduğunu iddia ediyor, ancak Foxhole, oyunculara ceza almadan istediklerini yapma özgürlüğü veren oynadığım ilk MMO . Final Fantasy XIV gibi modern MMO'ların karakterinizin seviyesini yükseltmek için birden fazla yolu vardır, ancak her zaman saatte daha fazla XP sağlayan en iyi veya en hızlı yöntem vardır. Aynı şey eski MMO'lar için de söylenebilir. Seçenekler ne olursa olsun, birçok oyuncu ne kadar sıkıcı veya sıradan olursa olsun, en hızlı seviyelendirme yolunu seçecektir.

Foxhole'u oynarken, düşmanları öldürmek veya kaynak toplamak gibi eylemleri tamamlamaktan yavaş yavaş seviye atlarsınız, ancak seviyenizin oyun içi bir ilgisi yoktur. Seviye atlamadan ek sağlık, beceri veya envanter yuvaları elde edemezsiniz. Foxhole'un XP kazanıp diğer MMO'larda seviye atlamaya eşdeğer tek karşılığı övgü kazanmak ve daha yüksek bir rütbeye terfi etmektir. Rütbenizi arttırmanın sadece birkaç faydası vardır ve bunların hiçbiri karakterinizin becerisini veya gücünü arttırmaz. 3. kademede (Onbaşı), harita işaretçileri yerleştirme ve bir manga oluşturma yeteneği kazanırsınız ve 5. kademede (Kurmay Çavuş), bir alay oluşturabilirsiniz. Mangalar (partiler) ve alaylar (klanlar veya loncalar) özel sesli ve yazılı sohbet gibi yaşam kalitesi yükseltmeleri sağlar, ancak oyuncular herhangi bir ekstra avantaj olmadan Foxhole'daki zamanlarının tadını kolayca çıkarabilirler.

Bu nedenle, oyuncular eğrinin gerisinde kalma veya savaşta etkisiz kalma korkusu olmadan istedikleri gibi oynamakta özgürdürler. Bir tüfek kapmak ve hemen ön saflardaki savaşa katılmak istiyorsanız, bunu yapmakta özgürsünüz. Aynı şey bir çekiç kapmak ve kaynak toplamak için de geçerlidir. Tüm teknolojik gelişmeler fraksiyonunuz arasında paylaşılır, bu nedenle donanımınızdaki tek sınırlayıcı faktör, birisinin onu hazırlayıp üssünüze teslim edip etmediğidir.

service_to_a_greater_cause.jpg

Foxhole'da herkesin ihtiyaç duyduğu (veya aldığı) tüm ödüller

Bu bireysel ilerleme eksikliği, geleneksel bir MMORPG oyuncusu için Foxhole'un en büyük dezavantajı olabilir. Bunun tam tersi olduğunu gördüm ve hizip odaklı ilerlemenin Foxhole'a uygun bir sandbox ortamı getirdiğini gördüm. Ne yapıyor olursam olayım, eylemlerim savaş çabalarına katkıda bulunuyor. Ön saflara gitmeden önce becerilerimi artırmak için bazı acemi bölgeleri akılsızca ezmek zorunda değildim ve sadece nişan alma yeteneğimde% 1'lik bir artış elde etmek için 20 oyuncuyu vurmak zorunda değildim. İhtiyacım olan tek beceri emir alma, elimden gelenin en iyisini hedefleme ve tetiği çekme yeteneği.

Takımın ilerlemesi aynı zamanda bir süreliğine rol değiştirmeye karar verirsem geride kalma konusunda endişelenmeme gerek olmadığı anlamına geliyor. Bir sağlık üniforması giyebilir ve yoldaşlarımı iyileştirmek için birkaç saat harcayabilirim ya da sadece arka sıraya gidip lojistik makinesinde bir dişli olabilirim. Yaptığım her şey grubumu ve diğer oyuncuları etkiliyor ve aksiyona geri dönmek istediğimi hissettiğimde, sadece bir tüfek alıp kaldığım yerden devam ediyorum, diğer aktiviteleri yapmak için harcadığım zaman için daha da kötüsü yok. Eh, eğer bu bir sanal alanın gerçek tanımı değilse, öyle olmalıdır.

Bir kamyon kapmak ve malzemeleri ön cepheye götürmek veya muhtemelen bir sağlık görevlisi olarak oynamak dışında, Siege Camp yalnız düşünen oyuncuları desteklemek için çok az şey yaptı. Yine de, Foxhole'un hem sıradan hem de hardcore oyuncuları ne kadar iyi barındırdığına şaşırdım. Sıradan bir oyuncu olarak, savaş sırasında herhangi bir noktada atlayabilir, biraz teçhizat alabilir ve bir grup oyuncuya katılmak için doğrudan ön saflara gidebilirim. Birkaç saat sonra Logi rolüne geçebilir, malzemeleri bir süre çalıştırabilir ve sonra tekrar atlayabilirim. Ertesi gün veya ertesi hafta geri atlayabilir ve her şeyi tekrar yapabilirim. Bu arada, hardcore oyuncular mutlu bir şekilde birlikte yürüyecek, zemin kazanacak veya kaybedecekler. Yokluğumu bile fark etmeyecekler, ancak etrafımda olduğumda beni planlarına sokmakta sorun yaşamayacaklar. Elbette, hardcore oyuncular büyük olasılıkla bir alayın parçası olacak ve zırhlı araçlara ve diğer güçlü silahlara daha fazla erişime sahip olacaklar, ancak sıradan oyuncular her zaman genel şemada bir yer bulabilirler. Ne de olsa homurdanmalar hala herhangi bir gerçek dünya ordusunun büyük bölümünü oluşturuyor.​

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri