Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

ByESiNTi

ByESiNTi TURKMMO
Banlı
Konular
1,033
Çözüm
15
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
1,970
Altın Konu
343
TM Yaşı
5 Yıl 1 Ay 22 Gün
Başarım Puanı
287
MmoLira
3,408
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows 10'da Eski Sürücüler Nasıl Kaldırılır?

Windows 10, aygıt için yeni sürücüyü otomatik olarak güncelleyebilir, ancak eski sürücüyü silmez. Eski sürücüyü kaldırmak için aşağıdaki makalenin altındaki Windows 10'da eski sürücünün nasıl kaldırılacağını okuyun.

Sürücüler, Windows'un önemli bileşenleridir, işletim sistemine bilgisayar donanım aygıtlarının nasıl çalıştırılacağını söylerler. Windows 10, aygıt için yeni sürücüyü otomatik olarak güncelleyebilir, ancak eski sürücüyü silmez. İsterseniz, eski sürücüyü nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır.

1. Eski sürücüleri ne zaman silmeniz gerekir?

Windows 10, Microsoft ve üçüncü taraf satıcılardan güvenilir bir sürücü veritabanıyla birlikte gelir. Windows sistemi, sürücülerinizle ilgili her şeyi DriverStore klasöründe saklar. Tam konumu: %SystemRoot%/System32/DriverStore

Bu dizindeki dosyalar sistemin çalışması için önemli olduğundan değiştirmemelisiniz.

Zamanla, Windows sürekli olarak yeni donanım için sürücüleri yükleyecek ve mevcut aygıtlar için en son sürümleri güncelleyecektir. Ancak, eski sürücüleri silmez ve disk alanınızın bir kısmını kaplamalarına neden olur. Bu yüzden eski sürücüyü silmek için bir yol yapmamız gerekiyor.

2. Storage Sense ile eski sürücüleri temizleyin

Windows 10, gereksiz dosyaları sistem sürücüsünden otomatik olarak silebilen bir Storage Sense özelliğine sahiptir. Sistemi düzenli tutmak için temizleme işlemini de planlayabilirsiniz.

Adım 1: Windows + I tuşlarına basarak Ayarlar'ı açın. Veya Başlat ekranındaki dişli simgesine tıklayın.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-1-JocXOQ0o1.jpg

Adım 2: Sistem'e gidin.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-2-ONPTEQbiV.jpg

Adım 3: Sol sütundaki Depolama sekmesine geçin. Sağ bölmede, Depolama Algısını Yapılandır'a tıklayın veya şimdi çalıştırın.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-3-UB6caXfk0.jpg

Adım 4: Pencerenin en altına gidin ve Şimdi temizle'yi seçin.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-4-JqnA0BDNf.jpg

Bu, artık kullanılmayan eski sürücüler de dahil olmak üzere gereksiz dosyaları otomatik olarak tarar.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-5-kEtci7R1B.png

3. Disk Temizleme'yi kullanın

Adım 1: Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows + R tuşlarına basın >> cleanmgr yazın.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-6-y2JkNbgQb.jpg

Adım 2: Windows'u başka bir sürücüye kaydederseniz veya seçerseniz, Disk Temizleme penceresi C sürücüsünde açılır. Doğru sistem sürücüsü seçildiğinde, Tamam'a basın.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-7-3VlTvC7Ws.jpg

Adım 3: Disk Temizleme penceresi görünür, Sistem dosyalarını temizle'yi tıklayın ve yönetici olarak çalışmasına izin verin.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-8-yp6EAAYCJ.jpg

Adım 4: Sistem temizleme bileşenleri görünecektir, burada Aygıt sürücü paketleri'ni işaretleyin ve Tamam'a tıklayın.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-9-VjBnIuXS8.jpg

4. PowerShell Kullanarak Eski Sürücüleri Kaldırın

Aşağıdaki betiği PowerShell'de indirip çalıştırmanız yeterlidir, eski sürücüleri hızlı bir şekilde kaldırabilirsiniz.

Adım 1: Aşağıdaki PowerShell betiğini indirin: Dosya ekle.

Adım 2: Windows + X tuşlarına basın ve sol alt köşede bir menü görünecek, Windows PowerShell'i (Yönetici) seçin.

how-to-uninstall-old-drivers-on-windows-10-picture-10-YYOZSAbCW.jpg

Adım 3: PowerShell penceresi göründüğünde, harici betiğin çalışmasına izin vermek için aşağıdaki komutu girin.

Set-ExecutionPolicy -Scope Process -ExecutionPolicy Bypass

Mevcut erişim durumu [N] ise Hayır. Lütfen kabul etmek için Y ve Enter girin.

Adım 4: Ardından, komut dosyasını PowerShell'de açmak için aşağıdaki komutu çalıştırın.

C:/Kullanıcılar/kullanıcı adı/Downloads/driver_cleanup.ps1

'Kullanıcı adını' bilgisayarınızdaki doğru kullanıcı klasörüyle değiştirmeyi unutmayın. Dosya Gezgini'ni açıp C:/Kullanıcılar'a giderek bulabilirsiniz.

Komut dosyasına girdikten sonra sistem eski sürücüyü otomatik olarak siler.

Yukarıdakiler, yer açmak için bilgisayarınızdaki eski sürücüleri kaldırmanıza yardımcı olacak basit yöntemlerdir.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler. :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri