Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

ByESiNTi

ByESiNTi TURKMMO
Banlı
Konular
1,033
Çözüm
15
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
1,970
Altın Konu
343
TM Yaşı
5 Yıl 1 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
287
MmoLira
3,408
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows'ta 'Shell Infrastructure Host Has Stopped Working' hatasını düzeltme adımları

Windows cihazınız 'Shell Infrastructure Host Has Stopped Working ' hatası mı gösteriyor? Çoğu durumda, bu sorun, uygulamayı bir Windows misafir hesabında çalıştırırken ortaya çıkar.

1. Windows'ta yönetici haklarıyla oturum açın

Çoğu kullanıcı için bu hata genellikle bir misafir hesabı kullanırken ortaya çıkar. Bu yüzden hızlı bir düzeltme, sisteme yönetici olarak giriş yapmayı denemektir.

Konuk hesabına zaten giriş yaptıysanız, yönetici hesabına şu şekilde geçiş yapabilirsiniz:

Adım 1: Güvenlik Seçenekleri penceresini açmak için Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basın.
Adım 2: Kullanıcı Değiştir'i seçin ve ardından Yönetici hesabında oturum açmak için ekrandaki talimatları izleyin.

Başka birinin bilgisayarını kullanıyorsanız, onlardan size yönetici erişimi vermesini isteyebilirsiniz.

2. Yeni bir misafir hesabı oluşturun

Sisteme yönetici olarak giriş yapmak istemiyor musunuz? Eğer öyleyse, yeni bir misafir hesabı oluşturabilirsiniz. Ve sorunlu misafir hesabını silmeye karar verirseniz, önce önemli dosyaları kopyaladığınızdan veya yedeklediğinizden emin olun.

Değilse, Windows'ta nasıl yeni bir misafir hesabı oluşturabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Adım 1: Başlat menüsü > PC Ayarları > Hesaplar'a gidin.
Adım 2: Soldaki Diğer kişiler'i tıklayın.
Adım 3: Ardından, sağdaki Bu bilgisayara başka birini ekle'yi tıklayın.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-1-3nRnfgvzX.jpg

Bir sonraki pencerede, Bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim'i tıklayın. Ardından, hesap kurulumunu tamamlamak için şu adımları izleyin:

Adım 1: Yeni bir e-posta adresi al'a tıklayın ve ayrıntıları girin.
Adım 2: Bir şifre oluşturun, doğum tarihinizi girin ve ikamet ettiğiniz ülkeyi seçin.
Adım 3: İşiniz bittiğinde İleri'ye tıklayın ve işlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

3. Microsoft Visual C++ programlarını yeniden yükleyin veya onarın

Bilgisayarların düzgün çalışması Microsoft Visual C++ çalışma zamanı kitaplığı paketine bağlıdır. Bu paketler eksik veya hasarlı olduğunda sistemle ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu senaryoda, Microsoft Visual C++ programlarının onarılması veya yeniden yüklenmesi bu sorunu çözebilir.

Microsoft Visual C++ programlarını nasıl onarabileceğinizi görelim:

Adım 1: Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Win + R tuşlarına basın.
Adım 2: appwiz.cpl yazın ve Programlar ve Özellikler penceresini açmak için Enter'a basın.
Adım 3: Her bir Microsoft Visual C++ programına sağ tıklayın ve Değiştir'i seçin.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-2-UIyFh4LiP.jpg

Bir sonraki pencerede, Onar düğmesine tıklayın. Oradan, ekrandaki talimatları izleyin ve işiniz bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-3-6zpvy624T.jpg

Sorun devam ederse, aşağıdaki adımları izleyerek Microsoft Visual C++ programını yeniden yükleyin:

Adım 1: Önceki adımları izleyerek Programlar ve Özellikler penceresini açın.
Adım 2: Her bir Microsoft Visual C++ programına sağ tıklayın ve Kaldır düğmesine tıklayın.
Adım 3: İşiniz bittiğinde Microsoft Visual C++ programlarını yeniden yükleyin.

İşlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

4. PC için önyükleme ayarlarını yapılandırın

PC'nizin başlangıç ayarlarını nasıl yapılandırdığınıza bağlı olarak Shell Altyapı hataları görünebilir. Bu durumda, Normal Başlangıç ve Seçmeli Başlangıç ayarlarının nasıl yardımcı olabileceğini düşünün.

İlk olarak, Normal Başlangıç ayarlarını yapılandırın. Bu, bilgisayarınızı her yeniden başlattığınızda tüm aygıt sürücülerini ve hizmetleri yükleyecektir.

Şimdi, Normal Başlangıç ayarlarını şu şekilde yapılandırabilirsiniz:

Adım 2: Sistem Yapılandırma penceresini açmak için msconfig yazın ve Enter'a basın.
Adım 3: Genel sekmesine gidin ve Normal Başlangıç seçeneğini seçin.
Adım 4: Uygula > Tamam'a tıklayın.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-4-819kVn28t.jpg

Aksi takdirde, Seçmeli Başlangıç ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Bu, PC'niz her açıldığında sistemin hangi hizmetleri yüklemesini istediğinizi seçmenize olanak tanır.

Seçmeli Başlangıç ayarlarını şu şekilde yapılandırabilirsiniz:

Adım 1: Önceki adımları izleyerek Sistem Yapılandırma penceresini açın.
Adım 2: Genel sekmesine gidin ve Seçmeli Başlangıç seçeneğini seçin.
Adım 3: Ardından, bu seçeneğin altındaki Sistem hizmetlerini yükle ve Başlangıç öğelerini yükle kutularını işaretleyin.
Adım 4: Bu değişiklikleri kaydetmek için Uygula > Tamam'a tıklayın. İşiniz bittiğinde PC'nizi yeniden başlatın.

Sorun devam ederse, şunları yapabilirsiniz:

Adım 1: Önceki adımları izleyerek Sistem Yapılandırma penceresini açın.
Adım 2: Seçmeli Başlangıç seçeneğini seçin ve ardından bu seçeneğin altındaki tüm kutuları işaretleyin.
Adım 3: Uygula > Tamam'a tıklayın.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-5-9tSXdrlJy.jpg

5. Windows sorun gidericilerini çalıştırın

Windows'un yerleşik sorun gidericisi de bu sorunda size yardımcı olabilir. Bu hataya bir sistem bakımı sorunu neden oluyorsa Sistem Bakımı sorun gidericisi yardımcı olabilir. Ancak sorun donanımla ilgili sorunlardan kaynaklanıyorsa Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisini kullanabilirsiniz.

Başlamak için Sistem Bakımı sorun gidericisini nasıl çalıştırabileceğinizi görelim:

Adım 2: Sistem Bakımı sorun gidericisini açmak için msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic yazın ve Enter'a basın.
Adım 3: Gelişmiş seçeneğine tıklayın ve ardından Onarımları otomatik olarak uygula kutusunu işaretleyin.
Adım 4: İleri'ye tıklayın ve işlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-6-gkHWh6cCv.jpg

Sorun devam ederse, aşağıdaki adımları izleyerek Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisini çalıştırın:

Adım 1: Başlat menüsü > PC Ayarları > Güncelleme ve Güvenlik'e gidin, ardından Sorun Gider seçeneğini seçin.
Adım 2: Sağdaki Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisine tıklayın ve Sorun gidericiyi çalıştır düğmesine basın.

steps-to-fix-shell-infrastructure-host-has-stopped-working-error-in-windows-picture-7-8uqSthRD2.jpg

Ekrandaki talimatları izleyin, ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

6. SFC'yi Kullanma

Bu sorunun bozuk sistem dosyalarından kaynaklanması durumunda, Sistem Dosyası Tarayıcı (SFC) aracı yardımcı olabilir. Bu araç, bilgisayarınızdaki tüm bozuk dosyaları birkaç hızlı adımda bulmanızı ve onarmanızı sağlar.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri