kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Windows 11'de arka planda çalışan uygulamalar nasıl kapatılır, Windows 11'de RAM tüketimi nasıl azaltılır

Performansı optimize etmek, pil tasarrufu yapmak ve RAM tüketimini azaltmak için Windows 11'in arka planında çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz.Windows 10'da, arka plan uygulamalarını yönetmeye ayrılmış bir sayfayı kolayca bulabilirsiniz. Ancak, Windows 11'de bu biraz daha zor olacaktır. Ancak, Windows 11 yine de arka plan uygulamalarını kapatmanıza izin verir. Bilgisayardaki tüm kullanıcıları etkinleştirmek için tek bir kullanıcı ayarlayarak bireysel uygulamalar veya tüm uygulamalar için ayar yapabilirsiniz.

Not: forum.turkmmo.com'un bu makalede size verdiği bilgiler yalnızca Microsoft Store'dan yüklediğiniz uygulamalarla çalışır. Diğer kaynaklardan indirdiğiniz tüm uygulamalar, arka planda çalışacak şekilde ayarlanacak ayarlara sahip olmayacaktır. Ayrıca, uygulamaların arka planda çalışmasını durdurmak, onları kullanamayacağınız anlamına gelmez. Yine de bu uygulamaları normal şekilde çalıştırabilirsiniz.
Windows 11'de arka plan uygulamalarını devre dışı bırakmanın birkaç yolu vardır. Bunun nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar:

Ayarlar'da arka plan uygulamalarını kapatın

Adım 1. Windows 11'de Ayarları Açın. Hızlı bir şekilde açmak veya diğer yöntemleri kullanmak için Win + I kısayolunu kullanabilirsiniz.

Adım 2. Uygulama'ya tıklayın, ardından Uygulamalar ve özellikler'e tıklamaya devam edin.

how-to-turn-off-apps-running-in-the-background-windows-11-how-to-reduce-ram-consumption-on-win...jpg

Adım 3. Arka planda çalışmasını devre dışı bırakmak istediğiniz uygulamayı bulun. 3 noktayı tıklayın ve ardından Gelişmiş seçenekler'i seçin.

how-to-turn-off-apps-running-in-the-background-windows-11-how-to-reduce-ram-consumption-on-win...jpg

Adım 4. Arka plan uygulamaları izinleri bölümünü bulun ve istediğiniz modu seçin. Varsayılan olarak, Windows 11, Güç için optimize edilmiş moda ayarlanacaktır. Windows'un bir uygulamanın arka planda nasıl davrandığını kendi kendine yönetmesine olanak tanır. Örneğin, pil tasarrufu modunu etkinleştirirseniz sistem tüm arka plan uygulamalarını otomatik olarak kapatır.

Adım 5. Uygulamanın arka planda çalışmasını önlemek için Asla modunu seçin. Ancak, Hiçbir Zaman'ı seçtikten sonra uygulama kilitlenmiyorsa, bildirim göndermiyorsa, verileri güncellemiyorsa, ayarlarını Güç optimize edilmiş veya Her Zaman olarak değiştirmelisiniz.

Adım 6. Yukarıdaki işlemi diğer uygulamalarla tekrarlayın.

Windows 11'in Ayarlarında, tüm arka plan uygulamalarını aynı anda kapatmanız için bir düğme yoktur. Bu nedenle, Kayıt Defterini kullanarak bir sonraki bölüme devam edeceğiz.

Kayıt Defterini kullanarak Windows 11'deki tüm arka plan uygulamalarını kapatın

Adım 1. Çalıştır'ı açmak için Win + R tuşlarına basın, ardından regedit yazın ve Enter'a basın.

Adım 2. Aşağıdaki anahtara erişin:

HKEY_CURRENT_USER/Yazılım/Microsoft/Windows/CurrentVersion/BackgroundAccessApplications
Adım 3. Sağ pencerede, GlobalUserDisabled adlı bir DWORD (32-bit) Değeri düzenleyin veya oluşturun.

Adım 4. Windows 11'de tüm arka plan uygulamalarını önlemek için Değer verisi kutusuna 1 koyun

Adım 5. Değişikliği uygulamak için cihazı yeniden başlatın.

Değişiklikleri geri almak için GlobalUserDisabled değerini 0 olarak ayarlamanız yeterlidir ve işleminiz tamamlanmıştır.

Önceden hazırlanmış REG dosyalarını kullanın

Kayıt Defterini düzenlemekle zaman kaybetmek istemiyorsanız, TipsMake.com'un sunduğu REG dosyasını indirebilirsiniz.

Adım 1. ZIP arşivini .

Adım 2. Herhangi bir klasöre çıkarın.

Adım 3. Arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatmak için closeapp.reg dosyasına çift tıklayın.

Adım 4. İşlemi onaylayın ve ardından makineyi yeniden başlatın.

Az önce indirdiğiniz ZIP dosyasındaki openapp.reg dosyasına çift tıklayarak değişikliği geri alabilirsiniz.

Grup İlkesi olan tüm kullanıcılar için Windows 11'de arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Kayıt Defterinin yanı sıra, Windows 11'de tüm kullanıcılar tek bir bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için Grup İlkesi'ni kullanabilirsiniz. Windows 11 Home, Grup İlkesi'ni açamadığı için önceden düzenlenmiş bir REG dosyası da sağlayacağız.

Adım 1. Win + R tuşlarına basarak ve ardından gpedit.msc yazıp Enter tuşuna basarak Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini açın.

Adım 2. Klasöre gidin: Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Bileşenleri/Uygulama Gizliliği

Adım 3. Sağ bölmede, Windows uygulamalarının arka planda çalışmasına izin ver öğesini bulun ve tıklayın ve Etkin'i seçin

Adım 4. Tüm uygulamalar için varsayılan menüsünde, Zorla Reddet'i seçin. Uygula ve Tamam'ı tıklayın.

Böylece, Windows 11 çalıştıran bir bilgisayardaki tüm kullanıcılar için arka plan uygulamasını kapattınız.

Belirtildiği gibi, Windows 11 Home, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini kullanmanıza izin vermez, bu nedenle tüm kullanıcılar için arka plan uygulamalarını kapatmak için Kayıt Defterini kullanmanız gerekir.

Kayıt Defteri'ni kullanan tüm kullanıcılar için Windows 11'de arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Adım 1. Çalıştır'ı açmak için Win + R tuşlarına basın, ardından regedit yazın ve Enter'a basın.

Adım 2. Aşağıdaki anahtara erişin:

HKEY_LOCAL_MACHINE/YAZILIM/İlkeler/Microsoft/Windows/AppPrivacy
AppPrivacy'yi bulamıyorsanız, Windows'a sağ tıklayıp Yeni > Anahtar'ı seçerek kendiniz yeni bir tane oluşturabilirsiniz.

Adım 3. AppPrivacy'ye sahip olduğunuzda, LetAppsRunInBackground adında bir DWORD (32-bit) Değeri oluşturmak için sağdaki kutuya tıklayın ve değeri 2 olarak ayarlayın.

Adım 4. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Önceden hazırlanmış REG dosyalarını kullanın

Her zamanki gibi TipsMake.com, Kayıt Defterini hızlı bir şekilde değiştirmeniz için indirmeniz için önceden hazırlanmış REG dosyalarına sahiptir. İki REG dosyası vardır, closeappalluser.reg ve openappalluser.reg, sırasıyla kapatma ve arka planda çalışan uygulamayı açma işleviyle, ZIP dosyasını indirir ve ardından çıkarır ve kullanırsınız:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri