- Konular
- 64
- Online süresi
- 16316s
- Reaksiyon Skoru
- 46
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 131
- TM Yaşı
- 15 Yıl 2 Ay 24 Gün
- MmoLira
- 64
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
IDE Nedir?
IDE'lere girmeden önce bilmeyenlere öncelikle IDE nedir açıklamak istiyorum arkadaşlar;HTML/CSS/JS, Python, Swift, C, C++ gibi bütün programlama dilleriyle kullanabileceğiniz, kodlama hatalarını kolaylıkla tespit edebilmenize yardımcı olan ve otomatik tamamlama özelliğiyle işinizi hızlandıran, yazılımcıların ya da programcıların daha kolay bir şekilde işlerini halledebilmesi için geliştirilen yazılımlardır. İngilizcesi IDE'dir yani yazılıma merak sardıysanız mutlaka duyduğunuz bir kısaltmadır, açılımı ise "Integrated Development Environment" yani demek istiyor ki "Tümleşik Geliştirme Ortamı" sen burada birşeyler geliştir diye yaptık.
IDE'ler programlama yaparken sizlere hızlılık kazandırır, Abi nasıl kazandırıyor? diyecek olursanız sizin yazacağınız leblebi kodunu leb demeden tahmin edip, siz isterseniz enter tuşu ile tamamlayabiliyosunuz, ha' siz derseniz ki ben enter tuşu ile tanımlamak istemiyorum; o zaman birazdan aşşağıda okuyacağınız editörler arasından Atom adındaki açık kaynak kodlu kodlama editörüyle enter tuşunu isterseniz esc yapabilirsiniz
Microsoft Visual Studio Code
Benimde halihazırda kullanmakta olduğum IDE'dir kendisi, tamamen kullanıcı dostu olduğu için kullanışı aşırı basittir, bir iki kurcalayınca çok alışıyorsunuz. Visual Studio Code Microsoft tarafından Windows, Linux ve MacOS için geliştirilmiş ücretsiz bir yazılımdır. bu demek oluyor ki örnek veriyorum öğrencisiniz Windows bir Laptop'a ya da masaüstü bilgisayara sahipsiniz, Öğrencilik hayatınız bitti artık iş hayatına atılıyorsunuz ve pat şirketiniz size macbook verdi ve artık MacOS'da çalışmanız gerekiyor, bu sayede Visual Studio Code'a aşina olduğunuz için çok fazla bir sıkıntı çekmezsiniz. Visual Studio Code'cuğum C, C#, Java, Python, Php, Html, Css ve Go gibi bir sürü dile destek veriyor. Özelliklerinden bahsedecek olursak; Hata ayıklama, gömülü Git kontrolü, sözdizimi vurgulama, akıllı kod tamamlama, snippet'ler ve kod yeniden yapılandırma desteği içeriyor efenim. Güzel bir IDE'dir kendisini çok severim.
Atom
Linux kullanırken kullandığım bir IDE'ydi güzelim program taki ben içine edene kadar. Şimdi öncelikle nasıl içine ettiğimi anlatacağım, üstte az önce okuduğunuz enter tuşu ile kodu tamamlayabilme özelliğini esc'ye çekmek gibi bir örnek vermiştim bu program hakkında, Ben böyle birşey yapmadım fakat ekrana kod satırı büyümesin diye alta geçmesi için bir kod yazmıştım evvel zaman önce, daha sonra bu editör hata vermeye başladı o yazdığım kodlar yüzünden, falan filan bu anlattığım hikaye konumuzu asıl amacından çıkacak en iyisi devam edelim biz. Atom kardeşimiz GitHub tarafından geliştiriliyor ve aynı zamanda MacOs, Linux ve Windows platformlarına destek veren ücretsiz bir yazılımdır. Çok fazla kurcalarsanız benim gibi programı bozabilirsiniz benden demesi
Adobe Dreamweaver
Macromedia şirketi tarafından geliştirilen ve Adobe'nin Macromedia'yı satın almasından sonra Adobe Dreamweaver adını alan bir yazılımdır kendisi, Ücretli olduğu için ve benimde öğrenci olduğumdan dolayı henüz hiç kullanamadığım ama çok merak ettiğim bir IDE'dir. Dünya çapında çok kullanılan bir IDE olduğu için sizlere internetten araştırmalarımı yorumlayarak aktarıyorum. Özellikleri yukarıda ki anlattığım IDE'lerden çok fazla bir farkı yok fakat ekstra olarak Windows için birden çok monitör desteği sunuyor. HTML, CSS, C#, Visual Basic, ASP, XML ve diğer birçok kodlama dilini de destekleyerek oldukça geniş bir kitleye hitap etmektedir efenim.
Yazılım hayatım boyunca kullandığım ve ilgimi çeken IDE'leri bu konuyu güncelleyerek ekleyeceğim efenim.
Son düzenleme:
- Konular
- 423
- Online süresi
- 3ay 10414s
- Reaksiyon Skoru
- 968
- Altın Konu
- 38
- Başarım Puanı
- 267
- TM Yaşı
- 17 Yıl 4 Gün
- MmoLira
- 3,804
- DevLira
- 9
Paylaşımın İçin Teşekkürler @maskara10
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)