Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Altın Konu Javascript Dosyası – Chrome Eklenti Geliştirmek 3

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ibrahim6516
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 158

ibrahim6516

EFSANE · 16 · Konum Bursa
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
555
Online süresi
2mo 3d
Reaksiyon Skoru
718
Altın Konu
68
TM Yaşı
13 Yıl 8 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
282
MmoLira
2,295
DevLira
243
Ticaret - 100%
1   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

javascript-dosyası.png

Google Chrome eklenti geliştirmek süreci kapsamında yazmış olduğum blog yazılarının 3.sünde Javascript dosyalarını ele alacağım. Chrome eklenti geliştirme sürecinde Javascript dosyası yeri nedir, ne görevi yaparlar ve eklentiye nasıl eklenir ?

Javascript Dosyası​

Google Chrome eklentilerinin tipi birer web sayfası olduğunu serinin ilk dile getirmiştim. Bu demek oluyor ki bir Javascript dosyasının web sitedeki görevleri nelerse eklentideki görevleri de aynı şekildedir. Eklenti içerisinde görmekte olduğumuz sayfayı dinamik bir hale getirebiliriz. Eklenti içerisinde bastığımız yerleri interaktif hale getirebilir ve bastığımız yerlere göre çeşitli şeyler yapabiliriz.
Ben yazı kapsamında geliştirmekte olduğumuz eklenti için bir Javascript dosyası ekledim. Bu dosya içerisindeki kodlara bakarsanız, Teknotra’da paylaşılmış en güncel son 3 yazıyı alıyorum ve ekranda öne çıkan resimleri ile gösteriyorum. İlgili commite buradan ulaşabilirsiniz.

Javascript kullanarak tasarımsal değişiklikler de yapabilirsiniz. Millet Javascript ile mobil uygulama yazıyor, siz küçük bir Chrome eklentisinde neler yaparsınız neler…

Javascript kodlarınızı benim gibi ayrı bir dosyada tutmanızı öneririm. Eğer ayrı bir dosyada tutmazsanız HTML dosyası içerisine <script> </script> etiketleri içerisine Javascript kodlarınızı yazabilirsiniz. Ancak bu uzun vadede işinizi zora sokacaktır. Programınızı büyüdükçe kodlarınız karışacaktır ve UI ile iş mantığını bir birinden ayırmakta zorlanırsınız.
Zaten ayrı dosyaları kullanmamanız sizin SOLID prensiplerine uymadığınızı da gösterir. Uzun lafın kısası Javascript kodunuzu farklı bir dosyaya almanızı öneririm.

Paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri