HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
ANTİBİYOTİKLER VE EĞİTİM !
AB Sağlık Komiseri Stella Kyriakides'in ECDC'nin antimikrobiyal dirençle mücadele ve antimikrobiyallerin etkinliğinin korunması için 2020 kampanyasının başlatılması sırasında yayınladığı sözleri aynen alıntılıyorum 1 . «Antimikrobiyal direnç, Avrupa Birliği için küresel bir zorluk ve birinci önceliktir. Hem COVID-19 hem de antimikrobiyal direnç, ülkeler arasında ve toplumun her düzeyinde birleşik bir politika yaklaşımı gerektirmektedir. Direncin dünya çapında yayılmasını önlemek için adımlar atmalı ve yeni antimikrobiyallerin uygun şekilde geliştirilmesi için doğru ortamı desteklemeliyiz.
Mikrobiyal direncin bir sonraki küresel sağlık felaketi haline gelmemesini sağlamak için hep birlikte çalışmalıyız». Bu, eğer zaman içinde sürdürülebilir eğitim planlarına yatırım yaparlarsa, hastalıkları önlemek için gereken kısıtlamalar konusunda saygılı bir farkındalıkla büyüyebileceklerini gösteriyor.Bununla birlikte, Antimikrobiyal Direnç'in onlarca yıldır 'ayakkabılarda bir taş' olduğu göz önüne alındığında, antibiyotiklerin uygunsuz kullanımı hakkında çok az ve eksik bilgiyi doğrulamak üzücüdür. Bu,kuşkusuz, sağlık çalışanları ve küçüklerden sorumlu yaşlılar için önemli bir konudur.
Genel olarak antimikrobiyallerin ve özelde antibiyotiklerin kullanımı hakkında çocuklarımızdan ve gençlerimizden miras kalan mitler ve hatalar ve günümüz teknolojisinin onlara ulaşmak için getirebileceği olanaklar hakkında yazmak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre, küresel olarak, her yıl 700.000'den fazla insanın antimikrobiyal dirençli enfeksiyonlardan öldüğü tahmin edilmektedir. İngiliz Hükümeti tarafından sunulan O'Neill 3 raporunun bu ilaçların 2050'de önde gelen ölüm nedeni olacağını açıklamasından iki yıl sonra , antimikrobiyal direnç yol göstermeye devam ediyor. Bu sadece Avrupa rakamlarından bahsetmek için.
SarS-CoV-2 pandemisi tarafından ağırlaştırıcı bir faktör olarak bugün bile sarsılan faktörleri kısaca gözden geçirirsek, bu makalede ısrarla ele alınan konuyu işaretlersek, antimikrobiyal direnç veya ADR'ye karşı antimikrobiyal direnç.
Tedavi kesintisi
Antibiyotikler düzenli olarak ve genellikle bir ila altı hafta süren belirtilen tam döngü için alınmalıdır. İlaçların pahalı olduğu veya zamanında temin edilemediği yerlerde bile, birçok hasta semptomlar ortadan kalktığında tedaviyi bırakır ve kalan hapları daha sonra kullanmak üzere saklar.
RAM'in maliyet sonucu
Acil tedavi mümkün değilse, hastalar enfeksiyonlarıyla garanti olmaksızın savaşmak için sıklıkla başka ilaçlar dener ve/veya kullanırlar. Boston Üniversitesi'nde hukuk araştırmacısı olan Kevin Outterson,antimikrobiyal direnci ortadan kaldırmanın toplam maliyetinin 10 milyar dolar olabileceğini tahmin ediyor.Öte yandan, direnç gelişen ilaçların etkisizliğini gidermek için gereken yeni ilaçların geliştirilmesi için mevcut maliyetler son derece yüksektir. Sıkı uluslararası düzenlemeler nedeniyle, ilaçların maliyetinin düşük tutulduğundan bahsetmiyorum bile, bu da onların geliştirilmesini daha az karlı bir süreç haline getiriyor ve dolayısıyla ilaç şirketleri için daha az çekici hale getiriyor.
İnovasyonla ilgili son bir bilgi parçası, «hassas tıp» olarak adlandırılan 5 Yukarıda belirtilenlerle birlikte,bugün yeni bir ilacın piyasaya sürülmesi için yatırım getirisinin azalmasına katkıda bulunuyor. «Önceden bir molekül piyasada uzun süre yalnızdı, ama şimdi aynı pazar için rekabet eden birkaç jenerik olmayan molekül var. » Ancak, en savunmasız ülkeler için durum tamamen farklıdır. Gelişmekte olan ülkelerde neden hem Sorunun ve kurbanlarının Şimdi ilk ve orta öğretim düzeyinde antimikrobiyal direnç konusunda bilgi ve farkındalık için eğitimden bahsedelim.
Ne yapıldı ve şimdi ne yapılıyor?
Yaşa uygun bir dille, antibiyotiklerin yanlış kullanımı ve sonuçları hakkında daha fazla farkındalık ve bilgi ile tutarlı ve makul bir şekilde aşılayarak, antimikrobiyal dirence karşı bu yıkıcı mücadelede gelecekteki bir müttefik kazanacağız. AMR ile mücadelenin geniş çapta yayılmasını sağlayan kapsayıcı mesajlarla çekici planlar oluşturmak için, düşük yaştaki nüfusun yüksek bir yüzdesinin erişebildiği Bilgi Teknolojisi çağından yararlanın. Kampanyalar, yarışmalar, oyunlar, sınıf dinamikleri, çalıştaylar aracılığıyla uygunsuz antibiyotik kullanımını içeren eğitim planları geliştirmek ve uygulamak için öğretmenlere, ebeveynlere ve eğitime dahil olan herkese talimat verin. Genç nüfusu antimikrobiyallerin uygunsuz kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitim müdahale planları geliştirmek ve oluşturmak için COVID-19 pandemisinin durumundan / durumundan yararlanın.
Her video, antimikrobiyal direnç 8 ile ilgili bir dizi önemli konuyu ele almaktadır . ECDC, bu ilk EAAD dijital kampanyası için, EAAD'nin önemli mesajlarını kendi dillerinde yayacak ve hedef kitlelerine göre uyarlayacak olan, AB Üye Devletleri'ndeki etkileyicilere, tanınmış «etkileyicilere» ulaştı. Son olarak ECDC,sağlık uzmanlarının antibiyotiklerin çalışır durumda kalması için neler yapabileceğine dair bir animasyon yayınlıyor. Bu animasyon, hastanelerdeki ve diğer sağlık hizmeti ortamlarındaki profesyonellere yöneliktir.
Genç nüfusu ve genel halkı eğitmek için bir başka ilginç girişim, «Bacteria Bus» olarak bilinir, ilaç şirketi Pfizer'in uygun ve gelişigüzel antibiyotik kullanımı konularına değinen eğitim materyalleri ile donatılmış ve dekore edilmiş mobil birimi. Yukarıda bahsedilen kampanya haftasında, bu birim, antimikrobiyal direnç riski ve yayılmasını önlemek için neler yapılabileceği konusunda nüfus arasında farkındalığı artırmak için Avrupa'daki çeşitli şehirleri ziyaret etti. Pan Amerikan Sağlık Örgütü , toplum eğitimi için AMR sorunuyla ilgili bir dizi video da oluşturmuştur. Uruguay, Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Paraguay ve Peru ile birlikte «Antimikrobiyal dirençle mücadele için birlikte çalışma» projesini entegre ediyor.
Pan Amerikan Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ve Avrupa Birliği, girişimle işbirliği yapmak için bir araya geldi.
Bitirmek için antibiyotikler hakkında önemli bir düşünce bırakıyorum
1928'de en ünlü antibiyotik, en yaygın kullanılan penisilin keşfedildi. Keşfi Alexander Fleming, bu keşifle kurtarılabilecek milyonlarca hayatın farkında, insanlık için çok önemli bir ilerlemeye işaret eden bu önemli ilacın formülünü dünyaya bir miras olarak bıraktı.
2 Antibiyotik direnci her yıl 700.000 kişiyi öldürüyor.
Rıca ederim.Paylaşım için teşekkürler![]()
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)