TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Web Programlama Nedir? Nerden Başlamalıyım?

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

web-programlama-egitimi.png

Web Programlama, temel ve basit anlamıyla bir web sitesi oluşturmak için yazılan kaynak koddur.
Şuan bulunduğunuz bu blog, sosyal medyada arkadaşlarınıza like attığınız facebook,twitter (her ne kadar günümüzde mobil appleri olsa da ), alışveriş yaptığınız e-ticaret siteleri hep web programlamanın eseridir.

Web Programlama temelde 2 ye ayrılır. İstemci ( Front-End) ve Sunucu (Back-End) taraflı programlamadır.

Sunucu Taraflı​

Adından da anlaşılacağı gibi sunucu ile web sitesi arasındaki iletişimi sağlar. Ağırlıklı olarak veritabanı işlemleri; üye kayıdı, üye girişi, veri giriş-çıkışı gibi işlemlerdir.

Kullanılabilecek programlama dilleri: PHP, ASP.Net

İstemci Taraflı​



Kullanıcıya gösterilen ve kullanıcıyla etkileşime girilmesi sağlanır. Etkileşim dediğimiz olaya değinirsek kullanıcının yazılara yorum yapması, resmin üzerine geldiğinizde büyümesi, kullanıcının girdiği verilerle işlemlerin yapılması gibi olaylardır.

Kullanılabilecek tek bir programlama dili vardır “javascript”.
JQuery,Ajax,Angular JS var desekte aslında bunların hepsi bir javascript kütüphanesidir.




Şimdi diyeceksiniz ki HTML ve CSS diye bir şey var bunlar ne oluyor.
Birçok kişi tarafından programlama dili olarak kabul edilmese de, bir kısım hala programlama dili olarak görmekte bu ikisini.

HTML ( Hypertext Markup Language )​

Web sayfalarını oluşturmak için kullanılan metin işaretleme dilidir.
HTML sayesinde web sayfamızın iskeletini oluştururuz.

CSS (Cascading Style Sheets)​

Kısa tanımıyla stil şablonudur. HTML ile oluşturulan yazılara, görsellere, tablolara, vs. stil vermek için kullanılır. Siteye bir görsellik kazandırmış oluruz. Yani sitemizin tasarımını yaptığımız kısımdır.

Kullanılan birçok CSS kütüphanesi olmasına rağmen günümüzde en çok kullanılanı Twitter geliştiricileri tarafından oluşturulmuş olan Bootstrap’tir.

Nasıl Öğrenebilirim? diyenleri buraya alalım​



Hangi sırayla ne öğrenmeniz gerektiğini kısaca söyleyeyim:
1.HTML

2. CSS

3.Javascript

4.Herhangi bir JS kütüphanesi

5. Back End’e geçecekseniz PHP,ASP.Net, Java, Python veya Ruby dillerini öğrenmeniz gerekecek.

öğrenmeniz gerekmektedir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst