InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Monster Hunter Rise İnceleme

AsiLZade

Oyunpay.net
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Admin
Dergi Editörü
Developer
Yönetici
Konular
2,167
Çözüm
87
Online süresi
1y 2mo
Reaksiyon Skoru
18,324
Altın Konu
91
TM Yaşı
8 Yıl 6 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
506
MmoLira
119,845
DevLira
176
Ticaret - 100%
1   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

image.png

Monster Hunter Rise , Capcom'un son giriş ikinci en çok satan serisinin , geçen ay sadece Nintendo başlatıldı açın. Rise , Monster Hunter Generations Ultimate'da en son görülen hareket halindeyken taşınabilir aksiyonualıyor ve son derece başarılı Monster Hunter World'den öğrenilen bazı yeni iyileştirmeler ve dersler sunuyor. Son birkaç haftamı her yeni canavarı avlayarak, fantastik zırh setleri yaparak ve açık haritalarda gezinmek için yeni Wirebug'ları kullanarak geçirdim. Peki bu yeni Monster Hunter başlığı Rise için duruma uygun mu? İşte Monster Hunter Rise'ın tam incelememiz .

Monster Hunter Rise
, World'den birçok başarıyı alır ve daha iyi bir taşınabilir deneyim için seriyi geliştirirken fazla israfın çoğunu keser. Monster Hunter XX'i Mart 2017'de Japonya için piyasaya çıktığında ithal ettim çünkü Batı'ya taşınmasını bekleyemedim, buna minnettarım, çünkü Batı versiyonu Generations Ultimate için bir yıldan fazla zaman aldı . çıkmak. Bu süre içinde, Monster Hunter World piyasaya sürüldü ve Monster Hunter'ın oynanma şeklini tamamen değiştirdi önemli görevleri kaldırmaktan zırh beceri sistemini değiştirmeye kadar. Gece ve gündüz farkı vardı.

Yeni Bir Avcının Yükselişi

Rise , önceki girişlerden pek çok aşinalık getiriyor ve onları, örneğin önemli görevlerin geri dönüşü gibi modernize ediyor. Önceden, bir görev listesine erişiminiz vardı ve hikayeyi ilerletmek için hangilerinin tamamlanması gerektiğini bilmiyordunuz. Bu, rütbe atlamak için acil bir istek gelene kadar tüm görevleri tamamlamanız veya hangilerinin tamamlanması gerektiğini listeleyen çevrimiçi bir kılavuza bakmanız gerektiği anlamına geliyordu. Şimdi, Rise size görev ekranında tam olarak söyleyecektir: kaç tane önemli görevi tamamlamanız gerektiğini ve hangi görevlerin buna dahil olacağını. Bu, Dünya'daki lineer hissi ortadan kaldırırken, geleneksel görev ilerlemesi hissini hala korur.

imageee6216a5799dc37a.png

Ek olarak, Rise buddy sistemini büyük ölçüde geri getiriyor. In Dünyası , yalnızca sizinle omuz omuza avına gitmek için bir Palico pal vardı. Nasıl savaştıklarını ve hangi ekipmanı giydiklerini özelleştirmeyi seçebilirsiniz, ancak aksi takdirde önceki oyunların kullandığı derinlikten yoksundu. In The Rise ve yeni Palamutes - - size yardımcı olabilir küçük Palico arkadaşlar bir çok şey var. Sadece bir kedi dostu yerine, onlardan oluşan bir orduyu işe alabilirsiniz. Yeni binilebilir köpek arkadaşlar Palamutes, Monster Hunter'a çok eğlenceli ve harika bir ektir . Bu, haritaların seyahat etmek için daha az bir zorluk gibi hissetmesini sağlar ve sizi daha hızlı harekete geçirmenize yardımcı olur.
Aslında, Monster Hunter Rise'daki değişikliklerin çoğu, hem bir maceraya girerken hem de canavarları avlarken ilerleme hızını iyileştirmeye yöneliktir. Ya hikayeyi çevreleyen ya da avlanmaya çalışan çok az fırfır var. Hala World'e başladığımı ve ilk başta canavarlarla savaşamadığımı, ancak etrafta koşmak zorunda kaldığımı ve ardından yükleme ekranlarında acı çektiğimi , sadece tekrar etrafta koşmak ve sonunda istenmeyen bir kasaba turuna çıkmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum . Yıllar sürmüş gibi hissettim! In Rise , orada tekil bir öğretici misyon var ve ardından eğitim tekerlekleri kapalı geliyor. Git canavarları avla!

imagefa91bb023a5b713b.png

Şaşırtıcı bir şekilde, canavarları "avlamak" artık mevcut değil. Önce bir canavarın izini sürmek yerine, bir göreve başlar başlamaz mini harita simgelerini gösterecek. Bazıları için bu, Rise'ın canavarların gerçek avlanmasının önemli bir bileşenini ortadan kaldırdığı gibi gelebilir , ancak benim için bu sadece bana zaman ve hayal kırıklığı kazandırıyor. Dürüst olmak gerekirse, canavarları takip etmek, bir video oyununda şimdiye kadar yaptığım en zahmetli işlerden biriydi - Dünya'da sadece birkaç görevi kapsayabilecek belirli canavarların izlerini toplamaya odaklanan tüm hikaye görevleri vardı . Sadece oraya girmek ve inanılmaz büyüklükteki kılıçlarla ya da büyük boy bir saksafonla canavarları dövmek istiyorum. Canavarlarla savaşmak en iyi kısımdır ve Monster Hunter Rise sadece bunu yapmama izin ver.

Monster Hunter Rise'daki birincil ortam tamamen yenidir ve Japon kültürü ve tarihinden büyük ölçüde etkilenmiştir. Ana göbek Rise kamura köy, çok sakin ve sıkı şövalye topluluğu, gelen nispeten büyük ölçekli aşağı psikiyatr olan Dünya travers için çok daha gezilebilir göbe¤ine. Kasabada, Palamute arkadaşınızın etrafında gezinebilir veya şehri hızla geçmek için yeni Wirebugs ile Spider-Man tarzında dolaşabilirsiniz. Ek olarak, menüde, Lonca görevlerini üstlenmek için Gathering Hub'ın içinde veya Palicos'unuzu kontrol etmek için Buddy Plaza'ya gibi belirli bir konuma anında seyahat etmenizi sağlayan yeni bir hızlı seyahat seçeneği var. yükselgerçekten zamanınıza saygı duyduğunu ve içeri girmeniz, işinizle ilgilenmeniz ve çıkmanız için her şeyi uygun hale getirdiğini hissettiriyor.

image7d0afd026470be20.png

Özellikle yeni Silkbind saldırılarının eklenmesiyle , gerçek dövüş bile World veya Generations Ultimate ile karşılaştırıldığında daha hızlı hissediyor . Bir saldırı kaynağı olarak Wirebugs'ı kullanan Silkbind saldırıları, seçtiğiniz silaha bağlı olarak çeşitli farklı işlevlere sahip yeni, güçlü hareketlerdir. Yeni hedefim olan Av Kornası için Silkbind hareketleri, varsayılan olarak, beni canavara doğru iten ve uzağa fırlatan bir hızlı saldırı ya da Korna'mla uygun zamanlama gerektiren ultra yavaş ve ultra güçlü bir itmedir. büyük hasar vermek için. Kilidi açılabilen ek Silkbind saldırıları vardır ve bu hareketler, Avcınızı belirli bir oyun tarzına göre daha da özelleştirmek için avlar arasında değiştirilebilir.
Ancak Hunter dikkatli olun, bazen bu teknikleri uygun olmayan bir zamanda kullanmak felaket olabilir. Örneğin, Av Kornası'nın atılma saldırısı, saldırıyı başlattıktan sonra yönünüzü değiştirmenize izin vermez ve atlatılamaz, dolayısıyla o animasyonu gerçekleştirmeye takılıp kalırsınız. Aynı zamanda, saldırının ilk bölümünde anlık olarak dokunulmazsınız - bu, canavarın kükremesi ve çoğu saldırının hiçbir etkisi olmayacağı anlamına gelir. Uygun zamanlama, avı erken bitirmekle köye yenilgiyle geri dönmek arasındaki fark olabilir. Bu hamlelerin üstesinden gelmek için bir kaynak olarak ek Wirebugs'u yönetmede daha derin bir oyun oynamayı sevdim ve gelecekteki güncellemelerin denenecek daha fazla hamle içereceğini umuyorum.

Ayrıca, Monster Hunter 3'teki Sandy Plains ve Flooded Forest gibi deneyimli oyuncuların tanıyacağı geri dönen haritalar da var. dikey derinliği içerir. Özellikle geri dönen bu iki haritayı keşfetmekten büyük keyif aldım çünkü genel düzeni zaten çok iyi biliyordum. Eskiden kullandığım eski rotaları tamamen atlamak ve yeni yükseklikler elde etmek ve haritada gezinmek için Wirebug'ları kullanmak için sadece kenarları ölçeklendirmek benim için çok eğlenceliydi. Bu dikey geçiş, Palamute'umu eski patikalarda sürmek daha hızlı olsa bile, dolaşmanın en sevdiğim yollarından biri.
Hemen hemen tüm yeni canavarlar Yükselişi payı aynı Japon etkisi de, birçok Japon folklor ünlü Yokai sonra tasarlanmış. Örneğin yeni kuş wyvern Aknosom, çok ünlü bir şemsiye görünümlü yokai olan yokai 'Kasa-obake' gibi tasarlanmış bir turnadır. Ya da 'Namahage'den esinlenen Goss Harag, bir dev maskesi takan ve yaramaz olabilecek (ya da olmayabilecek) çocukları korkutmak için bıçaklarla etrafta koşuşturan iblis benzeri bir varlık. Şu anda Rise'da toplam 34 canavar var ve bunlardan 11'i franchise için tamamen yeni. Böyle eklenecektir Chameleos olarak daha da canavarlar içerecektir kuyunun olarak yıl boyunca gelen ek içerik güncellemeleri olacak Rise'ın ilk başlık güncellemesi bu ay sonra.

imagedbc0e4a3c3aa0707.png

Ejderha Nasıl Yükselir

Başlangıçta Rise'daki canavar seçiminde hayal kırıklığına uğradım , ancak bunun nedeni ilk başta tek oyunculu Köy görevlerinde ilerleyerek başlamamdı. Gathering Hub'ın aksine Köyde verilen görevlerin tümü, tek kişilik bir deneyime yönelik düşük seviyeli avlardır. Çoğu avı beni hiç zorlanmadan 5-10 dakika içinde sona erdi, ama bu Şimdi bu görevleri gerçekten sadece içine başlarken için tasarlanmış olduğundan Rise ve hızlı yalnız çalışır. Köy görevler için hikaye avcılık dahil RISE'ınyeni amiral gemisi canavar, şeytani bir kaplana benzeyen kısır dişli bir wyvern olan Magnamalo. Magnamalo'yu başarılı bir şekilde yenmek kredi kazandıracak, ancak aslında bu sadece başlangıç. Onu yendikten ve köyde alabileceğim en yüksek rütbeli görevlerin kilidini açtıktan sonra, hala karavanlardan gördüğüm bazı canavarların eksik olduğunu fark ettim.
Görünüşe göre, Lonca görevleri aracılığıyla Gathering Hub'a özel ve yalnızca daha yüksek avcı seviyelerinde olan birkaç canavar daha var. Gathering Hub avları, Monster Hunter'ın geleneksel zorluğuna daha yakındır ve oyunculara özellikle Yüksek Derecede kesinlikle daha fazla zorluk verecektir. Köy görevlerine benzer şekilde, Toplama Merkezi, daha yüksek rütbeli avların kilidini açmak için önemli görevleri tamamlamak için ayrı bir ilerleme sistemine sahiptir. Ancak, önce Köy görevlerini oynarsanız, avcı rütbenizi artıracak özel lisans testlerine girme seçeneğiniz olacak. Bunu yaparak, Düşük Rütbe için tüm önemli görevleri tamamlamak zorunda kalmadan doğrudan Yüksek Rütbeli avlara ilerleyebilirsiniz.

image941a7592a52a9bdf.png

High Rank'a girdikten sonra, hikaye Magnamalo'dan sonra kaldığı yerden devam ediyor ve yeni bir yaşlı ejderha ile kavgayla sonuçlanıyor. Adı da dahil olmak üzere burada hiçbir ayrıntıyı bozmayacağım ama söyleyeceğim şey, bu yaşlı ejderhaya karşı verilen mücadelenin bugüne kadar bir Monster Hunter oyununda yaptığım en iyi boss dövüşlerinden biri olduğudur . Yeni Wirebugs'tan yararlanmayı ve Final Fantasy XIV gibi bir MMORPG'den görmeyi beklediğim bazı patron mekanikleriyle nasıl karıştırıldığını kesinlikle çok sevdim . Aslında, yaşlı ejderha zaten FFXIV'ten çıkmış bir patron gibi görünüyordu .
Ne yazık ki, hikaye benim için hem iyi hem de kötü olan bir uçurumla bitiyor. Bir yandan, hikaye tamamlanmış görünüyor ve bir kesinlik duygusu aldım. Büyük, kötü yaşlı ejderhayı yendim ve kasabayı kurtardım. Yaşasın! Öte yandan, bu çağda sahte gibi hissettiren hikayeyi devam ettirmek için eski bir kinayeye yaslanıyor. Yine, spoiler yok, ancak son ara sahnenin tamamen atlanmış olabileceğini ve ek hikaye içeriği düştüğünde bir giriş olarak kullanılabileceğini hissediyorum. Başlangıçta, Capcom daha fazla hikaye içerecek şekilde Nisan ayında gelen ilk oyun güncellemesini planladı, ancak o zamandan beri hikaye vuruşlarını bu yılın sonlarına kadar ertelemek için yol haritasını yeniledi. En azından Avcı Rütbelerinin üst sınırını kaldıracağız ve bu ayın sonunda avlanmak için en az bir yeni canavar alacağız.

image470f76a3f8699351.png

Rampage Karşı Yükselmek

Rise'ın pek sevmediğim bir yönü, Rampage adlı yeni Kule Savunma benzeri moduydu. Bu Rampage görevleri, azgın bir canavar sürüsünü köyü yağmalamaktan savuşturmak için balista, top ve tuzaklar kurmanızı sağlıyor . Kalabalığın sonunda, bir kez yenildiğinde görevi sonlandıracak olan özellikle güçlü bir patron canavar var. Dürüst olmak gerekirse, kule savunma oyunlarını kesinlikle sevdiğim için bu yeni mod benimle konuşmalı. Ancak, yolu o Yükselişi bu mod yapar ele almaktadır bir yan cazibe gibi hissediyorum ve tekil bir silah ağacı kilidini, dışını sürdürmeye ödüllendirme hissetmez.
Bu Rampage modunda patron canavarların heyecana katkıda bulunabilecek nadir Apex versiyonları var, ancak şu anda bu Apex patronlarının arzulanan çok şey bırakan sadece 3 türü var. Nisan başlık güncellemesine dördüncü bir Apex canavarı da eklenecek, ancak yine de bu çok fazla bir şey ifade etmiyor gibi görünüyor. Genel oyun derinliğine katkıda bulunan eğlenceli yan aktiviteler olabileceğinden, Rampage modunun daha da genişletileceğini umuyorum. Ne yazık ki, belirli zırh parçaları veya bu moddan belirli Apex malzemeleri gerektiren 'Rampage' silahları üretmenin dışında, onu diğer görevlerde çalıştırmaya devam etmek için fazla teşvik yok.

Son düşünceler

Monster Hunter Rise , sistem başlatıldığından beri Nintendo Switch'imde keyif aldığım en eğlenceli şeylerden biri. Monster Hunter'ın bazı geleneksel yönlerini geri getiriyor , ancak yine de zamanıma saygı duyuyor ve aksiyona her zamankinden daha hızlı girmemi sağlıyor. Söyleyebilirm Rise muhtemelen en kolay Monster Hunter şimdi içine almak için oyun ve neredeyse her yerde keyifli olduğunu Anahtarı araçlarının üzerine oynamanın taşınabilir doğası. Ne yazık ki, canavarların listesi serinin tarihindeki en düşük listelerden biri ve şu an itibariyle hikaye hala bitmedi. İyi cilalanmış ve oynaması eğlenceli, ancak eksik hissediyor ve herhangi bir oyun sonu eksikliği var. Keşke eğlence bitmeseydi ama oyunda geçen yaklaşık 50 saatin ardından, görülecek pek bir şey kalmamıştı.
Yaklaşan planlanan oyun güncellemelerinden sonra, Rise gerçek bir kazanan olabilir. Şu anda haliyle, hala son derece toplayıp tavsiye Rise ama çit iseniz o zaman hikaye tamamlanana kadar en az uzakta tutmak için iyi olabilir. PC oyuncuları için iyi haber olduğunu Hunter Rise canavar olacak önümüzdeki yıl PC'ye geliyor belki bu karışımı içine G-Sıra av ve hatta daha canavarları ekleyen yeni bir genişleme ile birlikte başlatacak. O zamana kadar, o yaşlı ejderhayı bir kez daha yeneceğim… tamam, belki iki.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri