Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Bu makale, sitenizin güvenli olması için nasıl ücretsiz bir Alan adı alacağınızı ve SSL'yi nasıl kuracağınızı gösterir.
Önkoşullar
Öncelikle bir VPS'ye ihtiyacınız olacak.
Adım 1:
Kullandığım site Freenom. Burası alan adlarının kullanılabilirliğini kontrol etmenize ve varsa bunları almanıza olanak tanır.
Özellikle .tk .ml, .ga vb. ile biten bazı alan adlarını ücretsiz olarak alırken, .com, .org gibi bazı alan adlarınıda tanınan imkanlar doğrultusunda ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.
(2020de gelen bir güncellemede kayıtlar kapatılmıştı ve öncesinde kayıdı bulunan herkes tüm alan adlarından ücretsiz faydalanabilmişti.)
Onlarla bir hesap oluşturun, oturum açın ve seçtiğiniz bir alan adının uygun olup olmadığını kontrol edin.
Paygo'yu arıyorum. Ücretsiz olduğu için paygo.cf'ye gideceğim. Şimdi al'ı tıkladıktan sonra, üstteki ödeme düğmesine tıklayın. Alan adını 12 ay boyunca ücretsiz almak için 12 Ay @ Ücretsiz'i seçin.
Devam'ı tıklayın. Şartlar ve koşulları kabul edin. Siparişi Tamamla'yı tıklayın.
Siparişiniz tamamlandıktan sonra, Hizmetler'e tıklayın ve yeni satın aldığınız alan adını görüntülemek için Alanlarım'ı açın.
Etki Alanı adını VPS'nize bağlamak için Etki Alanı Yönet'e tıklayın. VPS bulut sunucunuzun genel IP adresini girmek için Freenom DNS'yi Yönet'e tıklayın. AWS'de bunu EC2 Bulut Sunucuları sayfasından edinebilirsiniz.
IP adresini aldıktan sonra, DNS kayıtlarına girin.
Değişikliklerinizi kaydedin. DNS kayıt defterinin bu değişikliklerle güncellenmesi birkaç saat sürer.
Artık Alan adınız olduğuna göre, proxy sunucunuz olarak Nginx kullanıyorsanız, yapılandırma dosyanızdaki server_name satırını değiştirebilirsiniz:
Bu, siteye SSL eklemeden önce yapılmalıdır.
Adım 2: Domain'e SSL Ekleme
Bir siteye SSL eklemek için ben Certbot kullanıyorum. Farklı sunucular ve işletim Sistemleri için yapılandırmalarıda vardır.
Sizde ihtiyacınıza uyup uymadıklarını kontrol edebilirsiniz.
Umarım bu bilgilerle daha fazla projeye ev sahipliği yaparsınız. Dağıtımlarınızda iyi şanslar.
Önkoşullar
Öncelikle bir VPS'ye ihtiyacınız olacak.
Adım 1:
Kullandığım site Freenom. Burası alan adlarının kullanılabilirliğini kontrol etmenize ve varsa bunları almanıza olanak tanır.
Özellikle .tk .ml, .ga vb. ile biten bazı alan adlarını ücretsiz olarak alırken, .com, .org gibi bazı alan adlarınıda tanınan imkanlar doğrultusunda ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.
(2020de gelen bir güncellemede kayıtlar kapatılmıştı ve öncesinde kayıdı bulunan herkes tüm alan adlarından ücretsiz faydalanabilmişti.)
Artık Alan adınız olduğuna göre, proxy sunucunuz olarak Nginx kullanıyorsanız, yapılandırma dosyanızdaki server_name satırını değiştirebilirsiniz:
Kod:
// Remove
# server_name <DOMAIN>;
// Replace with
server_name paygo.cf;
Bu, siteye SSL eklemeden önce yapılmalıdır.
Adım 2: Domain'e SSL Ekleme
Bir siteye SSL eklemek için ben Certbot kullanıyorum. Farklı sunucular ve işletim Sistemleri için yapılandırmalarıda vardır.
Sizde ihtiyacınıza uyup uymadıklarını kontrol edebilirsiniz.
Umarım bu bilgilerle daha fazla projeye ev sahipliği yaparsınız. Dağıtımlarınızda iyi şanslar.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Paylaşım için teşekkürler Eline Sağlık
Konu Bomba Olmus Eyw Kirvem
Bilmeyen arkadaşlar için çok faydalı olur.
Rica ederim.Paylaşım için teşekkürler Eline Sağlık![]()
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)