Intel Core i5 11600K'nın bu yeni 11. Nesil Rocket Lake serisinde Pat Gelsinger'ın en sevdiği CPU olduğunu düşünüyorum, şimdiye kadar kesinlikle benim. Intel'in yeni CEO'su son zamanlarda şirketin en parlak günlerine geri dönme arzusundan, geçmişin tik tak CPU üretim ritmine geri dönüşten ve mühendisliğin şirketin yaptığı her şeyin ön saflarına yerleştirilmesinden uzun uzun konuşuyor .
Ve i5 11600K benim için biraz nostalji çipine sahip, kendisi yeni bir CPU mimarisine ilişkin tavsiyemizin kaçınılmaz olarak üst düzey i7 yerine Core i5 CPU'lara düşeceği günlere bir dönüş. Bu durumda , cansız Intel Core i9 11900K ve ayrıca i7 11700K üzerinde
gerçekten güçlü bir öneri .
Intel Core i5 11600K'nın içinde neler var?
Bu, Intel'in Rocket Lake serisinden en üst düzey altı çekirdekli CPU'su olup, sağlam saat hızları, HyperThreading, hız aşırtma ile yapmak için kilitsiz çarpanlar ve 350 $ Ryzen 5 5600X'in olumlu pahalı görünmesini sağlayan 270 $ fiyat etiketi.
11. Nesil serisinde de 11900K ile karşılaştırıldığında farklı bir teklif. Core i9'un kağıt üzerinde, daha az çekirdek ve daha düşük bir toplam saat hızı ile son nesil eşdeğerine göre daha zayıf olduğu yerlerde, Core i5 11600K, neredeyse tüm 10. Nesil atasını geliştir
CORE İ5 11600K ÖZELLİKLERİ
Çekirdekler: 6
Konular: 12
Taban saat: 3.9GHz
Hepsi çekirdekli boost: 4.6GHz
Tek çekirdekli boost: 4.9GHz
Akıllı cache: 12MB
TDP: 125W
Bellek desteği: DDR4-2933 (Dişli 1), DDR4-3200 (Dişli 2)
Fiyat: 270$
Yapmadığı tek nokta, neredeyse alakasız temel saat rakamı olan 3.9GHz'dir. 10600K Core i5 bir sözde yüksek 4.1GHz tabanı vardır, ama gerçekten bu zaten kullanımda olduğunu görmek asla. Ama (eğer 4.6GHz tüm çekirdekli rakam
do parçacıklı iş yükündeki sağlam bakınız) ve 4.9GHz tek çekirdekli numara hem bir adım daha yüksek Comet Gölü i5 daha vardır.
Ayrıca, yeni Z590 yonga setinde ne yazık ki olmasa da, CPU'nun kendisinde PCIe 4.0 desteği var. Şimdiye kadar Rocket Lake yongalarından PCIe 4.0 performansıyla en iyi deneyimi yaşamadık, ne üst düzey Core i9 ne de bu i5 11600K'dan. Ancak 11. Nesil CPU'larla yaptığımız performans testlerindeki iniş ve çıkışlar, bunun Intel'in ilk PCIe 4.0 platformunu çevreleyen diş çıkarma sorunlarına bağlı olabileceğini düşündürüyor.
Bu, Intel'in 500 serisi anakartlarının kendisini yonga setinden desteklemediği gerçeğini değiştirmiyor ve bu da bir bütün olarak platformun etkinliğini azaltıyor. Belki bu şu anda bir anlaşma kırıcı değil, ancak PCIe 4.0 SSD'lerin düşen fiyatları ile ileride tercih edilen bağlantı olacak.
Ancak Rocket Lake ile bu, Comet Lake i5'in daha yüksek saatli bir versiyonundan daha fazlasıdır, aslında tamamen yeni bir mimaridir. Intel'in masaüstü yongaları, 2015'te piyasaya sürülen 14nm Skylake çekirdek tasarımının hafif yinelemeli güncellemelerine takıldı, ancak bu 2021 lansmanı için 10nm Sunny Cove tasarımını son nesil Ice Lake mobil CPU'larından çıkardı ve bunu kendi bilgisayarına geri taşıdı. olgun 14nm üretim süreci.
Intel, en yeni Tiger Lake mobil işlemcilerinde piyasaya sürülen Xe GPU mimarisine de düştü. Masaüstü sürümünde daha az yürütme birimi (AB) var (32'ye karşı 96), ancak dürüst olmak gerekirse, yeni işlem silikonlarının yanı sıra ayrı bir GPU'yu sıkıştıracak oyuncular için bu çok az sonuç veriyor. Her zamanki grafik kartı stoğu uyarıları geçerlidir.