mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Hades - İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ibrahim6516
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 290

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

2020 yılı boyunca etrafımızda devam eden krizlerden kendimizi uzaklaştırmanın yollarını aradık. Sanat, zanaat ve yeni egzersiz rejimleri benimsedik. Eski alışkanlıkları reddettik, yenilerini oluşturduk ve bulabildiğimiz yerde rahatlık aradık. Benimkilerden biri Supergiant Games'ten Hades, cehennemden çıkma bir bilgisayar oyunu (oooh, mecazi).

2011'deki ilk çıkışlarından beri Supergiant Games'in hayranıyım. Güzel sanat eserleri, fantastik seslendirme çalışmaları ve sevgiyle oluşturulmuş bir müziği olan bir aksiyon savaşçısı. Bu prodüksiyon değerleri stüdyonun markasını somutlaştıracaktı. Transistor çıktığında, trajik de olsa zorlayıcı bir hikayesi olan daha taktik bir oyun olan Transistor'u yutmuştum. Pyre'ı özledim ama yakında alabilirim. Hades, 2018'in sonlarına doğru erken erişim sağladı ve ardından geliştirme alanında yaklaşık bir yıl daha geçirdi. Beni en başından beri zorladı ama bence son oyunun neye benzediğine ve neden oynamanız gerektiğine dalmaya değer. Elimden geldiğince spoilerlardan kaçınacağım çünkü oyunun kendi başınıza keşfetmeniz gereken pek çok parçası var.

Yakışıklı değil misin
Hades'te oyunun adını alan Tanrı'nın Oğlu'nu oynuyorsunuz, Yeraltı Dünyası Efendisi Hades'in kendisi. Size Zagreus deniyorsunuz ve kökeninizle ilgili şok edici bir ifşaatla bu alemden kaçmak zorunda kalıyorsunuz. Kapıdan çıkarken bir silah alarak evden kaçıyorsun. Bu ilk kaçış, nihayet yukarıdaki temiz havayı solumak için yeraltı dünyasının farklı seviyelerinden çıkarken savaştığınızı görecek bir dizi olayı harekete geçiriyor. Pek çok kez öleceksin, ama her yaptığında seni daha güçlü, daha iyi, daha hızlı yapacak. Sonunda kaçacaksın. Öyleyse… pekala bu anlatıcı olurdu.

Her koşuda seçtiğiniz silah, oyunun üstesinden nasıl geldiğinizi çok fazla bilgilendirecek, aynı zamanda yol boyunca hangi yardımı almak isteyebileceğiniz konusunda da bilgi verecektir. Bu hikayeye dahil olan tek tanrı Hades değil. Yol boyunca, Olympus'un tepesinden yüksekten yardım alacaksınız. Zeus'un şimşeği, Dinoysus'un Şenliği, Afrodit Tılsımı ve çok daha fazlası size sunulacak. Sonraki koşularda sizi güçlendirecek kaynakları, Yeraltı Dünyasını yeniden inşa etmek için para birimini ve nimetlerinizi ve silahlarınızı yükseltmek için kaynakları toplayacaksınız.

Tahmin et onun nimetleri ne yapıyor
Bir koşunun inşası zorlayıcıdır. Küçük başlıyorsun, tek bir güç, babanın sarayının penceresinden atladığında önünde neler olabileceğine dair seni kızdırmak için teklif edildi. Kavga edersiniz, kaçarsınız, izleyeceğiniz yolda seçimler yaparsınız. Her oda, kaynaklarınızı artıracak, gücünüzü artıracak, silahınızı yükseltecek, her bölgenin son savaşına kadar yosunsuz bir şekilde güç sağlayan yuvarlanan bir taş inşa edecek.

Dövüş güzel. Balletik ama tıknaz, çeşitli silahlar arasında içgüdüsel bir fark var. Uzun menzilli toplar inşa edebilir, kavgacıları ve aradaki her şeyi kapatabilirsiniz. Zamanla, belirli yapılar için hangi güçlerin ve yükseltmelerin en iyi olduğunu ayarlayacaksınız, ancak seçim genişliğinden ve herhangi bir yanlış seçim olmadığının farkına varılmasından çok etkilendim. Belki oyunda her zaman için bir silah seçeceksin, ama benim için sık sık silah değiştirmek oyunun taze kalmasını sağlıyor.

Onlara bir yay ile uzanmak
Oyunun döngüsü zihnimde iyi olması için yeterliydi, pek çok ilginç seçeneğe sahip çekici bir aksiyon dövüşçüsü. Hades'i, oynadığım tüm diğer roguelikes'lerden gerçekten yükselten şey hikaye. Mevcut Yunan mitolojisinden geçen bu hikaye, Oğul'un Baba'dan nefret etmesiyle klasik bir trajedi olarak başlıyor ve oyununuz boyunca başka bir şeye dönüşüyor. Anlatım iyi yazılmış, ilgi çekici ve sektördeki en iyi seslerden bazıları tarafından destekleniyor. Sadece bu değil, aynı zamanda spoiler olmadan size gerçekten anlatamayacağım bazı inanılmaz kapsayıcı hikaye anlatımlarını da içeriyor. İnan bana, mükemmel. Her karakterin motivasyonuna inanacak, seçimlerine sempati duyacaksınız, onları sadece 2D sanat eserleri değil (ve bu ne sanat!) Yuvarlak bireyler olarak anlayacaksınız.

Hades'te başarılı olacaksınız, ancak Supergiant bunu önceden tahmin etti. Çoğu roguelikes ile, çoğu kişinin pişirdiği 'İşleri zorlaştır' ayarıyla hiç ilgilenmedim. Hades 'sistemi. Ceza Paktı, oyunun geri kalanı gibi, oyunun hikayesini tamamladıktan çok sonra bile, oyunu fethetmeye devam ettiğiniz için sizi cömertçe ödüllendiriyor. Her koşuda yeni ödüller, yeni hedefler, çözülecek ilişkiler ve kullanılacak silahlar var.

Bildiğim hafif spoiler
Bence Hades ile ilgili herhangi bir konuşma ve ne kadar iyi karşılandığı, arkasındaki şirkete biraz bakmalı. Bunu şu anki AAA oyunu dejour olan Cyberpunk 2077 ile ilgili tartışmalardan dolayı söylüyorum. İkincisi, 8/9 yıldan fazla bir süredir büyük bir şirket olan CD Projekt Red tarafından yapıldı. Bu oyun, temelde şirket tarafından ürünü kapıdan çıkarmak için gerekli olan fazla mesai gibi büyük miktarda çatırtı içeriyordu. Birçok AAA oyunu bu tür çalışmalara güvenir ve bu, sektörde endemiktir. Ayrıca temelde yanlış ve temelde bir proje yönetimi sorunu olduğuna inanıyorum.

Supergiant Games, söyleyebileceğim en iyi şey, bu tür çalışmalara inanmayın. Bastion'dan beri aynı çekirdek ekibe sahipler ve şirket büyüdükçe birkaç kişiyi daha aldılar. Zorunlu bir krizi yok, geliştirmeden uygun şekilde ayrılmış zamanları var, insanlarına bakıyorlar ve oyunlarında gösteriyor. Oynadığım tüm Süper Dev Oyunlar, yaptıkları şeye tutkuyla parlıyor ve defalarca eleştirel beğeni ile ödüllendiriliyorlar. Bir AAA'nın arkasında Cyberpunk gibi tutkulu insanlar olmadığını söylemiyorum, sadece harika oyunlar üretmenin farklı bir yolu var ve bu değişene kadar bu konu hakkında konuşmaya devam etmemiz gerekiyor.

Hades benim için rahatlatıcı bir besindir. Kumandayı alıyorum, bir silah kapıyorum ve kendimi bir kez daha yeraltı dünyasına fırlatıyorum, orada bir isabetin tanıdık sıcaklığını hissediyorum, burada bir kaçış, iyi yapılmış bir yapı ve tatmin edici bir zafer. Oradaki her koşuda yeni bir meydan okuma, yeni bir hedef, görülecek yeni bir şey var. Cehennem gibi bir yılda, Yeraltı Dünyasında geçen bir oyun, karanlıklar arasında bir ışık oldu. Birkaç oyunun ustalaşmaya yaklaştığı bir şekilde cesur, kapsayıcı hikaye anlatımı, hızlı aksiyon ve zorlu zorlukları kucaklar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri