- Konular
- 145
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 24d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 501
- Altın Konu
- 3
- TM Yaşı
- 9 Yıl 10 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 234
- MmoLira
- 4,301
- DevLira
- 28
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba, Bilgisayarın sesini kaydetmem gerekiyordu fakat macOS'da windows'daki gibi stereo aktif edip bilgisayarın sesini kaydedemiyoruz bu sebeple bir çözüm buldum bunuda paylaşmak istiyorum.
Çoğu kişi audacity programını indirip onunla ses kaydı yapma yöntemini göstermiş ama gereksiz onu indirmedende yapmanız mümkün sadece soundflower eklentisini indirmeniz ve kurmanız gerekiyor.
Soundflower Github: Bunu ekleme sebebim ilerde de bu makaleyi okuyacak kişiler son versiyonu indirebilsin diye direkt son sürümün dmg dosyasına erişebilirsiniz.
OS X 10.9 (Mavericks) ve daha sonra MacOS Sierra ve High Sierra dahil hepsinde kararlı sürüm için bunu indirin:
Github download linki:
Veya daha alt sürümler için buna bakabilirsiniz.
Google Arşive soundflower: Buradan da güncel bir macOS sürümü kullanmıyor iseniz uyumlu diğer sürümleri görüp uygun olanı indirebilirsiniz.
OS X 10.6 - 10.8 (Snow Leopard / Lion / Mountain Lion) kararlı sürüm için bunu indirin:
Kullanımı:
İndirdiğiniz dmg dosyasını kurduktan sonra ister üstteki menü bardan:
Veya sistem tercihlerinden ses'e gelerek:
Giriş ve Çıkış aygıtını değiştirebilirsiniz.
Soundflower kurduktan sonra aygıtlar kısmına soundflower(2ch) ve (64ch) gelecektir ben genel olarak 2ch olanı kullanıyorum 2 kanal benim için yeterli oluyor eğer birden fazla şeyin ses kaydını alacaksanız 64ch kullanabilirsiniz.
buraya kadar halletti iseniz gerisi kolay zaten ses kaydı alacağınız zaman giriş ve çıkış aygıtlarını buradan ayarlayın ayarladıktan sonra ekran kaydı bile alsanız, quicktime player ile kayıtta alsanız, sesli notlarla kayıtta alsanız hepsinde geçerli olacaktır ve diğer kullandığınız programlar içinde geçerli.
Ek bir bilgi vereyim birde genelde quicktime player ile kayıt almayı bilmiyor bir çok macos kullanıcısı onunda bir örneği anlatayım ihtiyacı olanların işine yarayacaktır.
Öncelikle ister spotlight'dan quicktime yazın isterseniz de launchpad girip oradan quicktime yazın iki türlüde programa ulaşabilirsiniz.
Programı çalıştırın anlam veremediğiniz söyle bir ekranı gelecektir.
bu ekran geldikten sonra pencereyi kapatmadan üst menüden Dosya > Yeni Ses Kaydı kısmına tıklayın.
Bu şekilde küçük bir ses kaydı penceresi açılacaktır.
daha sonra alttaki yuvarlak düğmenin yanındaki yön işaretine tıklayarak giriş aygını seçebilir ve kaliteyi belirtebilirsiniz kaydı başlattıktan sonra kaydet diyerek m4a formatında çıktı alabilir daha sonra bunu mp3 dönüştürüp kullanabilirsiniz.
Çoğu kişi audacity programını indirip onunla ses kaydı yapma yöntemini göstermiş ama gereksiz onu indirmedende yapmanız mümkün sadece soundflower eklentisini indirmeniz ve kurmanız gerekiyor.
Soundflower Github: Bunu ekleme sebebim ilerde de bu makaleyi okuyacak kişiler son versiyonu indirebilsin diye direkt son sürümün dmg dosyasına erişebilirsiniz.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
OS X 10.9 (Mavericks) ve daha sonra MacOS Sierra ve High Sierra dahil hepsinde kararlı sürüm için bunu indirin:
Github download linki:
Veya daha alt sürümler için buna bakabilirsiniz.
Google Arşive soundflower: Buradan da güncel bir macOS sürümü kullanmıyor iseniz uyumlu diğer sürümleri görüp uygun olanı indirebilirsiniz.
OS X 10.6 - 10.8 (Snow Leopard / Lion / Mountain Lion) kararlı sürüm için bunu indirin:
Kullanımı:
İndirdiğiniz dmg dosyasını kurduktan sonra ister üstteki menü bardan:
Veya sistem tercihlerinden ses'e gelerek:
Giriş ve Çıkış aygıtını değiştirebilirsiniz.
Soundflower kurduktan sonra aygıtlar kısmına soundflower(2ch) ve (64ch) gelecektir ben genel olarak 2ch olanı kullanıyorum 2 kanal benim için yeterli oluyor eğer birden fazla şeyin ses kaydını alacaksanız 64ch kullanabilirsiniz.
buraya kadar halletti iseniz gerisi kolay zaten ses kaydı alacağınız zaman giriş ve çıkış aygıtlarını buradan ayarlayın ayarladıktan sonra ekran kaydı bile alsanız, quicktime player ile kayıtta alsanız, sesli notlarla kayıtta alsanız hepsinde geçerli olacaktır ve diğer kullandığınız programlar içinde geçerli.
Ek bir bilgi vereyim birde genelde quicktime player ile kayıt almayı bilmiyor bir çok macos kullanıcısı onunda bir örneği anlatayım ihtiyacı olanların işine yarayacaktır.
Öncelikle ister spotlight'dan quicktime yazın isterseniz de launchpad girip oradan quicktime yazın iki türlüde programa ulaşabilirsiniz.
Programı çalıştırın anlam veremediğiniz söyle bir ekranı gelecektir.
bu ekran geldikten sonra pencereyi kapatmadan üst menüden Dosya > Yeni Ses Kaydı kısmına tıklayın.
Bu şekilde küçük bir ses kaydı penceresi açılacaktır.
daha sonra alttaki yuvarlak düğmenin yanındaki yön işaretine tıklayarak giriş aygını seçebilir ve kaliteyi belirtebilirsiniz kaydı başlattıktan sonra kaydet diyerek m4a formatında çıktı alabilir daha sonra bunu mp3 dönüştürüp kullanabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi:
- Konular
- 4,450
- Çözüm
- 60
- Online süresi
- 4mo 17d
- Reaksiyon Skoru
- 5,551
- Altın Konu
- 117
- Başarım Puanı
- 467
- MmoLira
- 3,671
- DevLira
- 7
Emeğine sağlık, güzel hazırlamışsın konuyu. 
Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olacaktır bu konu.

Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olacaktır bu konu.
- Konular
- 10,579
- Çözüm
- 219
- Online süresi
- 10mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 16,722
- Altın Konu
- 444
- TM Yaşı
- 16 Yıl 1 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 691
- MmoLira
- 19,928
- DevLira
- 601
Eline sağlık paylaşım için teşekkürler 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)