InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

macOS Bilgisayar(PC) Sesini kaydetme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arcface
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 518
5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler

Arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Fahri Üye
Konular
145
Çözüm
2
Online süresi
24d 5h
Reaksiyon Skoru
501
Altın Konu
3
TM Yaşı
9 Yıl 10 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
234
MmoLira
4,301
DevLira
28
Ticaret - 100%
7   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba, Bilgisayarın sesini kaydetmem gerekiyordu fakat macOS'da windows'daki gibi stereo aktif edip bilgisayarın sesini kaydedemiyoruz bu sebeple bir çözüm buldum bunuda paylaşmak istiyorum.

Çoğu kişi audacity programını indirip onunla ses kaydı yapma yöntemini göstermiş ama gereksiz onu indirmedende yapmanız mümkün sadece soundflower eklentisini indirmeniz ve kurmanız gerekiyor.

Soundflower Github: Bunu ekleme sebebim ilerde de bu makaleyi okuyacak kişiler son versiyonu indirebilsin diye direkt son sürümün dmg dosyasına erişebilirsiniz.

OS X 10.9 (Mavericks) ve daha sonra MacOS Sierra ve High Sierra dahil hepsinde kararlı sürüm için bunu indirin:

Github download linki:

Veya daha alt sürümler için buna bakabilirsiniz.

Google Arşive soundflower: Buradan da güncel bir macOS sürümü kullanmıyor iseniz uyumlu diğer sürümleri görüp uygun olanı indirebilirsiniz.

OS X 10.6 - 10.8 (Snow Leopard / Lion / Mountain Lion) kararlı sürüm için bunu indirin:

Kullanımı:

İndirdiğiniz dmg dosyasını kurduktan sonra ister üstteki menü bardan:
Ekran Resmi 2021-05-19 03.03.57.png

Veya sistem tercihlerinden ses'e gelerek:
Ekran Resmi 2021-05-19 03.05.04.png

Giriş ve Çıkış aygıtını değiştirebilirsiniz.

Soundflower kurduktan sonra aygıtlar kısmına soundflower(2ch) ve (64ch) gelecektir ben genel olarak 2ch olanı kullanıyorum 2 kanal benim için yeterli oluyor eğer birden fazla şeyin ses kaydını alacaksanız 64ch kullanabilirsiniz.
Ekran Resmi 2021-05-19 03.05.46.png

buraya kadar halletti iseniz gerisi kolay zaten ses kaydı alacağınız zaman giriş ve çıkış aygıtlarını buradan ayarlayın ayarladıktan sonra ekran kaydı bile alsanız, quicktime player ile kayıtta alsanız, sesli notlarla kayıtta alsanız hepsinde geçerli olacaktır ve diğer kullandığınız programlar içinde geçerli.

Ek bir bilgi vereyim birde genelde quicktime player ile kayıt almayı bilmiyor bir çok macos kullanıcısı onunda bir örneği anlatayım ihtiyacı olanların işine yarayacaktır.

Öncelikle ister spotlight'dan quicktime yazın isterseniz de launchpad girip oradan quicktime yazın iki türlüde programa ulaşabilirsiniz.

Programı çalıştırın anlam veremediğiniz söyle bir ekranı gelecektir.

Ekran Resmi 2021-05-19 03.16.21.png

bu ekran geldikten sonra pencereyi kapatmadan üst menüden Dosya > Yeni Ses Kaydı kısmına tıklayın.
Ekran Resmi 2021-05-19 03.17.34.png

Bu şekilde küçük bir ses kaydı penceresi açılacaktır.
60719_f552e2de1f2561e5f8a3f62927394cf0.png

daha sonra alttaki yuvarlak düğmenin yanındaki yön işaretine tıklayarak giriş aygını seçebilir ve kaliteyi belirtebilirsiniz kaydı başlattıktan sonra kaydet diyerek m4a formatında çıktı alabilir daha sonra bunu mp3 dönüştürüp kullanabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Emeğine sağlık, güzel hazırlamışsın konuyu. :)

Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olacaktır bu konu.

Eline sağlık paylaşım için teşekkürler :)

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık mustafa :)

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri