Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Marvel's Spider-Man: Miles Morales : The Kotaku Review

ibrahim6516

EFSANE · 16 · Konum Bursa
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
555
Online süresi
2ay 3g
Reaksiyon Skoru
718
Altın Konu
68
Başarım Puanı
282
TM Yaşı
13 Yıl 6 Ay 17 Gün
MmoLira
2,295
DevLira
243

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Marvel's Spider-Man'in başlık ekranı : Miles Morales bana bir metro treni gibi çarptı. Kürk astarlı bir kışlık mont ve tuzlu Timbs içinde, telefonuna dokunup toplu taşıma araçlarını kullanırken müzik dinlerken başlık karakterini gösteriyor. Paltodan çizmelere kadar o çocuk bendim. Ve oyun kariyerimde ilk defa ona benziyordum. Ama deja vu burada bitmiyor. Oyunu oynamaya başlayın ve bunu daha önce de yaptığınızı hissedeceksiniz.

İLAN

Insomniac Games, Marvel's Spider-Man'i ilk kez piyasaya sürdüğünde ve adını taşıyan duvar gezgini dünyasına canlandırıcı bir bakış açısı getirdiğinde büyük olasılıkla bunu iki yıl önce yaptınız . Tıpkı kahraman kahramanları gibi, her iki oyun da aynı genetik plandan çalışıyor. Bu iki başlık arasında bu kadar çok şey aynı olduğunda, farklılıklar daha da önemli hale gelir. İşte burada işler karmaşıklaşır.

Şunu bir kenara bırakalım: Kapsam, boyut ve tamamlanması gereken temel süre açısından Miles Morales orijinalinden daha kısa bir oyun. Insomniac'ın New York City'nin en son versiyonu işlevsel olarak eskisi ile aynı, bu da şehirlerin nasıl çalıştığı düşünüldüğünde mantıklı geliyor. Ancak, offshore supermax hapishanesi Th e Raft (arsaya uygun Örümcek erişimi için Doğu Nehri'nde bulunur) ve Oscorp Kulesi gibi orijinaldeki ana set parçalarının yerleri bu oyunda tamamen yok. NYC'nin kumaşına dikilmiş bazı yeni eklenen konumlarla bile, çoğu önemli eklemeler gibi hissetmiyor. Oyunu 20 saatin altında% 100 tamamlayarak temizledim ve muhtemelen ana hikayeyi yaklaşık 10-12 saat içinde bitirebilirdim.

Kalabalık işe gidip gelme konusunda tuhaf bir nostaljik olmaya hazırlanın.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

İLAN

Miles Morales de orijinalinden daha dar odaklı bir oyun ve bunu olumsuz bir şekilde söylemiyorum. Bu oyundaki en iyi anlar, oyuncuya sadece Örümcek Adam olmanın değil, aynı zamanda orijinaline kıyasla sık sık Örümcek Adam olmanın nasıl bir his olduğunu göstermesidir . Aynı şeyleri yeni bakış açılarından göreceksiniz ve bu şekilde neredeyse tamamen yeniler.

İnsanların aynı şehirde nasıl yaşayabilecekleri ve içinde tamamen farklı deneyimler yaşayabilecekleri ile ilgili bir oyuna dönüşüyor. Hikaye atımlarından karakter yaylarına kadar, hayatımızı dolduran küçük farklılıklara takılıp kaldığında başarılı olur. Keşke daha fazlasını yapsaydı; bir bakıma, daha kısa oyun süresine rağmen, daha da küçülmesini isterdim.

Çekirdek oyun, orijinal oyunda büyük ölçüde yineleniyor; Oyuncular bir kez daha Örümcek Adamlarına açık dünya New York City'de rehberlik edecek, sinematik hikaye tabanlı görevler ve prosedürel olarak oluşturulmuş rastgele suçları eşit ölçüde üstlenecekler. Web salınımı, oyunlarda başka hiçbir şeye benzemeyen sezgisel ve neşeli hissettiriyor ve savaş, yeni tehditleri ele almak için hala stratejik kavga öncesi planlama ve kaotik savaş ortası kalibrasyonlarının çılgın bir karışımı. Miles'ın yeni güçleri, dövüşlere bir miktar gizlilik ve risk ödüllendirme mekaniği ekler, ancak burada kimse Big Wheel'i yeniden icat etmedi. Eski hayranlar zor bir günün ardından (ya da zor bir yıl, hadi gerçek olalım) ılık bir banyo gibi akışa geri dönebilirler ve yeni gelenler, Örümcek Adam hakkında sevdiğim her şeyi bir önsözde yoğunlaştıran bir yarım saate atlayacaktır. aksiyon, komedi ve yürekle dolu.

Hayır, oğlumun adı AYRICA Örümcek Adam.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

Örümcek Adam'ın sona ermesinden yaklaşık bir yıl sonra geçen (tonu ayarlamak için "Önceden Açık" bir özet seçeneği ile tamamlandı), hikaye bizlere Peter Parker ile birlikte süper kahraman eğitiminin derinliklerinde bir Miles Morales'i tanıtıyor. Noel'den önceki gece ve Rhino'dan kaçma girişimini engelledikten ve Örümcek Güçlerine yönelik yeni, elektriğe dayalı bir tuhaflık keşfettikten sonra, Miles daha da büyük bir döngü için atılır: Peter ve MJ, gecikmiş bir iş tatiline çıkıyor. Avrupa ve yeni başlayan Örümcek Adam artık tatil sezonunda New York'ta tek olacak.

İLAN

Örümcek Adam'ı bir karakter ve konsept olarak sevmek, Peter Parker'ı sevmektir. Ancak seyircilerden gelen bu yerleşik aşk, Peter'ı ortadan kaldırmanın bir yolunu (genellikle trajik bir yol) bulması gereken Miles Morales hikayeleri için her zaman bir püf noktasıdır. Pete'i denizaşırı Symkaria'ya göndermek aynı sonuca ulaşmanın akıllıca bir yoludur ve ilk bir saat içinde oyuncu (ve Miles) gerçekten yalnız hisseder. Doğal olarak, süper suçlar takip eder. Ancak bu sefer, oyunun hikayesinin en iyi bölümlerinden ayrı düşmüş gibi hissediyorlar. Yavaş yavaş kendimi daha az yumruk atmak ve daha çok konuşmak isterken buldum.

Zımbalar son derece parlak olsa da.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

Oyunun başında Miles ve annesi Rio, önceki yıl ailelerinin trajik kayıplarından kurtulmak için abuelasının Harlem'deki eski dairesine taşındı. Miles'ın liseden en iyi arkadaşı Ganke Lee, kış tatilinde onlarla birlikte kalıyor ve onları derme çatma bir aile birimine dönüştürüyor. Bu dinamikler, oyuncunun Miles'ın aile zamanlarında gezinmesine ve binalarına gücü geri kazandırmak için duvarda gezinmeyi gizlemesine yardımcı olduğu bir Noel Yemeği sahnesinde mükemmel bir şekilde taslak haline getirilmiştir. Rio, Belediye Meclis Üyesi adayı; Ganke bir video oyunu geliştiriyor. Miles Morales’deki her bir karakterinandıkları ve uğruna mücadele ettikleri bir şeye sahip. Örümcek Adam hikayeleri, karakterlerinin iç yaşamları kabul edilmezse işe yaramaz; Bir arkadaşla akşam yemeğini kaçırmanın içgüdüsel yumrukları, bir ağ tutucunun çifte hayatının mücadelesini satabilmek için bir süper kötü adamın kapalı yumruğu kadar sert yere inmelidir. Ama kaçınılmaz olarak, oyun size yumruk atacak birini verir.

Miles Morales'in ana hikayesi, daha önce belirsiz olan bir başka çete olan The Underground ve monolitik enerji grubu Roxxon'a karşı savaş açmak için yaptıkları şiddetli kampanyayı içeriyor. Yeni bir süper kötü adam olan The Tinkerer, hikayenin çoğunu yönetiyor çünkü Yeraltı üzerindeki etkileri (ve Roxxon'a olan nefreti) eşit ölçülerde olay örgüsüne ve patlamalara yol açıyor. Miles, önceki oyunda Peter'ın yaptığı kadar çok kötü adamla yüzleşmiyor, ancak galerisindeki her haydut güçlü bir izlenim bırakıyor ve kendi şartlarına göre bir süper kahraman olma yolunda bir amaca hizmet ediyor. Topluluğunuzun saygısını kazanmak, şiddetli suçluları ağa bağlama becerinizden gelmez, Dost Mahalle Örümcek Adam olmaktan gelir.

Sanırım polisler hakkında konuşma zamanı.

İLAN

Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

Orijinal oyunun polislikle olan ilişkisine dair sorunlar ve eleştiriler ve bunları iki yıl önceki ilk oyunumda kişisel olarak hissettim. O zamanlar ton sağır hissettiler; Marvel Evreninde kurumsal ırkçılığın ortaya çıkardığı sorunların ve polisin bunu sürdürmede oynayabileceği rolün pratikte var olmadığına dair garip bir inatçı beyan. 2020'de, bu konum çağdaş New York City'de geçen bir oyun için tutarsız olacaktı. Yani Miles Morales , istemeden veya istemeden farklı bir yöne gidiyor ..

Babasının (asla bir azizden başka bir şey olarak tasvir edilmeyen) PDNY'de bir subay olarak kariyerine (bir amaca hizmet eden gerçek dünyadaki kısaltmada bir değişiklik) rağmen, polisler Miles'ın hayatında önemli bir rol oynamıyor. O karışık ırktan bir Siyahi ve Latinx genci ve oyun bizden neden aşırı derecede polis yanlısı olduğunu haklı çıkarmak için zihin jimnastiği yapmamızı istemiyor. Bunun yerine, oyunun başlarında Ganke, Nextdoor ve Postmates arasında bir karışım gibi hissettiren Friendly Neighbourhood Spider-Man (FNSM) Uygulamasını bitirir. New Yorklular yaşadıkları sorunları veya tanık oldukları suçları paylaşırlar ve Spider-Miles yardım edip edemeyeceğini görmek için uğrar. Zeki, teknoloji konusunda akıcı bir gencin bugün şehriyle ne kadar iletişim kurmak isteyeceği konusunda doğru hissettiriyor ve bize Insomniac'ın Örümcek Polis Problemi: Toplum Hizmeti çözümünü gösteriyor.

Rastgele bir bodega soygununu engelledikten sonra, Miles'ın "büyük Örümcek hayranları" olmadığı için polisler gelmeden gitmesi konusunda ısrar ettiğini duydum. Oyunun ilerleyen bölümlerinde, bir karakter Miles'ın babası Jefferson Davis'in polise katılarak onu içeriden değiştirmeye çalıştığını ve "muhtemelen çalışırken öldüğünü" ortaya koyuyor. Bu, polis hakkında ne düşüneceğini düşünmeden oyunculardan Miles Morales gibi hissetmelerini isteyemeyeceğini fark eden bir oyun.

Ya da polis onun hakkında ne hissedeceğini.

İLAN

Bir süper kahraman video oyununun "Seni X Gibi Hissettirdiği" parodi noktasında bir gerçektir. Ve evet, tabii ki ağınızı parabolünüzün üst kısmına bırakmak, çift ters takla atmak, bir sokak lambasına inmek ve ardından silahlı bir çete üyesini duvara asmak, kendimi Örümcek Adam gibi hissettiriyor.

Ama başlığı okuyun. Bu oyun kendini Miles Morales gibi hissetmeni istiyor. Mutlak en iyi anlarında, şimdiye kadar oynadığım birkaç oyun gibi başarılı oluyor.

Aynı erken dönem Noel yemeği sahnesinde Rio, Miles'tan babasının plak koleksiyonundan parti sırasında çalması için bir albüm seçmesini ister. Üç kutuyu araştırdıktan sonra, oyuncu üç kayıt arasından seçim yapabilir: Miles Davis'in “Moanin”, Willie Colón'un “Esta Navidad” ve Otis Redding'in “Merry Christmas Baby”. Burada yanlış bir cevap yok, ancak her albüm Miles'ın hayatındaki önemli bir aile üyesiyle konuşuyormuş gibi geldi ve oyuncuya bu farklı dünyalar arasında kod değiştirme seçeneği verildi. Bir kez daha, mirasının farklı yönlerine eğilen o karma ırklı genç oldum . Otis Redding ile gittim. Oyunun ilerleyen kısımlarında, evde dolaşırken başka bir parkur koyabilirsiniz. O zaman Willie Colón'u örnekledim. Yanlış cevap yok.

Miles'ın bu versiyonu grafiti değil, ancak sanat formunu destekliyor.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

İLAN

Oyunun en iyi yan görevleri de aynı derecede samimi ve bize Miles ve sevdiği insanların şehre nasıl iz bıraktığını gösteriyor. Eski zaman kapsülleri için yer önbellekten, bitmemiş bir hip hop ritmini bir araya getirmek için bir ses çöpçü avına kadar, bu görevler, Peter Parker'ın orijinal oyundaki kayıp sırt çantalarına benziyor. Ancak bu sırt çantaları, çoğunlukla, pek çok sinsi Spidey referansı için bir paskalya yumurtası teslim aracı görevi görürken, Miles'ın koleksiyoncuları aşk mektupları gibi hissediyor. Hepsini bulmanın olağan ödülleri hala buradayken (iki düzine kıyafeti ), her görevin sonunda Miles'ı, hayatındaki insanları veya aralarındaki ilişkileri daha iyi anlamaya başladığımdan çok daha fazla tatmin hissettim. Şehri onun gözlerinden görmeme yardım etti ve diğer duyularım onu takip etti.

Oyunun başlarında Miles, Peter Parker'ın asla yapamayacağı bir şeyi yapmadan önce J.Jonah Jameson'dan tahmin edilebilecek öfkeli bir rantın yarısını yakaladı: Kanalı, kendi kendine bakım ipuçları ve samimi vatandaşlardan oluşan genç bir podcaster olan Danika Hart'a çevirdi. Gazetecilik, JJJ'nin şovunun muhafazakar öfke festivalinden çok farklı. Şehrin etrafında sallanıp kötü adamları bağlarken, ilk oyundaki yükselen uyarlamalı orkestra müziği parçalandı ve sonsuz bir ritme dönüştü. Miles bir yumruk attığında ya da başka bir binadan atladığında, trampet vuruşlarının yanı sıra teller kükrer. Hikaye boyunca, bize sürekli olarak ritimlerin ve müziğin gerçekten onun dünyasının bir parçası olduğu gösteriliyor. Onların da süper kahraman temasının özü oldukları mantıklı.

Teknik olarak yeni nesil bir lansman başlığı olduğu için Miles Morales , grafiksel gelişmeleri olabildiğince çok sergilemek için amaç odaklı görünüyor. (Standart bir PS4'te oynadım, ancak bu aynı zamanda PS5 lansman serisinin de yıldızı.) Oyunda birden fazla görev hafif kar yağışı veya şiddetli kar fırtınası sırasında gerçekleşir ve ekrandaki aksiyon tereyağı kadar pürüzsüzdü. Bir gadget seçtiğinizde veya Uygulama menünüzü açtığınızda, oyun, tek tek kar taneleri saymanıza izin verecek kadar yavaşlar. Miles'ın benzersiz Örümcek güçleri, her savaşa başka bir piroteknik katman ekleyerek turuncu elektrik biçimini alıyor. Ve hata yapmayın: bu elektrik güçlerini çok kullanacaksınız .

Miles, Peter Parker'dan daha zayıf hissediyor ve bunun tasarımdan mı yoksa kendi ortalama aksiyon oyunu becerilerimden mi kaynaklandığından emin değilim. Güçleri (geçici olarak görünmez hale geliyor ve yeterince metre biriktirdiğinde güçlü elektrik saldırılarını serbest bırakıyor), oyunun başlangıcından sonraki her bulmacanın ve düşman çatışmasının ayrılmaz bir parçasıdır. Başlıca düşmanlarınız, silahlarını anında değiştirebilme hilesini paylaşıyor, bu da hareketlerinizi doğru planlamazsanız kendinizi saniyeler içinde kuşatılmış ve mağlup edilmiş halde bulabileceğiniz anlamına geliyor.

Her büyük hikaye görevinde en az bir kez öldüm ve sonunda görünmezken birkaç düşmanı ortadan kaldırmaya, yeniden şarj olmak için kirişlere çekilmeye ve bir oda temizlenene kadar döngüyü tekrar etmeye başladım. Kilometreniz değişebilir, ancak Insomniac'ın gizli oyunlara yaklaşımının teoride pratikte olduğundan daha iyi çalıştığını her zaman hissettim. Ama bu güçler bile daha çok Miles Morales gibi hissetmeme yardımcı oluyor; önce elleriyle ayakta yarım düzine silahlı adamdan ateş etmemesini isteyerek görünmez olma yeteneği kazanır.

İLAN

2020'de farklı olan bir başka an.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

Sony'nin oyunu piyasaya sürülmeden önce gözden geçirme konusundaki kısıtlamaları nedeniyle, Miles Morales'in ana karakterlerini ve kötü adamlarını tartışmama izin verilmiyor , ancak oyunun çoğu, Miles'ın her iki grupla bağlantı kurmak ve anlamak için nasıl mücadele ettiği etrafında dönüyor. sırasıyla. Seslendirme tekdüze fantastik; Yuri Lowenthal, Peter Parker olarak tekrarladığı performansında çok az şey yapıyor ve Nadji Jeter, 2017'nin Spider-Man animasyon serisinden bu yana oynadığı bir rol olan Miles'a sıcaklık ve yürek katıyor .

Bu isimlendirilemeyen karakterlerden bazıları, Jasmin Savoy Brown ( The Leftovers ), Ike Amadi ( Knack ) ve Todd Williams ( The Chicago Code ) tarafından nüans ve güçle canlandırılıyor ve oyunun tüm duygusal olarak yankılanan anları onlar yüzünden yer alıyor. Aynı zamanda, Troy Baker ve Ashly Burch gibi ağır sikletler, sırasıyla Simon Krieger ve Danika Hart gibi yan karakterlere şıklık ve çekicilikle hayat veriyor.

Miles'ın ses hatları iki kez kaydedildi ve oyuncunun konuşurken dinleniyor veya ağda sallanmasına bağlı olarak kapatılıyor. Ağları her çektiğinizde, denetleyiciden / bileklerinizden küçük bir "çarpma" sesi gelir. Bildirildiği gibi, Miles başlangıç kıyafetinde , ancak kredilerine göre, tam olarak bir çift piste giyilmiş Adidas'a benziyorlar. Bu, en küçük ayrıntıları ve anları önemsemenizi isteyen bir oyun, çünkü nihai tezi, Miles'ın sadece Örümcek Adam olmadığı; Peter Parker'ın yapmadığı bir şekilde New York'a benzeyen ve kulağa hoş gelen Örümcek Adam.

Aslında Pro Model olduklarını doğrulayabilirim.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

İLAN

Tıpkı Miles'ın amatör web sallanma tarzı, Peter'ın cilalı formundan çok daha fazla dönme ve sallanmaya yol açtığı gibi, Miles Morales'in kaydığı ve yayının zirvesine düştüğü yer burasıdır . Minik detaylardan çok etkilendiğim için eksik parçalar daha da göze çarpıyordu.

Miles'ın yatak odası, duvarındaki posterlere bakana kadar tam olarak beklediğiniz gibi görünüyor. Michael-Jordan'dan yasal olarak farklı bir basketbolcu, kapısının yanında "MÜCADELE İYİ KALMAK GÜÇLÜ" kelimesiyle çevrili ağa doğru atlıyor . Hevesli bir hip hop hayranı olarak, odasında bir rapçi posterini bulmanız mantıklı geliyor; bunun yerine, "New York HIP HOP" kelimesinin üzerinde spesifik olmayan bir rapçinin tek renkli bir görüntüsü var . Şekil oradadır, ancak doku muhtemelen lisanslama nedenleriyle dosyalanmıştır.

Peki Miles'ın görünüşte uğruna mücadele ettiği tüm mahallenin dokusunu benzer şekilde zımparaladığınızda ne olur? (Not: Harlemli değilim; NYC'yi iki kez turist olarak ziyaret eden ve Harlem'i waffle için arayan bir Kanadalıyım.) Miles Morales , ana karakterinin bir süper kahraman olarak nasıl kendi haline geldiğinin hikayesini anlatmak istiyor. Onu farklı kılan şeyleri kucaklayarak ve uğruna savaşabileceği insanları bularak. Bize, yeni mahallesini nasıl sevdiğini ve saygı duyduğunu (ve komşularının da aynı şeyi onun için nasıl yaptığını) onlara irili ufaklı sorunlarda yardım ederek göstermek istiyor. Oyunun en iyi anları, süpervizörlerin ve dramatik olayların insan terbiyesi anları için kenara çekildiği ve müstehcen derecede sevilen bodega sahipleri, berberler ve birbirlerini kollayan insanlardan oluşan bir kadrodur.

Ancak, her şey çok hızlı ve çok seyrek oluyor. Birkaç saat içinde (ve daha da az sayıda görevde) bu insanlarla ilk kez tanışmaktan, Miles'ın onlar için her şeyi yapacağını açıklamasını izlemeye başladım. Bazı yerel simgesel yapıların (bir park, bir bodega) sonsuza kadar zihnimde kendilerini yakmaları gerektiği izlenimini edindim, ancak yolumu bulmak için her zaman mini haritaya başvurmak zorunda kaldım. Harlem'in Örümcek Adamı olarak oynadığım söylendi, ancak zamanımın çoğunu bir bütün olarak ilçenin göklerinde ve çatılarında geçirdim. Oyunun kısaltmak için çok hızlı olduğu ilişkileri yavaşlatmak ve kurmak istedim. Ama bu bir süper kahraman hikayesi ve süper kahramanlık şeylerinin olması gerekiyordu.

Örümcek Adam: Miles Morales​

KUTUNUN ARKASI ALINTI​

"Bir çocuğu yok etmek için iyi bir optik yok."

OYUN TÜRÜ​

Örümcek işi ekonomi simülatörü

BEĞENDİ​

2018 oyununun mekaniği ve oynanış döngülerinin iyileştirilmesi, mükemmel ve gerçekten dokunaklı yan görevler ve olay örgüsü anları, web salınımı o kadar eğlenceli ki 2020'de yanlış hissettiriyor.

BEĞENMEDİM​

Savaş telaşlı bir deneme yanılma durumuna dönüşebilir, ana hikaye diğer anlara kıyasla genel ve güvenli hissetmeye başlar, Harlem yeterli değildir.

GELİŞTİRİCİ​

Uykusuzluk Oyunları

PLATFORM​

PlayStation 4 (oynandı), PlayStation 5

YAYIN TARİHİ​

12 Kasım

OYNANDI​

20 saat, Amazing zorlukta görevlerin% 100'ünü tamamlayarak ve Bodega Cat kıyafetini elde ederek
İLAN

Temel olarak, Miles Morales'in Harlem'inin Yakuza franchise'ının Kamurocho'su gibi olmasını diliyorum . Bunun yerine bana verilen düzinelerce yan görevler ve aksiyon sahneleri yerine bu mahalleye yönelik anlayışımı ve sevgimi geliştirmek için daha çok düşük anahtar etkileşimleri tercih ederim. Herkesin arketipine rağmen, Insomniac'ın Örümcek Adamı o tür bir sokak kahramanı değil. Dünyadaki en tanınmış kurgusal karakterlerden birine daha küçük, yaşam dilimi yaklaşımı isteğimin muhtemelen garip olduğunu anlıyorum.

Ama Insomniac'ın da o tarafa gitmek istediğini hissediyorum. Bir duvar resmi yüzünden.

FNSM Uygulamasındaki prosedür dışı tüm yan görevleri tamamladığınızda (yaklaşık 10 saat sonra çıkardığım bir şey), Miles'a son bir görev verilir: Finans Bölgesi'nde şehirdeki minnettar insanların gittiği bir otoparka gidin. ona bir hediye. Miles'ın kendi başına kazandığı sevgi ve desteği eve götüren tatlı bir an. Ve sonra devasa bir beş katlı Black Lives Matter duvar resminin önüne geçersiniz.

Haftalardır medeni söylem ve sözlerimdeki karşılıklı saygıyı dört gözle bekliyorum.Ekran görüntüsü : Sony / Marvel / Kotaku

Bunun bir video oyununda BLM'nin ilk onayı olduğuna oldukça eminim. Oyun endüstrisi geçtiğimiz yaz destek mesajlarını patlatırken , kanonik olarak kabul etmek ve dolayısıyla bu hareketi ve anı ölümsüzleştirmek için adım atan yüksek profilli bir oyun düşünemiyorum. tarihte bunu ifade ediyor. Duvar resmi her zaman oradadır; ilk tanıtım görevini bitirir bitirmez arayabilirsin. Ancak oyun, bu minnettarlık hediyesini o görüntünün önüne koyarak ne yaptığını biliyor . Duvar resmini görmeden tüm yan görevleri bitiremez veya her kıyafeti alamazsınız. Bu bir ifade.

İLAN

Süper kahraman hikayeleri her zaman yüzüne yumruklanamayan sorunları etkili bir şekilde tasvir etmek için mücadele etti, genellikle sadece gerçek dünyadaki toplumsal sorunları kaçınılmaz veya inkar edilemez olduğunda kabul etti. Siyah çizgi roman hayranı olmak için, beklentilerinizi alt uçta ayarlamanız ve en sevdiğiniz yaratıcılarınızın bile klişeleri ve şakalarıyla başa çıkmayı beklemeniz gerekir. Miles Morales'in öne sürdüğü konuların yarısına bile yaklaşmasını beklemiyordum , ancak birkaç şekilde Siyah Mükemmelliğin bir kutlaması (ve düşük anahtar analizi) olarak tanımlayabileceğim bir notla bitiyor. Mükemmel değil ama bir şey.

Ben de duvar resmi hakkında böyle hissediyorum. BLM, Marvel'in New York City'sinde varsa, hayatın bir gerçeğini bir toplanma çığlığına dönüştüren milyonlarca adaletsizlik ve trajedi de olmalıdır. Miles Morales'teki Harlem , finansal, kültürel ve (nihayetinde) fiziksel olmak üzere birçok türden yok etme türünün kenarında yer alan bir mahalle. Oyun , Miles'ı Harlem'in şampiyonu olarak resmetme girişiminde bugüne kadarki neredeyse tüm Örümcek Adam filmlerinden görsel anları ödünç alıyor ve referans veriyor. Ancak mücadele ettiği tüm sorunlar ortadan kaldırılamaz ve o sadece bir çocuk. Duvar resmi bu ikilemin bir kanıtı olarak hizmet ediyor: İster New York Şehrimiz ister Miles'ımız olsun, Siyahların yaşamları kaçınılmaz ve inkar edilemez.

2018'de Marvel's Spider-Man'i oynarken bulduğum en beklenmedik sürprizlerden biri , hikayenin düpedüz trajediye dalmaya ve o noktada birkaç süper kahraman oyununun yaptığı gibi karakterlerinin duygusal yaşamlarına yatırım yapmaya ne kadar istekli olduğuydu. Miles Morales , öyküsünde eşit derecede büyük duygusal dalgalanmalar yaşar, ancak hikaye belirsiz olmayan bir umut ve neşe ile sona erer. Bu da 2020'de farklı.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales , başlığındaki tüm isimlerin doğasında olan zorunlulukla ağırlaşan, büyük bir kalbi olan güzel bir oyundur. Mutlak en iyi ve en sevinçli şaşırtıcı anlarında, bize şehirlerin birbiriyle örtüşen hikayelerle paylaşılan alanlar olduğunu hatırlatır. Bu bize, Manhattan'da internette gezinmenin tersinin gizli setler ve düzinelerce düşmanla dövüş sahneleri olmadığını, sağır / işitme güçlüğü çeken komşunuzla işaret dilini kullanarak sohbet etmek olduğunu gösteriyor. Kendisinden evrimleştiği oyun gibi oynar, görünür ve hisseder, ancak hem teması daha büyük hem de kapsamı daha küçük olan hedefleri vardır.

İLAN

Yumruk atmayı içermeyen sorunlara ve hikayelere sert bir bakış gerektirir, ancak nihayetinde Delme Hakkında Hikaye haline gelir. Bu, açık dünya simge avcılığı yoğun çalışmasının eksikliğinden değil, ancak son anları bizden bir düzine saat bize insan seviyesindeki maddeyi tedavi ettikten sonra gösteriye yatırım yapmamızı istediği için kısa gelen bir oyundur. Miles Morales , en küçük anlarında başarılıdır ve keşke sonuna kadar onların yanında olabileceği konusunda güven verseydi. Belki bir dahaki sefere Gerçek İnananlar.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri