Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

The Elder Scrolls IV: Shivering Isles

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cem_cemoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 230

cem_cemoli

Level 8
Fahri Üye
TM Üye
Konular
526
Reaksiyon Skoru
98
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 10 Ay 25 Gün
Başarım Puanı
173
MmoLira
10
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bana şimdiye kadar oynadığın en iyi oyun hangisi diye soracak olursanız cevabım kuşkusuz Oblivion olurdu. Beni en çok başında tutan yada beni en çok eğlendiren oyun olduğu için değil, aksine beni bir oyun oynadığım hissinden en iyi arındıran oyun olduğu için,cevabım Oblivion olurdu... 20 Mart günü raflardaki yerini aldığında benim için harika bir doğum günü hediyesi olmuştu... Çıkışından iki ay önce seyrettiğim tanıtım videosu ise resmen başımı döndürmüştü. Sallanan ağaçlar , gerçeğinden lezzetli görünen mantarlar, parlayan kalkanlar,hepsi yeni neslin habercisiydi. Bir yılı aşkın süredir zevkle oynadığım oyun gerçek bir genişleme paketiyle bizi bambaşka bir dünyaya davet ediyor! Yapmanız gereken tekşey kapıdan içeri adımınızı atmak...

5278.JPG

Shivering Isles'ı daha önce çıkan eklentilerle sakın karıştırmayın,herşey tanıdığınızdan çok daha faklı, bitki örtüsünden,şehirlerine kadar artık bambaşka bir dünyanın esirisiniz..Shivering Isles Tamriel'den büyük olmasa da, kendine has tarzıyla sizi uzun süre oyalayacak oldukça geniş ölçekli bir ada. Zaten altınızda bir atınızında olmadığını düşünürsek bu durum bir artı bile sayılabilir. Tabi atletik açıdan güçlü bir karakterle adaya ayak bastıysanız daha şanslısınız demektir.Bazı zindanlardaki düşman kalabalığı sizi kaçmaya mecbur bırakacak cinsten... Ayrıca bu zindanların büyüklüğü bildiğiniz Oblivion zindanlarından daha büyük ve daha karmaşık olabiliyor.Ben oynarken hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiğim anlar oldu ancak sıkıldığımı söyleyemem çünkü düşman buna pek izin vermiyor, ardı ardına kesip biçerek ilerliyorsunuz. Ve bazen öyle güzel ganimetler elde ediyorsunuz ki uğraştığınıza değdiğini hissediyorsunuz.

5275.JPG

İlk oyunu RPG kıvamında oynamış, kendinizi onurlu ve acımasız bir savaşçı yada bilge bir büyücü olarak yetiştirmişseniz, bu yeni girdiğiniz dünyada aynı rol ile oynamakta çok zorlanacaksınız, çünkü Shivering Isles daha giriş kapısından itibaren buram buram çılgınlık kokan bir ada. Siz içeri girerken dışarı aklını yitirmiş insanlar fırlıyor olacak... Tabi bizim sonsuz "save" hakkımız olduğu için cesurca kapıdan içeri dalıyoruz..
Oyunun kurulumunu yaptıktan ve başladıktan 24 saat sonra size garip bir kapı hakkında haber geliyor.Bizde hemen olay yerine gidiyoruz.Ama siz benim gibi balıklama atlamadan önce şöyle sağlam bir şekilde kuşanıp gidin emin olun ihtiyacınız olacak. Girişte bizi Haskill adında bir danışman karşılıyor ve hikayemiz de başlıyor... Danışman Haskill tüm Shivering Isles'ın Sheogorath adındaki( kendisi bir daedric prenstir) lord a ait olduğunu anlatıyor.Bu arada Sheogorath bir oyunda gördüğüm en garip tiplemelerden biri,hem çılgın,hem esprili hemde herşeye meydan okuyacak kadarda otorite sahibi bir karakter... İlerleyen birkaç saat içinde Shivering Isles'ın Mania adlı renkli ortamıyla insanı büyüleyen ve Dementia adında daha karamsar ortamlar ve renkler sunan iki bölgeden oluştuğunu yine Haskilden öğreniyoruz. Hangi kapıdan gireceğiniz ise tamamen sizin zevkinize kalmış.

5291.JPG

Shivering Isles'ın grafik yapısı ise tamamen kendine özgü. Dokular ve animasyonlar bildiğiniz kalitede ancak mimari ve doğal ortam olarak herşey çok daha farklı tasarlanmış. Özellikle gökyüzü büyüleyici güzellikte,taşıdığı onca rengi nehirlere yansıttığı anları gördüğünüzde bana hak vereceksiniz,görevleri bırakıp manzaranın tadını çıkarmaya bakacaksınız..Önceki oyunda geceleri oynamayı sevmezdim ancak bu kez tam bir renk ziyafeti sunmuş yapımcılar.Galaksileriyle kayan,kızıl bulutlarıyla,parlak uydularıyla oyuncuya bambaşka bir dünyada olduğu hissi çok iyi verilmiş.Grafiklerin daha detaylı ve güzel gözükmesi sizi ürkütmesin.Sistem ihtiyaçları önceki oyunla tamamen aynı sayılır,ilk oyunu rahat oynatan bir siteminiz var ise Shivering Isles'ı da çok rahat şekilde oynayabilirsiniz. Hatta Oblivion da yaşadığımız bir çok yavaşlama sorunuda berteraf edilmiş.Çok daha akıcı ve seri bir oyunla başbaşayız.

5279.JPG

Grafiklerden bahsetmişken seslere de kulak vermemek olmaz. Oblivion daki ses kalitesini hatırlarsınız,gerek seslendirmeler gerekse genel oyun seslerindeki detay inanılmaz bir kalitede idi. Shivering Islesda da durum aynı, yine eşsiz seslendirmeler ve tok kılıç kalkan sesleri arasında ilerliyoruz.Harika seslerin yarattığı atmosfere kendinizi kaptırıp da sadece ana hikayeye odaklanmayın sakın aksi halde hem çok eylenceli hemde çok karlı yan görevlerden mahrum kalırsınız.Bu yan görevlerde ki hikayeler gerçekten birbirinden ilginç ve detaylı olabiliyor.Oyunda gördüğünüz ve ne olduğunu anlamadığınız bir çok detay bu yan görevlerde gizli... Örnek bir görevden bahsedeyim,ana görevle ilgili birşey sormak için kendi halinde dolaşan orta yaşlı bir adama yaklaştım.Konuşma sırasında umudunu tamamen yitirdiğini tek yapmak istediği şeyin ölmek oluduğunu anlattı. Ve bize kendisini öldürmemiz karşılığında evinde bulunan mücevher kutusunu alabileceğimizden bahsetti.Bunu neden kendisinin yapmadığını sorduğumuzda ise,benim oyunun başında görüpte bir anlam veremediğim hayaletlerden bahsetti.Öğreniyoruz ki burada kendini öldürenler sonsuza kadar lanetlenip burada kalıyorlar..Sonuç olarak anlaşmamızı yapıyoruz ve arkadaşı olaya kaza süsü vererek isteğine kavuşturuyoruz.Görev sonunda aldığımız hediye ise gerçek bir ince espiri örneği.. Aslında Oblivionun en çok bu tarafını seviyorum,dikkatli bir oyuncu için tam bir cennet,o kadar çok ayrıntı ve güzel sürprizler içeriyor ki yüzünüzde gülümseme eksik olmuyor.Bir oyunu oyun yapan en önemli şey budur zaten.Ek olarak bunu harika grafikler,sesler ve animasyonlarla süsleyen bir oyun,benim için olduğu kadar sizin içinde unutulmazlar arasına girecektir emin olun.

5287.JPG

Sona gelirken oyundaki yeni itemlardan da bahsetmek istiyorum.Oyunun bu bölümünde artık yapımcıların da atmosferin etkisinde kalmasındanmıdır bilinmez item konusunda oldukça cömert davranılmış.Bütün Tamriel'den daha fazla ganimet gizli bu yeni topraklarda,birbirinden güçlü kılıçlar ,asalar,kalkanlar,armorlar hepsi toplanmayı bekliyor.Bunlara ek olarak oyun boyuca rastladığımız,matrix ve madness ore meteryalleri ile Mania veya Dementia şehirlerinde bulunan blacksmith lerden kendimize eşsiz kılıçlar,baltalar veya tamtakım armorlar yaptırabiliyoruz..Özetle item konusunda Shivering Isles tam bir cennet sunuyor bizlere.
Hep olumlu hep güzel şeylerden bahsettik durduk hiçmi eksisi yok bu oyunun? Var elbette ama benim gibi bir Oblivion hayranı için gerçekten devede kulak şeyler ancak herkez için durum aynı olmayabiliir..Çünkü konu bilgisayar oyunları olduğu zaman daima yeni şeyler beklenir. Evet Shivering Isles düzinelerce yenilik içeriyor ancak bu yeterlimi tartışılır.Ayrıca bana sıkıcı gelmeyen uzun görevler sizi bunaltabilir. Neticede oynadığım bu en son Oblivion eklentisi artık serinin beşinci oyuna geçmesi gerektiği izlenimi uyandırıyor.Oyun ne grafik ne senaryo ne de teknik başka herhangi bir konuda eksiye sahip değil ancak belli bir noktadan sonra herşey size aynı gelmeye başlıyor.Sanırım hala ufuk çizgisininde ötesinde bekleyen bir oyun,yine Bethesda'dan gelecek bir oyun hepimize ilaç olacak bu konuda... Evet Fallout 3 den bahsediyorum... Ama konumuz bu değil..
Oblivion seven herkezin kaçırmaması gereken,sevmeyenlerinse (varmıdır ki?) yine sevmeyeceği bir yapım var karşımızda. Sık sık çoklu oyun benim neyime devasa online bir nedir gibi sözler sarf ediyorsanız,yani benim gibi tekli oyun sizin için ön planda ise işte size fırsat,rengarenk,muhteşem güzellikte,fantastik bir dünya ile aranızdaki tek engel olan monitoru kaldırıp sizi sahip olduğu mistizme sokabilecek yegane oyun budur... Olurda kaçırırsanız üzülmeyin bir gün mutlaka oynarsınız...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri