Merhabalar bugün sizlere bu konuda 2021 yılında çıkmasını sabırsızlıkla ve heyecanla beklediğimiz FarCry 6 oyununun ana hikayesinden çıkacağı platformlardan ve oyun hakkındaki kendi görüşlerimden bahsedeceğim. Sizleri çok fazla sıkmadan ve daha fazla bekletmeden dilerseniz direkt konuya hızlı bir giriş yapalım...
FarCry 6
Ubisoft oyun şirketi oyunu ilk kez 2021 yılında piyasaya süreceğini açıklamıştı bunu biliyoruz. Ancak Dünya çapında yaşanan Covid-19 pandemisi nedeniyle Ubisoft elinde olmayan nedenlerden ötürü bu tarihi ertelemek zorunda kaldı. Sızdırılan ön bilgiye göre FarCry 6 2022 yılında piyasaya sürülmesi beklenen ve fazlasıyla ses getirmesi beklenen, gamerlar tarafından heyecan ile beklenen bir oyun.
Ubisoft oyun şirketi, bizleri içine çeken hikayesi, garip kötü adamları ve çok kapsamlı açık dünyasıyla bizi kendine bağlamış Far Cry franchise serisinin 6. oyunu olan Far Cry 6'yı, Temmuz ayında düzenlenen dijital konferansı sırasında oyunseverlere tanıtmıştı. Far Cry serisinin güçlü yönlerini geliştirmek ve gamerlara hepsi farklı motif ve düşünme şekillerine sahip yeni ve kapsamlı bir dizi karakter sunmak için çalışan Ubisoft, başlangıç olarak 18 Şubat 2021'de piyasaya ve oyunculara sunulması beklenen oyunun, beklenen tanıtım lansmanından tam 5 ay sonra serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir haber verdi. Ubisoft şirketi, 29 Ekim 2020'de hem Rainbow Six Quarantine'nin hem de Far Cry 6'nın dünyayı saran pandemi dolayısıyla ertelediğini üzülerek serinin hayranlarına duyurdu. Ubisoft, oyunun tahmini olarak Nisan 2021'den sonra piyasaya sürülebileceğini ancak yine de somut, net bir çıkış tarihi veremediğini en geç olarak da Mart 2022'den önce oyuncular ile buluşacağını duyurdu.
Far Cry 6 Hikayesi
Oyunda Netflix üzerinden de bildiğimiz Breaking Bad dizisinin ünlü oyuncusu ve The Mandalorian dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Giancarlo Esposito, Anton Castillo adında bir oyun karakterini canlandırmakta. Oyunun ana hikayesinden bahsedecek olursak da diktatör olan Anton Castillo liderliğindeki tropikol topraklarda bulunan Yara kentinde fakir ve zengin arasındaki eşitsizlik git gide artıyor ve devrimciler yükselişe geçiyor. Oyunu oynayan oyuncu olarak, Yara'da doğan ve büyüyen özgürlük savaşçısı Dani Rojas karakterini tam bu noktada tanıyoruz. Genel olarak oyun hikayesinden bahsetmek gerekirse de Far Cry 6'nın tüm seviye tasarım ve ana hikaye ilerleyişi Dani Rojas'ın, Anton Castillo'yu devirme çabası ve ülkeyi özgürleştirmeye yönelik bazı girişimleri konu alınacak. Ayrıca bununla birlikte, Anton Castillo ve oğlu Diego'nun olayların içinde büyük bir rol oynayacağını da biliyoruz. Bu nedenle oyunun hikayesinin hem ilginç hem de karmaşık şekilde ilerleyeceğini söylemek en doğrusu olur.
Far Cry 6 ile alakalı Anton Castillo'nun ön planda olduğu resmi tanıtım fragmanını sizler için aşağıya bırakıyorum. Arkanıza yaslanıp, okumaya ara verip fragmanı izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...
Fragmanı da izlediğinize göre sizlere bu efsanevi oyunun hangi platformlarda çıkacağını da söylemeliyim diye düşünüyorum. Aşağıda bunları sizler için maddeler halinde paylaşacağım. Ayrıca Ubisoft şirketi Far Cry 6'nın yayınlanacağı bu platformların hepsini onayladı.
Far Cry 6'nın Çıkacağı Platformlar
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox Serisi X / S
Xbox One
Google Stadia
PC
Konumuz henüz bitmedi, tüm bunlara ek olarak sizleri olası bir dolandırıcılığa karşı da uyarmak istiyorum. Yayıncı şirket Ubisoft resmi Twitter hesabı üzerinden oyunculara Far Cry 6 beta sürümüne eriştiğini iddia eden kimlik avı dolandırılığına karşı oyuncuları uyardı. Bahsi geçen E-Posta içerik oluşturucularını hedefliyor gibi görünse de, bu dolandırma amaçlı E-Postaların oyuna erken erişmek isteyen oyunculara yani sizlere de gelmesi mümkün olabilir. Bu sorunu ciddiye alan yayıncı Ubisoft şirketi topluluklara kesin uyarılar vererek bu sahte E-Postalara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Bu nedenle bu E-Postaları ciddiye almamalı ve bu konuda dikkatli davranmanızda çok büyük fayda var.
Ubisoft şirketinin resmi Twitter hesabından yayınladığı uyarı şu şekilde oldu;
"
Bazı medya ve içerik oluşturucularımız Ubisoft etki alanını kullanarak sizi Far Cry 6 için Erken Erişime davet eden sahte e-postalar alıyor. Lütfen bu e-postaları dikkate almayın. Güvenlik ekiplerimiz araştırıyor. "
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna
ÜYE olmanız gerekmektedir.
Dileriz oyun fragmanındaki gibi bekleneni bize sunar, gelecek tanıtım konularında görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın.