Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

İşletim Sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Glitter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 238

Glitter

Level 6
TM Üye
Üye
Konular
1,110
Online süresi
5d 10h
Reaksiyon Skoru
741
Altın Konu
0
TM Yaşı
5 Yıl 3 Ay 1 Gün
Başarım Puanı
235
MmoLira
414
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

İşletim Sistemi

Bilgisayarın açılmasını ve işlem yapmaya hazır konuma gelmesini sağlayan yazılımlara işletim sistemi denir. Her bilgisayarın mutlaka bir işletim sistemi vardır. İşletim sistemi olmayan bir bilgisayarın açılması ve işlem yapması mümkün değildir. Windows, Linux, ios, android gibi bir çok işletim sistemi vardır bunlardan en yaygın olanı ve en sık kullanılanı Windows işletim sistemidir. Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Vista, Windows 8, Windows 10 günümüze kadar Windows'un çıkarmış olduğu başlıca işletim sistemleridir.

Microsoft Windows İşletim Sistemi

Windows işletim sistemi, Microsoft firması tarafından hazırlanarak piyasaya sunulmuştur. Dünyada en çok kullanılan işletim sistemidir. Ülkemizde Türkçe ve İngilizce versiyonları kullanılmaktadır. Herkesin kolayca kullanabileceği basitlikte, çeşitli ses ve görüntü efektleri özellikleri ile güçlendirilmiş bir işletim sistemidir.

Bilgisayarımızı ilk açtığımızda eğer bilgisayarımızda Windows işletim sistemi mevcut ise otomatik olarak çalışarak adına Masa Üstü dediğimiz ekran görüntüsü karşımıza gelecektir. Masa üstündeki resim ve desenler değiştirilebilir, her kullanıcı kendi zevklerine göre masaüstü özelliklerini ayarlayabilir Windowsun masa üstü görüntüsü değiştirilebilmekle birlikte ve sürümden sürüme farklılık gösterebilmekle birlikte klasik olarak ekranın alt kısmında bulunan çubuğa görev çubuğu, çubuğunun sol köşesinde başlat butonu ve menüsü, sağ köşesinde ise saat, tarih, dil, görüntü ve ses simgeleri bulunmaktadır. Windows, hem Mouse (Fare) ile hem de klavye ile kullanılabilmektedir. Klavyeden Windows’u kullanabilmek için Windows bayrağı tuşuna veya Ctrl+Esc tuşlarına basılır, yön tuşları ile menülerde hareket edilerek istenilen seçenek üzerindeyken Enter tuşuna basarak program ve komutlar çalıştırılır. Fareyi zemin üzerinde hareket ettirdiğimizde işaretçi adı verilen ok’ta ekranda hareket eder. Fareyi sol veya sağ elle kullanabiliriz ama genel olarak sağ elle tutulup sol tuş ile seçim yapılır. Birçok Fare tasarımı vardır; iki tuşlu olanlar, 3 tuşlu olanlar, kablosuz olanlar ve kısayol tuş bileşeni olan fareler.

Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri