Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

UUİ'de görev yapan 3 astronot dünyaya döndü

• Konuyu başlatan Decaf
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 170

Decaf

Her bitiş yeni bir başlangıçtır
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,009
Online süresi
1ay 11g
Reaksiyon Skoru
1,126
Altın Konu
6
Başarım Puanı
322
TM Yaşı
12 Yıl 10 Ay 3 Gün
MmoLira
4,772
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Uluslararası Uzay İstasyonunda 6 ay kalan bir ABD Havacılık ve Uzay Ajansı astronotu ve iki Rus kozmonotu, Soyuz MS-17 uzay aracıyla dünyaya indi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) 6 aydır görev yapan Rus kozmonotlar Sergey Rıjikov ve Sergey Kud-Svreçkov ile NASA astronotu Kate Rubins'i taşıyan Soyuz MS-17 uzay aracı, yerel saatle 10.55'te Kazakistan'ın Jezkazgan kentinden 147 kilometre uzaklıktaki bozkıra başarıyla iniş yaptı.

AA-24293519.jpg

Sanki bugüne kadar hiç yürümemiş gibiydim"

Uzay aracından çıkartılan tüm ekip üyelerine hemen maske takıldığı görülürken, bir Rus kozmonotun "Kurtarma aracına kadar 10 metre yürümek istedim ancak sanki bugüne kadar hiç yürümemiş gibiydim." dediği kaydedildi.

ROSCOSMOS'TAN yapılan açıklamada da söz konusu uzay ekibinin UUİ'de kaldığı 6 ay boyunca tıp, uzay biyolojisi, biyoteknoloji gibi çeşitli alanlarda 44 deney gerçekleştirdiği bildirildi.

İstasyonda 7 kişilik ekip görev yapıyor

UUİ'de halihazırda 2'si Rus, 4'ü ABD'li ve biri Japon olmak üzere 7 kişilik ekip bulunuyor.

UUİ, NASA, ROSCOSMOS, Avrupa Uzay Ajansı, Kanada Uzay Ajansı ve Japon Uzay Araştırma Ajansı tarafından ortaklaşa işletiyor.
KAYNAK:TRT HABER

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri