kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Orijinal Konu Hakkında Her Şey

5.00 yıldız(lar) 2 Değerlendirme Değerlendirenler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ectoor

We Rise Turkmmo <3
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Konular
5,602
Çözüm
14
Online süresi
7mo 3d
Reaksiyon Skoru
6,802
Altın Konu
669
Başarım Puanı
499
MmoLira
11,960
DevLira
297
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

turkmmo-orjinal-konu-nasil-acilir-efecantuncbilek-min.png

Merhabalar değerli Turkmmo üyeleri, bu rehber konumuzda sizlere Orijinal konu nasıl yazılır, Nelere dikkat edilmeli, Nasıl içerik bulabilirim gibi sorularınıza cevap olacağız, Bu anlatım aşağıdaki listelendiği gibi 4 bölüm şeklinde olacaktır, anlatım aşamalarını sırasıyla okumanızı tavsiye ederiz umarım sizlere yardımcı olabilmişizdir bütün forum üyelerimize iyi okumalar ve iyi forumlar dileriz.

Oriijnal konuyu iki farklı yöntem izleyerek yazabilirsiniz.

1. Yöntem: Google arama motorları vb. motorlarda gündemik anahtar kelimeler yazarak veya herhangibi bir teknoloji ürünlerinin incelemesini çeşitli haber kaynak sitelerinden okuyup anlayıp yazılanları kendiniz istişare edip kendi anlatımınız ile betimleyip bunu kendiniz incelemişcesine sıfırdan sizlerin kaleminizden çıkan bir ürün incelemesi veyahut bir oyunun oynanış rehberini (gameplay) yazabilirsiniz.

2. Yöntem: Bu yöntem diğerinden biraz farklıdır incelenen araştırılan makele,inceleme, rehber türevi şeyleri okuyup anlayıp kendi betimlemeniz ile yazmak yerine, ingilizce kaynaklardan yardımı ile veya farklı bir translate aracı ile anlam kırılmalarına dikkat ederek tek tek çevirip hazırda var olan bir inceleme veya rehber konusunu türkçe tercüme yapabilirsiniz çeviri zorluğu ve emeğinden ötürü konularınız orjinal konu niteliğinde değerlendirilmektedir. Eğer anlam bozukluğu, kelime hataları varsa mutlaka o kelimeleri/cümleleri kendinizce kelime katarak düzeltmelisiniz.

icerik-nasil-bulabilirim-turkmmo-efecantuncbilek.png

İçerik bulmak zor gibi gözükse de aslında çok kolay, bazen ne yazacağım diye sıkıntıdan düşünüp durabilirsiniz artık bunu dert etmenize gerek yok aşağıdaki belirtmiş olduğum taktikleri uygulayarak kolaylıkla yazacağınız içeriklere erişebilirsiniz.

İçerik bulmak başta da bahsettiğim gibi çok kolay bir işlem içerik bulmak için öncelikle ne tür konularla ile ilgilendiğinizi emin olun, örneğin oyunların tanıtımları ve incelemesi gibi içerikler ilgilinizi cezbediyordur Oyun incelemeleri yazarak çıkan sonuçları yukarı kısımda Orijinal konu nasıl yazılır bölümünün 1. yöntemindeki işlemi uygulayarak var olan içerikleri okuyup anlayıp kendi betimlemeleriniz ile tekrardan yazabilirsiniz.

Veya aynı bölümün 2. yöntemini uygulayarak arama motorlarına "Oyun incelemeleri" anahtar kelimesinin ingilizcesini yazarak "Game review" çıkan sonuçları inceleyerek ingilizce olarak yazılmış olan içerikleri anlam kırılmalarına dikkat ederek güzel bir türkçe kullanımı ile hazırda ingilizce olarak yazılmış makele ve inceleme türevleri yazıları tercüme edebilirsiniz bu işlemleri uygulayarak açmış olduğunuz konular Orijinal konu niteliğinde değerlendirilmektedir.

Sizlere arama motorlarında, örnek olarak aratabileceğiniz Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeler bırakıyorum bu anahtar kelimelerinden faydalanabilir veya kendi anahtar kelimelerinizi deneme yanılma yolu ile keşfedebilirsiniz.

Kullanabileceğiniz türkçe anahtar kelimeler
  1. - Oyun incelemeleri
  2. - Oyun rehberleri
  3. - Donanım incelemeleri
  4. - Giyilebilir teknoloji incelemeleri
  5. - Motorlu taşıt incelemeleri

Kullanabileceğiniz ingilizce anahtar kelimeler
  1. Game reviews
  2. Game guides
  3. Hardware reviews
  4. Wearable technology reviews
  5. Motor vehicle reviews

Orijinal konu için gerekli nitelikler;

Konularınız en az %75 - 80 oranında orijinal olması gerekmektedir.
Açtığınız konu rehber, tanıtım, inceleme, sorun çözümü gibi kaliteli içerik sağlamalıdır. (haber konuları onaylanmaz, oyun güncellemeleri, duyuru ve yama notları türevi şeylerde buna dahildir.)
Hazırlamış olduğunuz içerik minimum 175 kelimeden oluşmalıdır. yazınızda kaç adet kelime bulunduğunu öğrenebilirsiniz.
Konunuzda kesinlikle en az 1 adet resim bulunması gerekmektedir, konu içeriğinizi görsel içerikler ile bolca desteklemeniz durumda konunuzun kalitesini kesinlikle arttıracaktır.
Hazırlamış olduğunuz yazılarınızı orijinal konu etkinliğine dahil edebilmeniz için konularınızı Orijinal konu etkinliği kategorisine açmanız gerekmektedir.
Orijinal konu olarak seçilen konularınızı altın konu değerinde olduğunu düşünüyorsanız Bağlantıya tıklayarak, altın konu başvurusunda bulunup, çeşitli ödüller kazanabilirsiniz.

Konu başlıkları; Orijinal konu açarken en başta dikkat edeceğimiz nokta Konu başlığımızın konu içerisinde bulunan anahtar kelimeler kullanarak kısa öz ve anlaşılır olması gerekmektedir, örneğin bir oyuncu kulaklığı incelemesi yazımız var diyelim aşağıdaki örnek resimde bahsettiğim olayı görebilirsiniz kısa ve öz olmalıdır.

konu-basligi-nasil-olmalidir-turkmmo-efecantuncbilek.png

Konu içeriği; Orijinal konu yazarken dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta da konumuzun düzgün anlaşılabilir bir türkçe ile yazılmasına dikkat etmeliyiz ve yazımızın Google SEO bakımından kaliteli bir içerik olması için Bold, İtalic, Font, Hizalama gibi Metin editörü araçlarını kullanmaya özen göstermelisiniz.

metin-editoru-araclari-kullanimi-turkmmo-efecantuncbilek.png

Aşağıdaki örnekte gösterdiğim üzere yazımızın içerisinde bulunan konunun bel kemiğini oluşturan anahtar kelimeleri Metin editörü aracımız olan Bold'u (Kısayol; Ctrl+b) kullanarak yazımızı belirginleştirelim bu araçları kullanmamızın nedeni de yazılarımızı bu şekilde hazırladığımız da google botları yazmış olduğumuz içerikleri okuyup Google, Bing, Yahoo ve türevleri arama motorlarına indexleyip bir internet kullanıcısı yazmış olduğunuz yazınızdaki bulunan anahtar kelimeleri örneğin daha demin hazırladığımız gibi "Corsair HS75 XB İnceleme" arama motorlarına yazdığında diğer yazılara nazaran sizin konunuz ilk sıralarda çıkmaya çalışacaktır.

metin-editoru-kullanimi-turkmmo-efecantuncbilek.png

Özgünlük derecesi ve Kelime sayısı; Hazırlamış olduğumuz yazıyı hemen yayınlamadan önce içeriğimizi tamamen kopyalayıp özgünlük derecesini kontrol etmeliyiz yani alıntılık olup olmadığını, bunu ise googlede plagiarism yazarak çeşitli siteleri kullanabilirsiniz ama sizlere kişisel önerim kullanmanızı tavsiye ederim hem kullanım kolaylığı hemde doğruluk payından ötürü, ve konu içeriğinde bulunan kelime sayınız minimum 175 kelime olmalıdır kelime sayınızı öğrenmek için sitesini kullanabilirsiniz. Kopyalamış olduğumuz içeriğimizi aşağıdaki görselde de belirttiğim metin bloğu alanına yapıştırınız.

resim.png

ve ardından gene aşağıdaki görselde belirtmiş olduğum "Check Plagiarism" butonuna basınız ve sağ tarafda yazınızın analizlerini görebilirsiniz.

resim00103557b485bf1e.png

Konunuzun minimum %75 - 80 oranında özgünlük derecesi olması gerekmektedir ve minimum 175 kelimeden oluşmalıdır derece ve kelime sayısının altında kalan konular kesinlikle onaylanmaz.

Etiketler (Keywords); Orijinal konumuz artık Yeni konu aç butonuna basarak insanlarla etkileşime geçmeden önce konumuza konu içeriğinde bulunan anahtar kelimeleri konu etiketleri kısmına kesinlikle eklemeye özen göstermeliyiz aşağıdaki örnek resimde görebilirsiniz.

anahtar-kelime-kullanimi-turkmmo-efecantuncbilek.png

Etiket eklememizin sebebi konu içeriğinde bulunan anahtar kelimeleri etiketlere ekleyerek yukarıda Metin editörü Bold (Ctrl+b) aracını kullanmamızın sebebi ile aynıdır konunuzun diğer rakip yazılara nazaran aramalarda en üste çıkmaya çalışmaktır, eğer anahtar kelime eklemezsek ne olur diye soracak olursanız anahtar kelime eklemezsek google aramalarında konu içeriğiniz ile ilgili rakip yazıların altında kalır üst planlara çıkmakta zorlanır ve sadece google botlarının ziyaret ettiği bir konu olur. :)

Arkadaşlar bu bölümde sizlere çok güzel örnek ile orijinal konu bölümünde nasıl konu açmanız gerektiği hakkında 2 konu atacağım, 1. Attığım konu translate veya kendimce çevirip eksik hatalı kelimeleri/cümleleri bularak düzenleyerek konumu açıyorum, resimlerimin imagevisit veya forumumuzun görsel yükleme bölümünde olmasına özen gösteriyorum. Başlıkları okunur şekilde Kırmızı renkte ve Kalın BB kodu ile kalınlaştırıyorum. Yan başlıkları yine aynı şekilde okunur şekilde renklendiriyorum, yazı fontumu değiştirerek daha güzel ve ilgi çekici olmasını sağlıyorum. Yeterince etiket ekleyerek ve etiketin sonuna turkmmo etiketini ekleyerek konumu tamamlamış oluyorum.

2. Attığım konu ise tamamen (Chrome kullananlar için) Sayfayı çevir yapıp açacağım konunun içine ekliyorum veya google çeviri, yandex çeviri açıp direkt çeviri yapıyorum, düzenleme yapmıyorum ve konumu asla okumuyorum. Resimlerimi direkt çeviri yaptığım siteden alıyorum bağlantı linkine bile dikkat etmeden foruma ekliyorum.

1. Düzgün problemsiz olan konum: https://forum.turkmmo.com/konu/3800926-medieval-dynasty-arayuz-kullanim

2. Hiç düzeltmediğim DÜZ ÇEVİRİ olan konum:
https://forum.turkmmo.com/konu/3800927-medieval-dynasty-arayuz-2/

2. attığım konu linkine benzer konular açılıyor, açılmaya devam ediliyor. Bu tür konu açan arkadaşların konusu risklidir arkadaşlar unutmayın, bazen inisiyatif davranıp onaylamadan bölüme taşıyoruz fazla abartı düz çeviri olmadığı için ama yeri geliyor direkt Onaylanmayan Orijinal Konular bölümüne taşıyıp konuyu kapatıyoruz ve bu sizin şevkinizi kırıyor.

Şevkinizin kırılmaması için mutlaka 1. attığım konu linkine ve 2. attığım konu linkini açıp bir karşılaştırın, neleri düzeltmişim, hangi kelimeler veya cümlelerde ekleme yapıp düzenleme yapmışım lütfen bir göz gezdirin. Bu güzel ekibimizin bu olayı çözeceğine şüphem yok. Umarım kendimi anlatabilmişimdir. :)

Bu yazımızda umarım sizlere yardımcı olabilmişizdir buraya kadar okuyan herkese teşekkür eder ve iyi forumlar dileriz. :yoyo:
Konu içeriğinde emekleri bulunan @0lumGunu teşekkür ederiz. <3

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri