kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Qtum Coin QTUM Nedir?

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

qtum-coin.jpg

Qtum Coin QTUM Nedir?
Qtum (“kuantum” olarak telaffuz edilir), uygulama geliştiricilerini cezbetmek amacıyla Bitcoin ve Ethereum tasarım modellerinin farklı bölümlerini birleştirmeyi amaçlayan bir kripto para birimi yazılımıdır.

Bunun nedeni, bazı genel benzerliklere rağmen, bitcoin ve Ethereum, blok zincirlerinin nasıl çalıştığına ve kullanıcılar tarafından tutulan bakiyeleri nasıl kaydettiğine ve güncellediğine dair özelliklerde farklılık göstermesidir.

İki ağın benzersiz yönlerini harmanlayan bir tasarım deneyen Qtum, bitcoin ile uyumluluğu korurken, her iki dünyanın en iyi blockchain çözümü gibi bir şey sunarken, programlamada rekabet edebilecek Ethereum'a bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Qtum ekibi, bu tasarımın, ethereum'un ana değer önerisi olan bir blockchain üzerinde çalışan uygulamalar oluşturmak isteyen kullanıcıları, yaratımlarının Bitcoin'in yaptığı gibi benzer bir şekilde işlem yapmasına izin vereceğine inanıyor.

Ancak, kullanıcılar büyük olasılıkla bulmak için Qtum da içeren pek çok diğer yönlerini diğer rakip cryptocurrency ağlar.

Örneğin, qtum'un kripto para birimi olan QTUM, ağın çalışmasına yardımcı olanlara ücret ödemek için kullanılır ve yeni basılmış QTUM'UN dağıtımı varlığın sahipliğine dayanır.

QTUM coins ayrıca zincir içi yönetim sisteminde oy hakkı sağlar, bu da QTUM'U satın alırsanız, yazılım geliştirme yönünü etkileyebileceğiniz anlamına gelir.

Qtum projesinin durumu hakkında bağlantıda kalmak isteyenler resmi blogunu takip edebilirler .

Orada, proje liderleri gelişim yönlerinin ve genel finansallarının durumu hakkında ayrıntılı üç aylık güncellemeler yayınlıyorlar.

shutterstock_1040879413.jpg

Qtum Coin QTUM Nasıl Çalışır?

İddialı vizyonunu gerçekleştirmek için Qtum ekibi, yazılım kullanıcılarının Ethereum benzeri akıllı sözleşmeler uygulamalarını yazmasına izin vermek için Bitcoin'in kodunu değiştirdi.

Basitçe söylemek gerekirse, temel katmanı bitcoin'in işlem modelini (UTXO) kopyalarken, üstte ek bir katman, Akıllı sözleşmelerini ve merkezi olmayan programlarını yürüten öğe olan Ethereum'un sanal makinesine (EVM) benzer bir şekilde çalışır.

Ethereum gibi, Qtum da geliştiricilerin dağıtılmış bilgisayar ağı üzerinden program yazmasına ve yürütmesine izin veren kendi sanal makinesini oluşturdu.

Hesap Soyutlama Katmanı

Qtum'un imza teknolojisi olan hesap Soyutlama katmanı (Aal), Qtum blok zincirinin bu iki katman arasında iletişim kurmasını sağlayan unsurdur.

Bitcoin'in çekirdek kodunu bir dizi yeni komutla değiştirerek, Aal, Ethereum'da olduğu gibi daha fazla çalışan akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını, yürütülmesini ve işlenmesini mümkün kılar.

Son olarak, aal, akıllı sözleşme işlemlerini işledikten sonra blockchain Defteri'ni günceller ve her işlemi Yeni bloklara ekler.

Mutualized kanıtı-of-Stake

Ağını senkronize tutmak için Qtum, mutualized proof-of-stake (MPoS) adı verilen proof-of-stake (PoS) konsensüsünde bir varyasyon kullanır.

Düğümlerin işlemleri doğrulayabilmesi ve işleyebilmesi için QTUM'U bir cüzdanda tutmaları gerekir. İşlemlerin doğrulanması, işlenmesi ve kaydedilmesi karşılığında, bu düğümler bir blokta yer alan işlem ücretleri (QTUM'DA ödenen) ile birlikte yeni basılmış QTUM şeklinde bir ödül alırlar.

Her yeni blok ödülü, blok üreten düğümler ile önceki dokuz ödül arasında eşit olarak bölünür. Bu, potansiyel saldırganlardan acil blok ödül miktarını maskeleyerek bir saldırı olasılığını azaltır, proje iddia ediyor.

Qtum açık kaynaklı değer transfer protokolü ve merkezsiz uygulama platformudur. Bir çok farklı ülke vatandaşlarından oluşan geliştirici ekibi yaratmak için endüstrinin üst düzey uzmanları toplanmıştır. Bende daha yeni yeni girdim bu coine ama bakalım kazanç payı uzun vadede ne olacak bilemiyorum. da anlık olarak takip ediyorum.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri