Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Yunan mitolojisinde, Icarus'un tutkusu güneşe çok yakın uçup balmumu kanatlarını erittiğinde gerçek anlamda çöküşüne yol açtı. Yani evet, aşırı hırslı olmanın dezavantajları var, ancak eksikliği de var. Örneğin Immortals Fenyx Rising, Yunan mitolojisine, The Legend of Zelda: Breath of the Wild'a saygıdan açıkça esinlenen hafif ve eğlenceli bir dönüş sunuyor. Sahnesi, sistemleri ve hikayesi, ikonik tanrılara ve efsanevi masallara göndermelerle doludur, ancak dili her zaman yanaklara yeterince sıkı bir şekilde yerleştirilmiş, böylece kendini önemli olarak görmekten kaçınır. Tüm bu tat, eğlenceli dövüşlerle tamamlanan harika bir kurulum sağlar, ancak bu renkli açık dünyadaki yapboz tasarımı hayal kırıklığı yaratacak şekilde ustaca. Göksel tanrılar ve fantastik canavarlarla ilgili bir oyunda, bulmacalar dünyevi kaygılarla fazlasıyla temellendirilmiştir. Ölümsüzlerin en yaratıcı dokunuşu hikaye anlatımıdır. Mistik bir adada kazaya uğrayan ölümlü bir asker olan Fenyx'in yolculuğu, tutuklu bir Prometheus'un Zeus'a anlattığı bir hikaye olarak sunuluyor ve ikisi arasındaki dinamik çok komik. Çiftin şakalaşan anlatımı, yaklaşık 30 saatlik maceranız boyunca düzenli olarak araya girerek olay örgüsünü ilerletmeye, mitolojik bağlam sağlamaya veya sadece şakaları kırmaya yardımcı olur. Ve dahası, Immortals mizah odağı ile hikaye odaklı karakter gelişimi arasında etkili bir denge kuruyor.
Kapsamlı hikaye, bir zamanlar Zeus tarafından hapsedilmiş, şimdi özgür ve Tanrıları sonsuza dek yok etmeye kararlı dev canavar Typhon'un etrafında dönüyor. Typhon, Altın Ada ortamında seyahat ederken düzenli olarak araya giriyor, çünkü bu canavarın Afrodit, Hephaistos, Ares ve Athena'yı dönüştürdüğü dört tanrıya yardım etmene pek de sevinmiyor. Ve dönüştü dediğimde, süslemiyorum. Örneğin Savaş Tanrısı artık oldukça yakışıklı bir horoz. Buradaki vurgu mizah üzerinedir, aynı zamanda bize panteon içindeki Afrodit, Hephaistos, Ares ve Athena'nın arka planlarına dair fikir verir. Bu ikonik tanrıların hikayeleri eğlenceli anlar ve eğlenceli diyaloglarla dolu. Geliştirme ekibinin bu ikonik tanrıların her biriyle nasıl oynamayı seçtiğini görmekten gerçekten keyif aldım ve hikayeleri eğlenceli anlar ve eğlenceli diyaloglarla dolu. Temellendirildikleri alanların her biri de kökten farklı hissettiriyor. Aphrodite’in Ebedi Bahar Vadisi’nin yeşil tepeleri, yemyeşil ormanları, masmavi dereleri ve pitoresk adaları, Ares’in Savaş İni’ndeki kavurucu, kurak araziden ve yükselen surlardan daha farklı olamazdı.
Tanrıların Hermes elçisi ve her yönden hileci de çok değerlidir, görevler sırasında beklenmedik bir şekilde ortaya çıkar ve Ölümsüzler’in yükseltmeler ve işçilik merkezi olan Hall of the Gods'da her zaman mevcuttur. Ölümsüzler tarafından kapsanan efsane ve efsane karakterleri hiçbir şekilde bunlar değildir. Bir Takımyıldızı restore etmek veya bir Fresk tamamlamakla ilgili olan bulmacaların çoğu, dünyadaki diğer nodların yanı sıra klasik masallara da göndermelerdir. Zeus ve Promethus arasındaki dinamik çok komik. " Açıkçası, bu mitleri ve efsanevi varlıkları ne kadar yakından bilirseniz, referanslardan ve Ölümsüzlerin onlarla başa çıkma yollarından o kadar çok çıkarsınız. Tanrıların yaşamlarının temelde kozmik bir pembe dizi olarak sunulması gerçeğinden keyif aldım, ama aynı zamanda, altta yatan mitolojiye yeterince aşina olmadığım için birçoğu beni yıkadı. Immortals'ın benim gibi oyuncular için yol boyunca boşlukları doldurmaya yardımcı olabilecek bazı ek bilgilere sahip olması güzel olurdu. Tanrılar, Ölümsüzler'deki tek mizah kaynağı olmaktan uzaktır. Fenyx de oldukça eğlenceli bir şekilde muamele görüyor, hazine sandıklarını açmak veya bir özelliği yükseltmek gibi rutin şeylerin bile yüzüme bir gülümseme getirmesini sağlıyor.
Çok Hafif Golden Isle oldukça çekici bir destinasyondur. Ölümsüzlerin resimsel sunumu, yemyeşil çayırlarda dörtnala giderken veya bir uçurumun tepesinden manzaraları seyrederken oldukça çarpıcı olabilir, bu arada gündüz / gece döngüsü, manzaranın tonunun her zaman değişmesini sağlar. Fenyx bu dünyada da çok yeteneklidir; Vahşetin Nefesindeki Bağlantı gibi, o (seçebilirsiniz) temelde yeterli dayanıklılığa sahip herhangi bir engeli aşabilir ve ardından Daedalus'un Kanatları'nı kullanarak seçtiğiniz hedefe doğru kayabilir. Yine de keşif, Ölümsüzlerin bariz ilhamına göre biraz tökezlediği yerdir. Fenyx’in Far Sight yeteneği, keşif sevincini bir şekilde azaltıyor, onu bir manzaraya tırmanma, dünyayı tarama ve koleksiyonları ve zorlukları görünür olsun ya da olmasın işaretleyen mekanik bir sürece indirgiyor. Bu, dünyanın birçok gizemini ortadan kaldırır.
Yemyeşil çayırlarda dörtnala giderken veya bir uçurumun tepesinden manzaraları seyrederken Ölümsüzlerin ressam sunumu oldukça çarpıcı olabilir
Sonuçta, bir zirveye tırmanmak ve uzaktaki bir şeyi fark etmek, sonra kendinize gidip ne olduğunu hatırlatmak için üzerine bir iğne atmak bir şeydir. Denetleyici titreşimlerini bekleyerek tüm haritada sistematik olarak çalışabilmek, ardından bir hazine sandığı, Vault of Tartaros veya sayısız meydan okuma arketiplerinden biri olsun, o noktada tam olarak ne olduğunu işaretleyebilmek oldukça farklıdır. Far Sight'ı her kullandığımda, neredeyse hiç çaba harcamadan haritama genellikle on veya daha fazla yeni hedef eklerdim.
Kapsamlı hikaye, bir zamanlar Zeus tarafından hapsedilmiş, şimdi özgür ve Tanrıları sonsuza dek yok etmeye kararlı dev canavar Typhon'un etrafında dönüyor. Typhon, Altın Ada ortamında seyahat ederken düzenli olarak araya giriyor, çünkü bu canavarın Afrodit, Hephaistos, Ares ve Athena'yı dönüştürdüğü dört tanrıya yardım etmene pek de sevinmiyor. Ve dönüştü dediğimde, süslemiyorum. Örneğin Savaş Tanrısı artık oldukça yakışıklı bir horoz. Buradaki vurgu mizah üzerinedir, aynı zamanda bize panteon içindeki Afrodit, Hephaistos, Ares ve Athena'nın arka planlarına dair fikir verir. Bu ikonik tanrıların hikayeleri eğlenceli anlar ve eğlenceli diyaloglarla dolu. Geliştirme ekibinin bu ikonik tanrıların her biriyle nasıl oynamayı seçtiğini görmekten gerçekten keyif aldım ve hikayeleri eğlenceli anlar ve eğlenceli diyaloglarla dolu. Temellendirildikleri alanların her biri de kökten farklı hissettiriyor. Aphrodite’in Ebedi Bahar Vadisi’nin yeşil tepeleri, yemyeşil ormanları, masmavi dereleri ve pitoresk adaları, Ares’in Savaş İni’ndeki kavurucu, kurak araziden ve yükselen surlardan daha farklı olamazdı.
Tanrıların Hermes elçisi ve her yönden hileci de çok değerlidir, görevler sırasında beklenmedik bir şekilde ortaya çıkar ve Ölümsüzler’in yükseltmeler ve işçilik merkezi olan Hall of the Gods'da her zaman mevcuttur. Ölümsüzler tarafından kapsanan efsane ve efsane karakterleri hiçbir şekilde bunlar değildir. Bir Takımyıldızı restore etmek veya bir Fresk tamamlamakla ilgili olan bulmacaların çoğu, dünyadaki diğer nodların yanı sıra klasik masallara da göndermelerdir. Zeus ve Promethus arasındaki dinamik çok komik. " Açıkçası, bu mitleri ve efsanevi varlıkları ne kadar yakından bilirseniz, referanslardan ve Ölümsüzlerin onlarla başa çıkma yollarından o kadar çok çıkarsınız. Tanrıların yaşamlarının temelde kozmik bir pembe dizi olarak sunulması gerçeğinden keyif aldım, ama aynı zamanda, altta yatan mitolojiye yeterince aşina olmadığım için birçoğu beni yıkadı. Immortals'ın benim gibi oyuncular için yol boyunca boşlukları doldurmaya yardımcı olabilecek bazı ek bilgilere sahip olması güzel olurdu. Tanrılar, Ölümsüzler'deki tek mizah kaynağı olmaktan uzaktır. Fenyx de oldukça eğlenceli bir şekilde muamele görüyor, hazine sandıklarını açmak veya bir özelliği yükseltmek gibi rutin şeylerin bile yüzüme bir gülümseme getirmesini sağlıyor.
Çok Hafif Golden Isle oldukça çekici bir destinasyondur. Ölümsüzlerin resimsel sunumu, yemyeşil çayırlarda dörtnala giderken veya bir uçurumun tepesinden manzaraları seyrederken oldukça çarpıcı olabilir, bu arada gündüz / gece döngüsü, manzaranın tonunun her zaman değişmesini sağlar. Fenyx bu dünyada da çok yeteneklidir; Vahşetin Nefesindeki Bağlantı gibi, o (seçebilirsiniz) temelde yeterli dayanıklılığa sahip herhangi bir engeli aşabilir ve ardından Daedalus'un Kanatları'nı kullanarak seçtiğiniz hedefe doğru kayabilir. Yine de keşif, Ölümsüzlerin bariz ilhamına göre biraz tökezlediği yerdir. Fenyx’in Far Sight yeteneği, keşif sevincini bir şekilde azaltıyor, onu bir manzaraya tırmanma, dünyayı tarama ve koleksiyonları ve zorlukları görünür olsun ya da olmasın işaretleyen mekanik bir sürece indirgiyor. Bu, dünyanın birçok gizemini ortadan kaldırır.
Yemyeşil çayırlarda dörtnala giderken veya bir uçurumun tepesinden manzaraları seyrederken Ölümsüzlerin ressam sunumu oldukça çarpıcı olabilir
Sonuçta, bir zirveye tırmanmak ve uzaktaki bir şeyi fark etmek, sonra kendinize gidip ne olduğunu hatırlatmak için üzerine bir iğne atmak bir şeydir. Denetleyici titreşimlerini bekleyerek tüm haritada sistematik olarak çalışabilmek, ardından bir hazine sandığı, Vault of Tartaros veya sayısız meydan okuma arketiplerinden biri olsun, o noktada tam olarak ne olduğunu işaretleyebilmek oldukça farklıdır. Far Sight'ı her kullandığımda, neredeyse hiç çaba harcamadan haritama genellikle on veya daha fazla yeni hedef eklerdim.
Dürüst olmak gerekirse, keşfetmek için aşağıya atlamadan önce o derin uçurumun içinde ne olduğunu bilmemeyi tercih ederim. Ve aynı şekilde, sadece orada bir şey olup olmadığını görmek için denizden çıkan sarp bir uçuruma tırmanmak istiyorum, parıldayan bir Ambrosia külçesinin beklediğini bildiğim için değil. Golden Isle, çok sayıda isteğe bağlı dövüş ve gerçekten etkileyici manzaralar ile dolaşmak eğlencelidir. Elbette, işlevselliği kullanmak zorunda değilim, ama dahil olduğu gerçeği, Ölümsüzlerin yolculuktan çok varış noktasıyla ilgilendiğini ve benim zamanımda büyük ölçüde ortaya çıktığını söylüyor. Immortals, süzülme ve tırmanma için bir dayanıklılık sistemi kullanıyor olsa da, bol miktarda kolay işlenmiş dayanıklılık iksirim, istediğim yere hala oldukça kolay bir şekilde ulaşmamı sağladı. Bu nedenle, ortamın kendisi bir bilmece değildi ve bu açık dünya oyunu için gerçek bir utanç kaynağıydı. Buna rağmen, Altın Ada, toplanıp keşfedilecek temel toplanabilir öğeler, bol miktarda isteğe bağlı savaş ve gerçekten etkileyici manzaralar ile dolaşmak için hala eğlencelidir.
Eski okul? Ne olursa olsun, Immortals'taki pek çok hedef, onlara ulaştığınızda merak uyandırmak olarak tanımlayacağım şey değil. Bu zorluklar kötü değil, hiçbir hırsları yok. Daha önce bahsettiğim karanlık uçurum mu? Görünüşe göre derin sırrı, bir kapıyı açmak için üç mangaya ateşli oklar atmam gereken bir bilmeceydi. Sonra, 20 metre ileride, başka bir kapıyı açmak için üç anahtar bulmam gerekti. Sonra bundan biraz sonra, başka bir kapıyı açmak için üç baskı plakasına koymak için üç ağırlık bulmam gereken bir bulmaca vardı. Şaka bile yapmıyorum.
Immortals'daki bulmacaların büyük bir yüzdesi, bunun gibi çerez kesici oyun etrafında dönüyor. Ölümsüzler, itme, çekme, kaldırma, istifleme ve blok fırlatma gibi konularda temellidir ... çoğu zaman yerdeki anahtarları tetiklemek için. Bu bulmaca tasarım okulu o kadar eski bir okul ki, Yunan mitlerini pratikte çağdaş hissettiriyor. Bu bulmaca tasarım okulu o kadar eski bir okul ki, Yunan mitlerini pratikte çağdaş hissettiriyor. " Sadece bloklar ve kasalar da değil. Ayrıca topları labirentlerde yuvarlamak, alevli okları mangallara yönlendirmek veya bir kaide üzerine koymak için eksik nesneyi bulmak zorunda olduğum bulmacalarımdan daha fazlasına sahiptim. Bir an elma, sonraki lahana, ama işlevsel olarak hepsi aynı. Bu oyundaki bulmacalar, ister dünya üzerinde ister Tartaros Kasaları'nda olsun, gerçekten hepsi bir avuç temel kavramın tekrar tekrar varyasyonları gibi hissediyorlar.
Eski okul? Ne olursa olsun, Immortals'taki pek çok hedef, onlara ulaştığınızda merak uyandırmak olarak tanımlayacağım şey değil. Bu zorluklar kötü değil, hiçbir hırsları yok. Daha önce bahsettiğim karanlık uçurum mu? Görünüşe göre derin sırrı, bir kapıyı açmak için üç mangaya ateşli oklar atmam gereken bir bilmeceydi. Sonra, 20 metre ileride, başka bir kapıyı açmak için üç anahtar bulmam gerekti. Sonra bundan biraz sonra, başka bir kapıyı açmak için üç baskı plakasına koymak için üç ağırlık bulmam gereken bir bulmaca vardı. Şaka bile yapmıyorum.
Immortals'daki bulmacaların büyük bir yüzdesi, bunun gibi çerez kesici oyun etrafında dönüyor. Ölümsüzler, itme, çekme, kaldırma, istifleme ve blok fırlatma gibi konularda temellidir ... çoğu zaman yerdeki anahtarları tetiklemek için. Bu bulmaca tasarım okulu o kadar eski bir okul ki, Yunan mitlerini pratikte çağdaş hissettiriyor. Bu bulmaca tasarım okulu o kadar eski bir okul ki, Yunan mitlerini pratikte çağdaş hissettiriyor. " Sadece bloklar ve kasalar da değil. Ayrıca topları labirentlerde yuvarlamak, alevli okları mangallara yönlendirmek veya bir kaide üzerine koymak için eksik nesneyi bulmak zorunda olduğum bulmacalarımdan daha fazlasına sahiptim. Bir an elma, sonraki lahana, ama işlevsel olarak hepsi aynı. Bu oyundaki bulmacalar, ister dünya üzerinde ister Tartaros Kasaları'nda olsun, gerçekten hepsi bir avuç temel kavramın tekrar tekrar varyasyonları gibi hissediyorlar.
Açık olmak gerekirse, bunların hiçbiri kötü tasarlanmadı ve aktif olarak bunları yapmaktan hoşlanmadım. Onlardan heyecan duymadım, beni gerçekten test etmediler veya şaşırtmadılar. Ölümsüzler'de kesinlikle daha azı daha çok olurdu. Tekrar o uçuruma dönersek, üç bariz ve işlevsel olarak benzer bulmaca yerine, gözlemi ve sistemlerini anlamayı gerçekten ödüllendiren tek bir bulmaca olduğunu hayal edin. Üç tamamen yumuşak çözüm yerine, icat ve yanal düşünme gerektiren tatmin edici bir bulmacayı daha çok tercih ederim. Bunun yerine, bulmacalar bizi meşgul etmek için değil, büyük ölçüde haritayı doldurmak için oradaymış gibi geliyor. Bu bulmacaların hiçbiri kötü tasarlanmadı, sadece onlar beni heyecanlandırmadı. Ölümsüzlerin bulmacaları nihayetinde, daha fazla dayanıklılık kazanmak, yeni yeteneklerin kilidini açmak, iksirleri yükseltmek vb. İçin kullanılabilecek bir teçhizat ve ganimet kaynağıdır. Ve bu kapasitede, en azından Ölümsüzlerin hızlı tempolu savaşlarının her yerde ilgi çekici kalmasını sağlamaya yardımcı oluyorlar.
Çekiç süresi
Çekiç süresi
Savaş, Ölümsüzler'de kesinlikle bir güçtür ve dünya haritası, savaşacak düşmanlarla olumlu bir şekilde doludur, bu yüzden ne zaman kendimi rahatlatmak istediğimi hissettim, bazı şık hackler, Tanrıların güçlerini kesmek ve kullanmak asla çok uzak olmadı. Zırhımı ve silahlarımı, avantajlarını kullanmak için değiştirmenin yanı sıra savaşta bana daha fazla seçenek sunmak için yeni yeteneklerin kilidini açmayı çok sevdim. Tanrıların güçlerini kullanmak asla çok uzakta olmadı. Beceri ağaçlarına bir göz atarak, büyük ölçüde Fenyx’in havada ve yerde kaçma yeteneğini yükseltmeye ve ardından kaçma saldırılarını takip etmeye odaklandım. Video oyunlarında olduğu gibi düşman saldırılarından kaçmak zamanı yavaşlatıyor ve ben de onun kılıç ve balta kombinasyonlarını uzatarak bundan faydalandım. Alternatif olarak, savuşturan karşı koymalara, saldırılar gerçekleştirmeye veya havadayken hasar verme yöntemlerine odaklanabilirdim. Hatta yetenekleri tamamen görmezden gelebilir ve Tanrısal Güçlere girebilirdim.
Bunu yapmak yerine, kuş yardımcım Phosphoros'a bir hedefe defalarca hasar verme ve sersemletme yeteneği vererek seçtiğim becerilerimi tamamlamayı seçtim, ki bu büyük tehditler için harikaydı. Ayrıca Hephaistos’un Hammer'ını, patlama hasarına ek olarak kitle kontrolü için bir şok dalgası verecek şekilde yükselttim. Nasıl savaşmayı severseniz sevin, Ölümsüzler muhtemelen sizin için bir şeye sahip olacaktır. Nasıl savaşmayı severseniz sevin, Ölümsüzler muhtemelen sizin için bir şeye sahip olacaktır. Ve Tanrılara yardım ederken, her biri benzersiz bir avantaj olan Lütuflarını da açacaksınız. Örneğin, Afrodit'in Kucağı, esasen Mipha’nın Vahşetin Nefesinden Gelen Lütfu, tüm sağlığınızı kaybettikten sonra sizi geri getiriyor. Patron savaşlarının dışında gerçekten ihtiyacınız olduğundan değil, normal zorlukta ölmenin neredeyse hiçbir cezası yoktur.
Çatışma kesinlikle eğlencelidir, ancak yeterince hazırlanmadan önce efsanevi bir karşılaşmayı denemeye ve üstlenmeye karar vermedikçe, özellikle zor değil. Normal karşılaşmalar için, her bir düşmanın saldırı modellerini araştırmam ve bir düşman kırmızı renkte yanıp sönerse, yoldan çekilmeye hazırlanmam gerektiğini öğrenmem uzun sürmedi. Ölümsüzler, saldırıların ekran dışından ne zaman geldiğini gösteren simgeler gibi savaşta da yardımcı olacak bazı iyi sistemlere sahiptir. Yine, kaçmaya hazırlanın. Can sıkıcı bir şekilde, öncelikli hedefime sürekli olarak bağlı kalmamı imkansız buldum, bu yüzden sonunda bu işlevi hiç kullanmamayı seçtim. Dövüş kesinlikle eğlencelidir, ancak çok da zor değildir. Dövüşler de biraz daha çeşitlilik kullanabilir. Elbette, burada genellikle bir minotor ya da tepegöz, orada birkaç ruhani asker, arkada bir Gorgon, gökyüzünde bazı Harpiler vb. Sorun şu ki, saldırılarının ötesinde çok fazla kişiliğe sahip değiller ve kalkanlı düşmanlara karşı ağır saldırılar veya uçan yaratıklara karşı hava kombinasyonları kullanmak gibi bariz karşı koymalar dışında, düşmanların çoğuna karşı oldukça basit bir strateji uygulayabilirsiniz. saldırı geliyor sonra atlatmak. Durulayın ve tekrarlayın.
Çatışmayı normalde olabileceğinden daha kolay hale getiren bir başka unsur da, sağlık çubuğunuzun pek bir anlam ifade etmemesidir. Çevrede toplanabilir bitkiler toplamak için herhangi bir zaman harcarsanız, her zaman onları çok özgürce harcayabileceğiniz yeterli sağlık, dayanıklılık, saldırı desteği ve savunma güçlendirme iksirleri pişirebileceksiniz. Sadece Ölümsüzler'in son patronu beni sıfır sağlık iksirine düşürdü ve yasal olarak terletti. Gerektiği gibi her şey için dozu artırabildim. Öyle olsa bile, eğer hala eğlenceliyse açık bir şekilde zorlayıcı olmayan bir savaşa karşı değilim ve Ölümsüzlerin savaşı tam da bu kadar. Fenyx kontrole duyarlı ve ilerledikçe daha güçlü hissettim. Ve Immortals'ı izledikten sonra, ya son boss kurtarışıma geri dönmek ya da Yeni bir Oyun + başlatmak ve Fenyx'in tüm donanım ve yeteneklerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmak çok cazip geldi ... ama sonra savaş ve keşif arasındaki oyunu hatırladım.
KARAR
Ölümsüzler Fenyx Rising bize mitolojik canavarlar, tanrılar ve kullanabileceğimiz güçlerle dolu muhteşem bir dünya sunuyor. Temel karakterleri, komik tonu ve hikaye anlatımı gerçek bir vurgu oluştururken, birçok yükseltme seçeneğiyle savaşı tatmin edicidir. Yol boyunca Zeus, Prometheus ve diğer tanrıların eğlenceli yorumlarıyla Fenyx'in destanını sonuna kadar görmek bir zevktir. Aşil Topuğu, bulmaca oyununun çoğunun zekice zorluklar yerine hareketlerden geçmek gibi hissettirmesidir. Sonunda, keşke Immortals Fenyx Rising, hırsın kanatlarında biraz daha yükselmeye çalışsaydı.
ben teşekkür ederim.Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)