M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Oculus Quest 2 - Genel İnceleme

bLastX

www.blastx.work
TM Üye
Konular
1,673
Çözüm
48
Online süresi
9mo 24d
Reaksiyon Skoru
8,723
Altın Konu
297
Başarım Puanı
374
MmoLira
41,556
DevLira
753
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Geçen yılki Oculus Quest , kablosuz, tak çalıştır VR ile bizi çok etkiledi . Ve 2020, video oyunları için yeterince büyük bir yıl değilmiş gibi (ufukta yeni konsollar varken), Facebook, 13 Ekim'de, değiştirilmiş denetleyiciler, yükseltilmiş özellikler ve şık beyaz bir görünümle yepyeni bir Oculus Quest 2 yayınlıyor daha uygun fiyatlı 299 $ fiyat etiketinden bahsetmeye bile gerek yok.

Screenshot_3.png

Tasarım ve Özellikler

Quest 2, yeni boya işi ve biraz daha küçük bir çerçeve (Oculus'un söylediği gibi orijinal Quest'ten% 10 daha hafif) dışında, selefine çok benziyor. Kulaklığın gövdesi, geometrik desenler veya İsviçre peyniri benzeri izleme sensörleri içermeyen pürüzsüz beyaz plastikten yapılmıştır. ön köşelerde sadece dört kamera. Kulaklığın gövdesini kaplayan pürüzlü kumaş artık geride kaldı, bu da kiri daha kolay gösterecek, ancak kumaş olmadan temizlenmesi de daha kolay olacak birleşik bir görünümle sonuçlandı. Bununla birlikte, kayış, biraz terli kullanımdan sonra neredeyse kesinlikle kirli olacak beyaz kumaş kullanıyor. (Aynı zamanda orijinal Quest'in kayışından biraz daha ucuzdur, ancak daha az sert yapısı Quest 2'yi daha taşınabilir hale getirir.) Oculus, yeni bir Elit Kayışı ayrı olarak satıyor, bu da bükülmeli tekerleği olan plastik bir halo tasarımı kullanıyor. kulaklığın boyutuna tıklayan. Fazladan para kazanabilirseniz ve bir seferde VR'da saatlerini harcayanlar için pil paketi olan bir tane bile varsa, bu değerli bir yükseltmedir.

Nakit paradan bahsetmişken, Quest 2'nin maliyeti 299 dolardır ve oda ölçeğinde VR'yi her zamankinden daha uygun hale getirir. Bu fiyat 64GB model için ve bir Quest sahibi olarak, kullanımım için 64GB fazlasıyla yeterli buldum. Quest'inizi daha ağır oyunlar, filmler ve diğer dosyalarla yüklemeyi planlıyorsanız, 256GB'lık bir depolama alanına sahip (daha yüksek seviye Quest 1'in iki katı) 399 $ 'lık sürümü tercih edebilirsiniz.
Screenshot_4.png

1832x1920 (orijinal Quest'te 1600x1440'tan itibaren) göz başına çözünürlük, 90Hz yenileme hızı (72Hz'den yukarı), 6GB RAM (4GB'a kıyasla) ve Quest'in geri kalan teknik özellikleri de güçlendirildi ve Qualcomm'un iki katı CPU ve GPU performansına sahip olduğunu iddia ettiği Qualcomm Snapdragon XR2 Önceki kulaklığın Snapdragon 835'inden. 90Hz desteğini, oyunlar henüz uygulamadığından test edemedim, ancak geliştiricilerin lansmandan kısa bir süre sonra 90Hz desteği sunduğunu umuyoruz.

Gözbebekleri arası mesafe (IPD) ayarının artık milimetre milimetre olarak ayarlayabilmek yerine yalnızca üç ayarı var. Gözlük takarsanız, Quest bir gözlük ara parçasıyla birlikte gelir ve yine de kulaklık için reçeteli lens alma seçeneğiniz vardır, ancak bu küçük bir düşüştür.

Son olarak, denetleyiciler, daha iyi dokunsal geri bildirim, dört kat daha fazla pil ömrü (Oculus'a göre) ve tuşlara yanlışlıkla basma riski olmadan başparmaklarınızın dinlenebileceği daha büyük bir boyuta sahip güncellenmiş bir tasarıma sahip. Bu iki ucu keskin bir kılıç olsa da, birazdan bunu öğreneceğim.

Kurulum ve Gereksinimler

Quest 2, selefi kadar zahmetsizdir ve daha karmaşık PC tabanlı VR kulaklıklara göre büyük bir avantaj sağlar. Başlığınız şarj edildikten sonra, telefonunuza Oculus uygulamasını indirmeniz ve her şeyi ayarlamak için talimatları uygulamanız yeterlidir. WiFi'ye bağlanacak, denetleyiciye AA pilleri yerleştirecek ve en son aygıt yazılımı için birkaç dakika bekleyeceksiniz oh, ve Görev 2 için gerekli olan Facebook hesabınızda oturum açın. Facebook'u düzenli olarak kullananlar, bununla ilgili bir problemi yok, ancak Facebook'a felsefi olarak karşı olanlar için bu, maalesef gerçek bir rekabeti olmayan bir cihaz için meşru bir anlaşma kırıcıdır.

Ardından, oda ölçeğinde sınırlarınızı çizmeniz gerekecek, bu da tıpkı orijinal Quest'teki gibi sezgiseldir: kulaklık, odanızın bir görüntüsünü "geçmek" için kameralarını kullanır ve siz de sınırlarınızı boyayabilirsiniz. zemin. Oyunda bu sınırlara çok yaklaşırsanız, sanal bir ızgara kaybolur ve elinizi duvardan veya daha kötüsü TV'nizden geçirmek üzere olduğunuz konusunda sizi uyarır. Alan ne kadar büyükse, o kadar iyi Quest'imi 6x9'luk bir alanda kullanıyorum, ancak geçmişte çok daha küçük alanlarla idare ettim. Bazı oyunlarda biraz dolaşma özgürlüğünü kaybedebilirsiniz.
Screenshot_5.png

Hepsi bu kadar sınırlarınızı çizdikten sonra, Göreviniz yeni bir odaya götürmediğiniz sürece onları hatırlayacaktır, bu durumda onları tekrar çizmeniz 30 saniye sürebilir. Quest'in yerleşik hoparlörleri var, ancak daha gerçekçi ses için iyi bir çift kulaklık veya kulaklık kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca, şarj kablosunun orijinal Quest'inkinden çok daha kısa olduğunu fark edeceksiniz, yani oyun oynarken şarj edemezsiniz yani kendi kablonuzu satın almadığınız sürece. Bu beni rahatsız etmiyor (çünkü kablosuz oyun, Quest'in ana çekiciliği olduğundan), ancak başka türlü ucuz bir kısımda eksik kalmaları aptalca geliyor. Quest 2'nin bataryasından, orijinal Quest'e benzer şekilde yaklaşık iki buçuk saatlik ağır bir oyun süresi aldım. Bir grup arkadaşınıza sanal gerçeklik gösterisi yapıyorsanız bu pek fazla zaman değil.

Oyun

Quest 2'de oyun oynamak, orijinal Quest kadar kusursuz ve keyifli: sadece başlığınızı takarsınız ve hemen menüden bir oyun seçebileceğiniz Oculus Home ortamına girersiniz. Dürüst olmak gerekirse, beni HTC Vive'ımı bir Görev için takas etmeye ikna eden şey buydu: Gerçek hayattan oyuna 30 saniye içinde, hiç uğraşmadan geçebilirsiniz. Kablosuz oynamanın özgürlüğünü açıklamak zor onsuz oynayana kadar ipin önemli olduğunu düşünmüyorsunuz ve bir kez yaptıktan sonra geri dönmek zor. Oculus'un içten dışa takibi, sadece küçük aksaklıklarla (ellerinizi başınızın arkasına koyduğunuzda olduğu gibi) harika olmaya devam ediyor oyuncuların büyük çoğunluğu için fazlasıyla uygun. Oculus Hands takibi, onu destekleyen oyunlar ve demolar için de eğlencelidir.

Orijinal Quest'imle yan yana karşılaştırıldığında, Quest 2'nin burnunuzun köprüsünün etrafındaki dış ışığı bloke etme konusunda çok daha iyi bir iş çıkardığını fark ettim orijinal Quest'imde büyük bir boşluk vardı, Quest 2 neredeyse tamamen kapalıdır ve beklediğinizden daha belirgin bir gelişmedir. Köpük aynı zamanda yüzünüze karşı daha yumuşaktır Quest 2'nin selefinden çok daha ileride olması gibi küçük şeyler.

Geleneksel PC bağlantılı kulaklıklara kıyasla, özellikle grafiksel doğruluk ve bağımsız modda üst düzey oyunları oynayamama gibi bu kolaylık için hala bazı fedakarlıklar yapıyorsunuz. Neyse ki, Oculus Link resmi olarak beta sürümünden çıktı, yani Quest'te bulunmayan Skyrim VR veya Half Life: Alyx gibi bir şeyi oynamak istediğinizde bir USB C kablosuyla PC'nize bağlanabilirsiniz veya bir oyunun Quest'in Snapdragon çipinin sağlayabileceğinden daha iyi grafikleri hak ettiğini mi düşünüyorsunuz. Oculus Link, Quest 2'nin 90Hz yenileme hızını da destekleyecek ve aynı pahalı Bağlantı Kablosunu kullanacak ancak daha ucuz alternatifler de var .

Diğer bir dezavantaj, daha önce olduğu gibi, ağırlıktır. Quest 2, eski modelden daha hafiftir, ancak yine de Rift S gibi diğer kulaklıklardan fark edilir derecede daha ağırdır, bu nedenle uzun süre rahat olmayan yerinde tutmak için sıkı bir oturuşa ihtiyacınız olacaktır. Yine de, bunu her gün bağlı oyuna devralabilirim.

Quest 2'nin geliştirilmiş özellikleri, daha akıcı, daha iyi görünen oyunlara da izin vermelidir, ancak şu anda, deneyim çoğunlukla aynı. Oyunlar bu yazının yazıldığı sırada 90Hz'yi desteklemiyor ve birçoğu PC tabanlı rakiplerine kıyasla aynı düşürülmüş grafiklere sahip, ancak Quest 2'nin Space Pirate Trainer gibi oyunlarda biraz daha az renk bandı ürettiğini hissettim . Oyunlarda da kenarlarda hala çok fazla örtüşme var ekran çözünürlüğü yüksek olsa bile, birçok oyun hareketi pürüzsüz tutmak için hala daha düşük bir çözünürlükte çalışıyor, bu nedenle daha yüksek çözünürlük çoğunlukla bir ekran kapı etkisi engelleyicidir. Günün sonunda, grafiksel doğruluk, Oculus Quest'in maça yaptığı eğlenceli deneyimlerden daha az önemlidir. ( Superhot VRİnanılmaz derecede düşük poli olmasına rağmen, şu anda oynayabileceğiniz en eğlenceli oyunlardan biri.)

Kontrolörler, Quest 2 ile ilgili en büyük sorunumdu. Daha uzun pil ömrünü takdir etsem de (teorik olarak henüz tüketmedim kendim), özellikle Robo Recall veya Pistol Whip gibi atıcılarda daha büyük boyutu kullanmak daha zor buldum . Parmaklarımın her tetikleyicinin yalnızca yarısını kapladığını hissettim, bu da onlara tekrar tekrar basmak orijinal Quest'in tetikleyicilerinden daha yorucu hale getirdi. Daha büyük elleri olan biri bunu pek fark etmeyebilir ve bunun üst kısımdaki ekstra başparmak desteği için yapıldığını anlıyorum, ancak ben şahsen orijinal Dokunmatik Kontrol Cihazlarının ergonomisini tercih ediyorum. Bu bir anlaşma kırıcı değil, ama biraz serseri.

Sonuçta, Quest 2 ileriye doğru büyük bir sıçrama gibi hissettirmiyor. Daha çok, bazı alanlarda birkaç küçük adım geriye giderken, bazı alanlarda ileriye doğru atılan küçük adımlar gibi. Ama yine de bugün satın alabileceğiniz en iyi VR kulaklıklarından biri , aynı nedenlerle orijinal Quest kalıbı bozdu ve önyüklemesi 100 $ daha ucuz. Sanal gerçekliğe girmek ve oyun oynamak sorunsuz, neredeyse anlık bir olaydır ve kablosuz özgürlük, özellikle Big Box VR'ın yaklaşan Population: One gibi serbest dolaşım oyunlarını oynarken kesinlikle paha biçilemez.battle royale (inceleme dönemim sırasında demo yapma şansım oldu). Diehard kullanıcıları hala Valve Index'teki en üst düzey donanımı tercih edebilir ve bu, orijinal Quest'inizi satmayı garanti edecek kadar büyük bir adım değil, ancak VR alanına giren hemen hemen herkes için Quest 2, tavsiye ettiğim kulaklıktır .

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri