Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
FIFA 21 İncelemesi
FIFA 21 İncelemesi
Bu yıl genel olarak spor oyunları için hayal kırıklığı yaratan bir tema haline gelen FIFA 21 , sahadaki temel oyununu iyileştirmek için küçük adımlar atıyor, ancak bu sefer çok az büyük değişiklik sağlayarak büyük ölçüde onu etkiliyor. Elbette, anlık aksiyon, son yıllarda olduğu kadar pürüzsüz hissediyor, ancak Kariyer moduna gerçek yatırım eksikliği ve diğer ana modlarında sadece küçük değişiklikler, bir dizi kaçırılmış fırsat gibi geliyor. Bu arada, bu, FIFA 21'in kalecilerinin bu oyunda bir kurtarmaya çalışırken hakkında çok şey bildiği bir şey.
Yüzeyde, bu değişiklikleri fark etmek zordur. Yeni ayar sistemleri veya son yıllarda ortaya çıkan zamanlanmış sonlandırmanın tanıtımı gibi olağan büyük başlık özelliklerinin hiçbiri yok. Ancak onunla ne kadar çok zaman geçirirseniz, çoğu yararlı olacak şekilde, kaç tane küçük ayar yapıldığını o kadar çok anlarsınız. Bunlar önemli bir şey ekler.
Birincisi, EA bu yıl oynanış hızıyla tatlı bir noktaya gelmiş gibi görünüyor, maçlar sorunsuz bir şekilde akıyor ve en önemlisi, oyuncuların gerçek hayattaki meslektaşlarına kıyasla kendilerini uygun hissetme hızları. Her saldırgan bu yıl uyuşuk bir savunmacıyı geride bırakamaz, ancak Kylian Mbappe gibi bazı yıldızlar, olması gerektiği gibi olabilir. Tutarsız ilerleme hızı, geçtiğimiz birkaç yıldır FIFA'ya yönelik en büyük eleştirilerimden biri oldu, bu yüzden bu yıl bu durumun eşitlendiğini görmek çok hoş bir manzara.
EA, bu yıl oynanış hızıyla tatlı bir noktaya gelmiş görünüyor.
PS5 ve Series X / S için FIFA 21
PS5 ve Series X / S için FIFA 21
Güncellenme tarihi 9 Aralık 2020
Güncellenme tarihi 9 Aralık 2020
Yeni nesil konsollarda FIFA 21, büyük ölçüde tanıdık bir deneyim. Oynanışla ilgili konuşulacak değişiklikler veya iyileştirmeler yok, ancak yeni bir aydınlatma sistemi ve daha gerçekçi oyuncu modelleri nedeniyle marjinal olarak daha iyi görünüyor. Hayranları ve oyuncuları daha az ruhsuz yapay zeka gibi ve daha çok insan gibi hissettirmek için daha ayrıntılı olarak hayata geçirilen kalabalıklar ve bağlamsal animasyonlarla artan bir atmosfer duygusu var.
Bunların hiçbiri nasıl oynadığınızı değiştirmez ve daha güçlü makinelerde neredeyse yüzeysel bir yükseltmedir. Yeni nesil sürümünde NBA 2K21'de yapılan 2K revizyonları göz önüne alındığında bu biraz hayal kırıklığı yarattı . Ayrıca, değişikliklerin olmaması göz önüne alındığında, nesiller arası oyunun olmaması can sıkıcı; Volta ve FUT ilerlemenizi PS5'e taşıyabilirsinizve X / S Serisi , ancak birlikte oynamaktan zevk aldığınız bir grup arkadaşınız varsa ve hepiniz yeni bir konsola sahip olamadıysanız, ancak eski sürüme dönmeden onlara katılmanın bir yolu yoktur. Genel olarak, yeni nesil için FIFA 21, birçok kişinin umduğu bir adım değil ve EA'nın bu konsolların gücüyle neler başarabileceğini görmek için bir sonrakine kadar bekliyor.
Sadece rakipleri geçip geçmek çözüm değilse de, pas ustası olmak anahtar olacaktır. Neyse ki, bunu başarmak çok uzun sürmeyecek, zira sahadan yukarı çıkmak her zamanki kadar basit görünüyor. Hedefte bir görüş belirene kadar rakip kutusuna doğru oyun üçgenleri oluşturduğunuz için neredeyse çok basit. Zaman zaman öldürücü topların çok sık kolaylıkla oynandığı ve çekilmesi için çok az beceri veya vizyona ihtiyaç duyulan açıklıklar oluşturmak çok kolay görünüyor. Bu, yapay zeka saldırganlarından önemli ölçüde iyileştirilmiş konumsal istihbarat ve şimdi onlara doğru çubuk hareketiyle nereye koşmalarını istediğinizi söyleyebilme yeteneği ile birleştiğinde, 90 dakika boyunca birçok gol atma fırsatına yol açar.
Çoğu zaman, bu fırsatlar, büyük ölçüde sergilenen üzücü kalecilik nedeniyle hedeflere dönüşecektir. Kaleciler nadiren bir topa çaprazlardan ve köşelerden tutunurlar ve topa 100 üzerinden 99 kez yumruk atma ve çırpma eğilimindedirler; dünyanın en iyi şut durdurucularının bazıları bile görünüşte ellerinin gözlerinin önünde eridiği ateşli rüyalardan muzdariptir. top onların çevresine girer. Sonra, Alisson gibi birinci sınıf bir kalecinin kolaylıkla yakalayabileceğini düşünmek isteyeceğiniz şutların geri tepmeleri var, bu genellikle sadece bekleyen bir saldırganın yuvaya oturması için yoluna sapıyor. Belki sadece şanssızlıkla lanetlendim, ama bu çok sık gerçekleşiyor ve tamamen futbol tanrılarının işi oluyor.
Dünyanın en iyi atış durdurucuları, yakınlarına bir top girdiğinde ellerinin gözlerinin önünde eridiği ateşli rüyalardan muzdarip görünüyor.
Buna katkıda bulunan faktörlerden biri, saldıran yapay zekanın konumsal olarak gelişmesine rağmen, savunmacılar için aynı şeyin söylenemeyeceği olabilir. Bir atış geldiğinde kutunun kenarlarında canlanıyor gibi görünseler de (blok yapmak için vücutlarını gerçekçi bir şekilde atışlara doğru fırlatan oyuncuların sayısında gözle görülür bir artış gördüm), oyuncuya fazlasıyla bağımlı görünüyorlar her birini, bazen affetmeyen bir konuma getirmek. Savunmaktan hoşlanıyorum, ancak FIFA 21'in benim gibi oyuncular için yapılmış, temiz çarşafların premium olduğu bir oyun olduğundan emin değilim.
Bu, bundan zevk almadığım anlamına gelmez; yeni çarpışma sistemi daha sağlam mücadeleler sağlar ve kayarak müdahale, topun sahanın uzak alanlarına sekmesi yerine düzenli olarak topa sahip olmanızı sağlar. Cesur bir savunma hamlesi yapmak, belki de olması gerektiği gibi, yüksek bir risk faktörü sunar, ancak keşke zaman zaman kontrol edemediğim oyunculardan biraz daha fazla yardım alsaydım. Örneğin, bir savunmacıyı bir saldırganı kapatmak için dışarı çıkarmak istersem, stoper ortağımın gelip beni bire bir yenmeyi başarırsa korumasını isterim. Ancak bu nadiren olur ve forvet golü çok kolay temizler.
Yine de gelişme dışında hiçbir şey görmeyen bir alan geçiş - ve özellikle de ilerliyor. FIFA 20'nin oyuncuların görünüşte kübik alınlarının önündeki stantlara giren kafalı şutlar geride kaldı. Bir topu dışarıdan ileriye doğru kırbaçlamak artık önceki sezonlarda yaptığı düşük oranlı piyangodan ziyade gerçek bir gol atma taktiği gibi geliyor. Bir maç boyunca çeşitli gol atma fırsatları yaratmak ve kaleci nihayetinde kendisine yöneltilen bu soruların hiçbirine cevap bulamayacak olsa bile, sadece hücum oyuncularına sürekli olarak topların arasından kaymak değil.
Bunların hiçbiri nasıl oynadığınızı değiştirmez ve daha güçlü makinelerde neredeyse yüzeysel bir yükseltmedir. Yeni nesil sürümünde NBA 2K21'de yapılan 2K revizyonları göz önüne alındığında bu biraz hayal kırıklığı yarattı . Ayrıca, değişikliklerin olmaması göz önüne alındığında, nesiller arası oyunun olmaması can sıkıcı; Volta ve FUT ilerlemenizi PS5'e taşıyabilirsinizve X / S Serisi , ancak birlikte oynamaktan zevk aldığınız bir grup arkadaşınız varsa ve hepiniz yeni bir konsola sahip olamadıysanız, ancak eski sürüme dönmeden onlara katılmanın bir yolu yoktur. Genel olarak, yeni nesil için FIFA 21, birçok kişinin umduğu bir adım değil ve EA'nın bu konsolların gücüyle neler başarabileceğini görmek için bir sonrakine kadar bekliyor.
Sadece rakipleri geçip geçmek çözüm değilse de, pas ustası olmak anahtar olacaktır. Neyse ki, bunu başarmak çok uzun sürmeyecek, zira sahadan yukarı çıkmak her zamanki kadar basit görünüyor. Hedefte bir görüş belirene kadar rakip kutusuna doğru oyun üçgenleri oluşturduğunuz için neredeyse çok basit. Zaman zaman öldürücü topların çok sık kolaylıkla oynandığı ve çekilmesi için çok az beceri veya vizyona ihtiyaç duyulan açıklıklar oluşturmak çok kolay görünüyor. Bu, yapay zeka saldırganlarından önemli ölçüde iyileştirilmiş konumsal istihbarat ve şimdi onlara doğru çubuk hareketiyle nereye koşmalarını istediğinizi söyleyebilme yeteneği ile birleştiğinde, 90 dakika boyunca birçok gol atma fırsatına yol açar.
Çoğu zaman, bu fırsatlar, büyük ölçüde sergilenen üzücü kalecilik nedeniyle hedeflere dönüşecektir. Kaleciler nadiren bir topa çaprazlardan ve köşelerden tutunurlar ve topa 100 üzerinden 99 kez yumruk atma ve çırpma eğilimindedirler; dünyanın en iyi şut durdurucularının bazıları bile görünüşte ellerinin gözlerinin önünde eridiği ateşli rüyalardan muzdariptir. top onların çevresine girer. Sonra, Alisson gibi birinci sınıf bir kalecinin kolaylıkla yakalayabileceğini düşünmek isteyeceğiniz şutların geri tepmeleri var, bu genellikle sadece bekleyen bir saldırganın yuvaya oturması için yoluna sapıyor. Belki sadece şanssızlıkla lanetlendim, ama bu çok sık gerçekleşiyor ve tamamen futbol tanrılarının işi oluyor.
Dünyanın en iyi atış durdurucuları, yakınlarına bir top girdiğinde ellerinin gözlerinin önünde eridiği ateşli rüyalardan muzdarip görünüyor.
Buna katkıda bulunan faktörlerden biri, saldıran yapay zekanın konumsal olarak gelişmesine rağmen, savunmacılar için aynı şeyin söylenemeyeceği olabilir. Bir atış geldiğinde kutunun kenarlarında canlanıyor gibi görünseler de (blok yapmak için vücutlarını gerçekçi bir şekilde atışlara doğru fırlatan oyuncuların sayısında gözle görülür bir artış gördüm), oyuncuya fazlasıyla bağımlı görünüyorlar her birini, bazen affetmeyen bir konuma getirmek. Savunmaktan hoşlanıyorum, ancak FIFA 21'in benim gibi oyuncular için yapılmış, temiz çarşafların premium olduğu bir oyun olduğundan emin değilim.
Bu, bundan zevk almadığım anlamına gelmez; yeni çarpışma sistemi daha sağlam mücadeleler sağlar ve kayarak müdahale, topun sahanın uzak alanlarına sekmesi yerine düzenli olarak topa sahip olmanızı sağlar. Cesur bir savunma hamlesi yapmak, belki de olması gerektiği gibi, yüksek bir risk faktörü sunar, ancak keşke zaman zaman kontrol edemediğim oyunculardan biraz daha fazla yardım alsaydım. Örneğin, bir savunmacıyı bir saldırganı kapatmak için dışarı çıkarmak istersem, stoper ortağımın gelip beni bire bir yenmeyi başarırsa korumasını isterim. Ancak bu nadiren olur ve forvet golü çok kolay temizler.
Yine de gelişme dışında hiçbir şey görmeyen bir alan geçiş - ve özellikle de ilerliyor. FIFA 20'nin oyuncuların görünüşte kübik alınlarının önündeki stantlara giren kafalı şutlar geride kaldı. Bir topu dışarıdan ileriye doğru kırbaçlamak artık önceki sezonlarda yaptığı düşük oranlı piyangodan ziyade gerçek bir gol atma taktiği gibi geliyor. Bir maç boyunca çeşitli gol atma fırsatları yaratmak ve kaleci nihayetinde kendisine yöneltilen bu soruların hiçbirine cevap bulamayacak olsa bile, sadece hücum oyuncularına sürekli olarak topların arasından kaymak değil.
Volta, Kariyer ve FUT
Volta, Kariyer ve FUT
FIFA'nın birçok modunda yapılan değişikliklerle saha dışında da ince ayarlar yapıldı. Bu yıl FIFA 20'de Volta'nın tanıtımı gibi büyük eklemeler yok, ancak her birine biraz ekstra güç katan ayarlamalar yapıldı. Örneğin Volta, futbolun sokak tarafına yeniden giriş işlevi gören iki ila üç saatlik kısa bir tek oyunculu mod olan The Debut ile birlikte geliyor. Buna hikaye modu demek onu biraz yüceltmek olur çünkü ilgi çekici hikaye açısından çok az şey sunar, ancak beş yeni arena konumunu göstermenin bir yolu olarak hizmet eder.
Çok sevimsiz ama size Volta'ya geri dönmeniz için bir sebep verme amacına hizmet ediyor.
Sao Paulo'dan Sidney'e kadar her yerde simgelere karşı maçlar oynayacak ve yetenek yarışmalarında efsanelerle karşılaşacaksınız. Belirli bir durumda, bir top sürme yarışmasında Kaka'yı (şimdiye kadar gördüğüm bir futbolun en patlayıcı taşıyıcılarından biri) alt edecek ve yeneceksiniz. Çok sevimsiz ama size Volta'ya geri dönmeniz için bir neden verme amacına hizmet ediyor. Volta'ya bir başka ek, şimdi arkadaşlarla işbirliği içinde çevrimiçi oynama seçeneğidir; bu, FIFA 20'de şaşırtıcı bir şekilde eksik olan bir şeydir. Sonuçta, Volta, geçen yılki gibi ve bunu düşünmediğim bir mod olduğunu düşünürsek Geçen yıl ilk haftamın dışında yoğun bir şekilde oynama ihtiyacım var, bu yıl da FIFA'nın diğer modlarından biraz uzaklaştığını göremiyorum.
Etkileşimli eşleştirme sim seçeneği, muhtemelen tüm özelliklerin en etkileyici olanıdır.
Çok sevimsiz ama size Volta'ya geri dönmeniz için bir sebep verme amacına hizmet ediyor.
Sao Paulo'dan Sidney'e kadar her yerde simgelere karşı maçlar oynayacak ve yetenek yarışmalarında efsanelerle karşılaşacaksınız. Belirli bir durumda, bir top sürme yarışmasında Kaka'yı (şimdiye kadar gördüğüm bir futbolun en patlayıcı taşıyıcılarından biri) alt edecek ve yeneceksiniz. Çok sevimsiz ama size Volta'ya geri dönmeniz için bir neden verme amacına hizmet ediyor. Volta'ya bir başka ek, şimdi arkadaşlarla işbirliği içinde çevrimiçi oynama seçeneğidir; bu, FIFA 20'de şaşırtıcı bir şekilde eksik olan bir şeydir. Sonuçta, Volta, geçen yılki gibi ve bunu düşünmediğim bir mod olduğunu düşünürsek Geçen yıl ilk haftamın dışında yoğun bir şekilde oynama ihtiyacım var, bu yıl da FIFA'nın diğer modlarından biraz uzaklaştığını göremiyorum.
Etkileşimli eşleştirme sim seçeneği, muhtemelen tüm özelliklerin en etkileyici olanıdır.
Football Manager serisinden daha fazla ödünç alan, yeni antrenman ve oyuncu geliştirme sistemleridir. Maç keskinliklerini artırmak için oyuncularınızla antrenman seansları yapabilmek ilk başta eğlenceli bir fikir, ancak çabucak yoruldum. İhmal edilebilir miktarda istatistik artışı elde etmek için bu yüceltilmiş eğitim bölümlerini oynamak benim için pek bir şey yapmadı ve bunun yerine kendimi her fırsatta çabucak simüle ederken buldum.
Bu arada, yeni oyuncu geliştirme seçenekleri daha fazla çeşitliliğe izin veriyor ve en yakın Kariyer modu aslında sizi bir baş antrenörün yerine koymaya geliyor. Bu sistemlerle oynadım ve elde edilebilecek olumlu sonuçlar beni çok şaşırttı. Örneğin, Tottenham olarak oynarken Eric Dier'in pozisyonunu CDM'den CB'ye değiştirdim; bu, onu işlemesi sadece iki hafta süren ve genel reytingini 78'den 82'ye değiştiren bir hamle. Bu sistemin büyük bir hayranıyım ve yapamam İster Trent Alexander Arnold'u orta sahadaki oyun kurucuya dönüştürmek gibi ilginç değişiklikler yapsın, ister onunla çılgına dönüp Neymar'ı zorlu bir topa sahip bir stoper haline getirin. Tamam, belki bu biraz fazla ileri gidiyor. Ama istersen bunun gibi korkunç şeyler yapabilirsin ve bu harika.
Kariyer modunda yapılan bu eğlenceli birkaç değişikliğe rağmen, çoğu öğe hala oldukça büyük ölçüde durgun.
Kariyer modunda yapılan bu eğlenceli birkaç değişikliğe rağmen, çoğu öğe hala oldukça büyük ölçüde durgun. Oyuncuların ve menajerlerin cansız, Madame Tussaud versiyonları tarafından oynanan uzatılmış transfer görüşme sahnelerinin yanı sıra aynı kullanıcı arayüzü ve sunum hala var. Doğru yönde atılmış bir adım, ancak Kariyer modunun ne olabileceği konusundaki dileklerimi tatmin edecek kadar büyük değil.
Kariyer modunun EA'nın odak noktası olmadığı açık ve Ultimate Team oyuncu tabanına ve elde ettiği geliri getirdiğinde neden olsun ki? FUT başlı başına bir canavar ve bu yıl başucu kitabını yeniden yazmadan birkaç ince ayar aldı. Bunlar, uzun zamandır beklenen fitness kartlarının kaldırılarak artık stadyumunuzu kendi seçtiğiniz manzaralar ve seslerle tamamen özelleştirebilmeniz gibi yaşam kalitesi yükseltmelerini içerir. Ben ikincisinin büyük bir hayranıyım ve umarım her kulübün birbirinden farklı hissetmesine yardımcı olur.
Mikrotransaksiyon Reaksiyonu
Mikrotransaksiyon Reaksiyonu
Değişmeyen bir şey de mikro dönüşümlerdir. Kısacası, mikro dönüşümler, kendi doğal kazanca öde doğası ile birlikte FUT 21'de hala bir sorun olarak görünüyor. Kart paketleri hala mevcut ve insanlar kesinlikle onları almaya devam edecekler (paketler her biri 0.33 £ / 0.42 $ ile 16.66 £ / 20.83 $ arasında değişiyor) ve EA, yasalar geçerli olmadığı sürece "sürpriz mekanikler" yaklaşımını değiştirmeyi planlamadığını belirtti. geçti. Geçen yıl kartlarla ilgili bebek adımları atıldı: Simgeler artık transfer pazarında daha ucuza mal olacak, ancak bir paket aracılığıyla bir tane edinme şansı hala gülünç derecede düşük. Şu ana kadar bu cephede çok az ilerleme kaydedildi, ama kim bilir? Belki de FIFA 22 geldiğinde yeni konsol nesli ile işler değişmiş olabilir.
Ayrıca hem Division Rivals hem de Squad Battles'ı birlikte deneyimlemenize ve 77 puanlık Ashley Barnes kartının size baktığını görmek için hevesle bir paket açmanın keyfini paylaşmanıza olanak tanıyan FUT kooperatifinin tanıtımı da var. Kuşkusuz son yıllarda Ultimate Team'den ayrıldım, ancak FIFA'yı oynamanın en sevdiğim yolu, kooperatif sezonlarında veya Pro Clubs'ta arkadaşlarımla takım olmaktır, bu yüzden FUT'a yapılan bu yeni ekleme beni tekrar dahil eden şey olabilir. Pro Clubs'dan bahsetmişken, artık oyuncu kadronuzu tamamen özelleştirme yeteneği var. Bu, içine sıkışmak için sabırsızlandığım küçük ama çok beğenilen bir özellik.
Ayrıca hem Division Rivals hem de Squad Battles'ı birlikte deneyimlemenize ve 77 puanlık Ashley Barnes kartının size baktığını görmek için hevesle bir paket açmanın keyfini paylaşmanıza olanak tanıyan FUT kooperatifinin tanıtımı da var. Kuşkusuz son yıllarda Ultimate Team'den ayrıldım, ancak FIFA'yı oynamanın en sevdiğim yolu, kooperatif sezonlarında veya Pro Clubs'ta arkadaşlarımla takım olmaktır, bu yüzden FUT'a yapılan bu yeni ekleme beni tekrar dahil eden şey olabilir. Pro Clubs'dan bahsetmişken, artık oyuncu kadronuzu tamamen özelleştirme yeteneği var. Bu, içine sıkışmak için sabırsızlandığım küçük ama çok beğenilen bir özellik.
Karar
Karar
Küçük ayarlamalar ve iyileştirmeler sayesinde FIFA 21, son hafızalarda olduğu gibi oynar, ancak genellikle yıllık olarak piyasaya sürülen bir oyunun yeni bir sürümünü haklı çıkarmak için kullanılan nispeten büyük özelliklerden yoksundur. Saldırmak eğlenceli ve akıcıdır, savunma gerçek bir meydan okumadır ve ustalaşması gereken bir sanattır, ancak kalecilik arzulanan çok şey bırakır ve yapay zeka birkaç yönden tutarsızdır. Kariyer Modu küçük, eğlenceli eklemeler aldı ancak hala istediğim revizyonu görmedi ve kaçırılmış bir fırsat gibi hissederken, Volta hala alaka düzeyini kanıtlamak için mücadele ediyor. Sonuç olarak, FIFA 21, eğlenecek çok şey ama haykıracak çok az şey olan küçük iyileştirmeler yılıdır.