B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Yeni Nesil Navigasyon

GUNNERIUS

Level 20
TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Konular
3,748
Mesajlar
15,938
Çözüm
334
Online süresi
6mo 28d
Reaksiyon Skoru
8,028
Altın Konu
947
Başarım Puanı
474
Yaş
34
MmoLira
86,669
DevLira
-12
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!


Riverside’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde çalışan bir grup araştırmacı navigasyon sistemleri için yeni bir teknoloji geliştirdi. GPS yerine çevredeki radyo, televizyon ve Wi-Fi sinyallerinin kullanıldığı teknolojinin gelecekte sürücüsüz arabalarda ve insansız hava araçlarında kullanılması planlanıyor.

Günümüzde arabalardaki ve taşınabilir elektronik cihazlardaki navigasyonlarda Global Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) kullanılıyor. Amerikan GPS, Rus GLONASS, Avrupa Galileo ve Çin Beidou sistemlerini de içine alan bu sistem, bazı durumlarda araçlardaki dâhili navigasyon sistemleri (INS) ile de destekleniyor.

Her ne kadar GPS/INS sistemlerinde ilerlemeler yaşansa da bu teknolojinin gelecekteki otonom cihazlar için yeterli olmayabileceği düşünülüyor. Bu durumun birkaç sebebi var. Öncelikle GPS sinyalleri çeşitli ortamlarda -örneğin derin vadilerde- navigasyon amacıyla kullanılamayacak kadar zayıf. İkincisi GPS sinyalleri kazara ya da kasıtlı olarak başka sinyaller tarafından bozulabiliyor. Üçüncüsü GPS sinyalleri şifrelenmediği için bu sinyallere dayalı sistemler güvenlik bakımından zayıf. Günümüzde bu sorunları aşmak için navigasyon sistemleri kameralarla, lazerlerle ve sonarlarla destekleniyor.

Geliştirilen yeni teknoloji, navigasyon sistemlerindeki güncel sorunları aşmak için çevresel sinyallerden yararlanıyor. Araştırmacılar çevredeki radyo, televizyon, Wi-Fi ve uydu sinyallerinden yararlanarak otonom cihazlar yapmaya çalışıyor. Yeni sistemi kendi başına ya da GPS çalışmadığı durumlarda INS’yi desteklemek için kullanmak mümkün. Araştırma ekibinin üyelerinden Dr. Zak Kassas, nihai amaçlarının insan müdahalesine ihtiyaç duymadan uzun süre çalışabilen otonom cihazlar geliştirmek olduğunu söylüyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst