kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Katlanabilir Telefon nedir?

Poyrazcan

Level 4
TM Üye
Konular
93
Çözüm
8
Online süresi
1mo 25d
Reaksiyon Skoru
91
Altın Konu
24
TM Yaşı
7 Yıl 6 Gün
Başarım Puanı
94
MmoLira
863
DevLira
24
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba Değerli Türkmmo Üyeleri Bugün Sizlere Katlanabilir Telefon nedir İle Alakalı Bir İçerik Hazırladım Umarım Beğenirsiniz İyi Forum'lar Dilerim.

Katlanabilir telefon, tıpkı bir kağıt yaprağına benzer şekilde ikiye katlanabilen özel bir ekrana sahip bir akıllı telefondur . 2011'de Samsung ilk olarak katlanabilen veya yuvarlanabilen bu bükülebilir ekranlar hakkında konuşmaya başladı, ancak ilk katlanabilir telefonun tanıtımı 2018 yılına kadar değildi.

Esnek ekranlar yeni değil. Toplu olarak, yıllardır onları izliyoruz, bu esneklikten yararlanabilecek cihazlara sahip olabileceğimiz günün hayalini kuruyoruz. Ancak bu teknolojinin izin verdiği özelliklerin küçük bir parçasını bile görmek yıllar aldı.

Katlanabilir Telefonlar Yeni Değil

" Katlanabilir telefon" terimini kullandığınızda muhtemelen aklınıza eski kapaklı telefon geliyor. Bir tarafında klavye, diğer tarafında küçük bir ekran bulunan kapaklı cihazlar. Bunlar orijinal katlanabilir telefonlardı. Ancak 21. yüzyıldayız, bu nedenle teknolojinin mevcut yeteneklerimizi yakalaması mantıklı olacaktır.

1602004894351.png

Bir dereceye kadar var. Örneğin, ZTE Axon M'yi ele alalım . Katlanabilir bir telefon, ancak ortada bir çerçeve ile ayrılmış birbirine bakan iki ekranı var. Sorunsuz bir şekilde katlanan tek bir esnek ekrana sahip değil, ancak söylentilere göre bu tür ekranlar (ve uzantı olarak, gerçekten katlanabilir telefonlar) ufukta.

Microsoft'un Katlanabilir Telefonu: Surface Duo

Microsoft, Ekim 2019'da Surface etkinliği sırasında 2020'nin sonunda piyasaya sürülecek katlanabilir bir Android telefon olan Surface Duo'yu sergiledi.

1602004954673.png

Galaxy Fold'un aksine Duo, bir kitap gibi açılıp kapanan iki ekranlı bir cihazdır. Ayrıca bir kalemi de destekler.

Samsung'un Katlanabilir Telefonu: Galaxy Fold

Samsung'un ilk katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold'u duyurduğu 7 Kasım 2018'de kayda değer bir katlanır telefon duyurusu geldi .

1602005019766.png

Bir denir - duyuru kısa bir formda, Samsung Geliştiriciler Konferansı'nda sırasında kesintisiz, iç ekranı katlanır 7.3 inçlik vardı sadece bu bir kutu benzeri cihazın gösteren gölgeli videoyu geldi Infinity Ekran tamamen de ancak - Kullanıcıların kapatıldığında cihazla etkileşime girmesine izin veren işlevsel 4,5 inç ön ekran.

Telefonun kalınlığı, daha sonra Samsung'un telefonun gerçek form faktörünü gizlemek için gizlendiğini öğrenen kullanıcılar için hayal kırıklığı yarattı.

Royole Katlanabilir Telefon

Yaygın bir yanlış inanış, Samsung'un böyle bir telefonun ilk duyurusunu yapmasıdır. Aslında, nispeten genç bir Çinli şirket olan Royole , Ekim 2018'de kendi katlanabilir telefonu Royole FlexPai'yi piyasaya sürdüğünü duyurdu. İkinci nesil bir cihaz olarak adlandırılan Royole, Aralık 2018'de onları göndermeye başladı.

1602005078238.png

FlexPai akıllı telefon olarak katlanmış olarak kullanılabilir veya Water OS çalıştıran 7,8 inçlik bir tablete açılabilir . Ne yazık ki, cihazın ilk incelemeleri, boyut olarak büyük olduğunu ve kullanım sırasında tamamen güvenilir olmadığını iddia etti.

Bükülebilir Telefonlar için Zorluklar

Katlanabilir telefon kavramı, cebinize düzgün bir şekilde sığacak şekilde katlanabilen küçük, ince bir cihazın fütüristik bir hayalidir. Katlanmış, akıllı telefon olarak kullanılabilir; açık, daha çok tablet gibi davranır. Bununla birlikte, böyle bir cihazın gerçekliği, üreticilerin üstesinden gelmesi gereken çok yönlü zorluklar sunar:

• Ekran : Hem katlanabilir hem de sağlam bir ekran oluşturmak için doğru malzemeyi bulmanın, çoğu üreticinin düşündüğünden daha zor olduğu kanıtlanmıştır, bu nedenle Samsung, 2011'den beri katlanabilir bir telefon geliştirmektedir. Kullanıcılar, güçlü olanlara alışkındır. çoğu akıllı telefonda bulunan güzel, cam dokunmatik ekranlar . Bu ekranlar, parmak ucu girişinin basıncına dayanır ve hatta sürekli kullanımdan ve prob ucu girişinden kaynaklanan çizilmeye karşı dayanıklılık açısından derecelendirilmiştir. Katlanabilir bir telefon bu özelliklere sahip olmayacak. Telefonun doğası gereği, bükülebilir bir ekranın esnek olması gerekecek, yani çizilmeye ve sürtünmeye maruz kalan polimer plastiklerden yapılmış tasarımlar.
  • Pil : Daha büyük bir ekran veya hatta çift ekran, mevcut akıllı telefon pilleri için zorluk oluşturabilecek önemli ölçüde artan güç talepleri anlamına gelir. Son birkaç yılda pil gücü ve kullanım ömrü konusunda pek çok gelişme kaydedildi , ancak işlevsel bir tablet ve akıllı telefon kombinasyonunun güç gereksinimlerini karşılamak için daha fazla iyileştirmeye ihtiyaç duyulması muhtemeldir.
  • İşletim Sistemi : Mevcut işletim sistemleri bir akıllı telefon veya tablet için tasarlanmıştır, ancak ikisi birden değil. Katlanabilir bir telefonun, sürekli değişen ekran boyutuna uyum sağlayabilen, tamamen yeniden tasarlanmış bir işletim sistemine (ve onunla birlikte kullanılabilecek uygulamalara) ihtiyacı olacaktır . Android'in uzun zamandır her boyutta ve işlevde çeşitli cihazlarda sorunsuz çalışması gerektiğinden, Google'ın Android işletim sistemi bu soruna en iyi cevap gibi görünüyor. Bu amaçla Google, Samsung Geliştiriciler Konferansı'nda yeni form faktörüne uygun bir işletim sistemi geliştirmek için Samsung ile yakın çalıştığını duyurdu . Şirket, yaklaşan bir Android sürümünü kamuya açıklayacak kadar ileri gitti -Android 10 (eski adıyla Q) - katlanabilir telefonlar için yerleşik desteğe sahip olacak.
  • Üretim Süreci : Yeni bir form faktörü, tamamen yeni bir üretim süreci anlamına gelir. Şu anki akıllı telefon üretimi köklü bir yapıya sahip ancak katlanabilir telefonların tasarlanması, ekranda bir değişiklikten daha fazlası anlamına geliyor. Aynı zamanda, bu ekranlar için kasaların, üretim sürecinde kullanılan yapıştırıcıların ve telefonun içindeki birçok bileşenin değiştirilmesi anlamına da geliyor. Bu alana taşınan şirketler, bu yeni telefon tarzını inşa etmek için üretim maliyetlerine büyük yatırım yapmaya istekli olmalıdır. Tabii ki, bu maliyetin çoğu cihazların fiyatında tüketicilere yansıyacak. Royole FlexPai, 1300 ABD doları civarında perakende satış yapıyor ve bu onu piyasadaki en pahalı telefon yapıyor, ancak kullanıcılar zaten bir akıllı telefon için yaklaşık 1000 dolar ödemeye istekli olduğundan, üreticilerin daha yüksek fiyatlar talep etmeleri o kadar zor olmayabilir.
Katlanabilir Telefon Söylentileri

Katlanabilir telefon pazarı çok genç ve bu nedenle internette dolaşan pek çok söylenti var. İşte bu söylentilerin bir örneği:

NOT:Bunu güncel tutacağız, bu yüzden bu pazardaki yenilikleri öğrenmek için düzenli olarak kontrol edin.

• Huawei Katlanabilir Telefon : Eylül 2018'de Huawei , bir yıl içinde piyasaya sürülmesi gereken katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştıklarını belirten bir açıklama yaptı. Söylentiler, Huawei'nin cihazı rakibi Samsung'un önüne çıkarmak için acele ettiği internette dolaşıyor.
  • Apple Katlanabilir Telefon : Şirketin doğası gereği, Apple katlanabilir bir telefonu bile kabul etmedi ve şirketten 2020'den önce böyle bir cihazı piyasaya sürmeyi planlayan hiçbir şey olmadı. Ancak Apple, herkesin ne yaptığını görmek için beklemeye meyilli. Piyasanın kapılarını patlatan bir şeyi piyasaya sürmeden önce, bu şirketten gelecek bükülebilir telefon cephesinde neler bekleyebilir kim bilir.
  • Intel Katlanabilir Telefon : Intel, ZTE gibi, çift ekranlı bir cihaz üzerinde çalışıyor ve söylentiler, bunun katlanabilir bir cihaza doğru ilk adım olabileceğini, ancak somut hiçbir şeyin kamuya açıklanmadığını gösteriyor.

Xiaomi, Lenovo ve LG katlanabilir telefonların da çalışmalarda olduğu söyleniyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri