Scarlet 1
Scarlet
dogusarikaya 1
dogusarikaya
delimuratt 1
delimuratt
tmaselica 1
tmaselica
bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Altın Konu Mac'te Denetim Masası Nerede?

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba Değerli Türkmmo Üyeleri Bugün Sizlere Mac'te Denetim Masası Nerede İle Alakalı Bir İçerik Hazırladım Umarım Beğenirsiniz İyi Forum'lar Dilerim.

1601518972722.png

Mac'te yeniyseniz ve bazı sistem ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, Denetim Masası'nın Mac eşdeğerini nerede bulacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Adı Sistem Tercihleri ve işte ne yaptığı ve nasıl kullanılacağı.

Bir Mac'in Kontrol Paneli Sistem Tercihleridir

Windows yapılandırma seçeneklerine "ayarlar" adını verirken, macOS genellikle bunları "tercihler" olarak adlandırır. Herhangi bir tercihi değiştirmeden önce, Sistem Tercihleri uygulamasını başlatmanız gerekir.

Her yeni Mac'te, varsayılan olarak Dock'ta Sistem Tercihlerini bulabilmelisiniz . Bir dişliye benzeyen gri simgedir; Sistem Tercihlerini başlatmak için bir kez tıklayın.

1601519012602.png

Sistem Tercihlerini Başlatmanın Diğer Yolları

Sistem Tercihleri simgesi Dock'ta değilse veya daha hızlı bir şekilde başlatmak istiyorsanız, sol üstteki Apple logosuna tıklayıp ardından "Sistem Tercihleri" ni seçebilirsiniz. . . " listeden.

1601519037380.png

Spotlight Search veya Launchpad'i kullanarak da Sistem Tercihlerini hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz . Her iki durumda da "sistem tercihleri" yazarsınız ve ardından Sistem Tercihlerini başlatmak için Enter tuşuna basarsınız. Bu yöntemlerin her ikisi de yukarıda anlattığımız kadar hızlıdır.

Hızlı Sistem Tercihleri Turu

"Sistem Tercihleri" ni açtıktan sonra, dört bölgeye bölünmüş simgelerle dolu bir pencere göreceksiniz.

1601519100025.png

En üstte Apple Kimliği alanını göreceksiniz. Apple hesabınıza giriş yaptıysanız kişisel hesap bilgilerinizi, iCloud ayarlarınızı, App Store ödeme seçeneklerinizi ve daha fazlasını değiştirmek için bu alanı tıklayabilirsiniz.

Bunun altında, Dock tercihleriniz, masaüstü arka planınız ve bildirimler dahil olmak üzere, öncelikle macOS yazılım ayarlarını kontrol eden alan bulunmaktadır. Bu seçenekler, işletim sisteminin nasıl çalıştığını kontrol eder.

Bir sonraki ayırıcıda, ses girişi ve çıkışı, fareniz veya izleme dörtgeniniz, Bluetooth ve ekranınız dahil olmak üzere Mac'inizin donanımıyla ilgili tercihler vardır.

Son olarak, en altta, Adobe Flash gibi üçüncü taraf uygulamaları kontrol eden bazı ekstra tercih simgeleri görebilirsiniz. Buradaki her simge (görürseniz) bir uygulama tarafından yüklenmiştir ve resmi olarak macOS'un bir parçası değildir.

Sistem Tercihlerinde Gezinme

Sistem Tercihlerini kullanmak kolaydır. Değiştirmek istediğiniz tercihi bulun ve tıklayın. Tercihler penceresinin şekli değişecek ve yeni ayarlar görünecektir.

Genel olarak, pencerenin üst kısmındaki araç çubuğunda bulunan İleri ve Geri düğmelerini kullanarak Sistem Tercihleri arasında gezersiniz. Tercih simgelerinin tam listesini tekrar görmek için Simgeler düğmesini (12 siyah nokta içeren ızgara) da tıklayabilirsiniz.

1601519155372.png

Belirli bir ayarı nerede bulacağınızı bilmiyorsanız, bunu Sistem Tercihlerinde aramak için sağ üstteki "Ara" çubuğunu kullanabilirsiniz.

1601519201406.png

Sadece "Ara" kutusunu tıklayın, aradığınızı yazın ve ardından önerilen sonuçları göreceksiniz.

1601519217365.png

Aradığınız şeyle en yakından eşleşen sonucu tıkladığınızda doğrudan uygun tercih bölümüne yönlendirileceksiniz.

Artık temel ayarları nerede (ve nasıl) değiştireceğinizi bildiğinize göre, Mac'te ustalaşmaya bir adım daha yaklaştınız!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri