Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

UiPath -Otomasyon Projeleri ve Hata Ayıklama Rehberi

ßyMesMes

'Sıradışı Emekli Admin
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Paylaşım
Konular
5,440
Online süresi
1ay 20g
Reaksiyon Skoru
6,396
Altın Konu
425
Başarım Puanı
514
TM Yaşı
15 Yıl 8 Ay 24 Gün
MmoLira
-2,502
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

uipath-robotik-surec-otomasyonu-egitimi.jpg

Önceki bölümde, UiPath ortamı için klavye kısayollarının nasıl kullanılacağını ve özelleştirileceğini gördük. Bu bölüm, UIPath'ta otomasyon projeleriyle ve bunların hata ayıklama yöntemleriyle nasıl çalışılacağını açıklar.

Giriş

UiPath studio, yardımıyla tekrar eden ve sıkıcı arka ofis görevlerini otomatikleştirebileceğimiz eksiksiz bir yazılım çözümü sunar. Bu sıkıcı görevleri UI otomasyonuna dönüştürerek işimizi hızlı ve kolay hale getirir.

UiPath Studio'da Otomasyon Projeleriyle Çalışma
UiPath stüdyosunda otomasyon projeleri yapmak için izlenmesi gereken adımları bir örnekle birlikte tartışalım.

UiPath stüdyosundaki proje türleri hakkında daha önce tartışıldığı gibi, gereksinimlerimize göre proje türlerinden herhangi birini seçebiliriz. Bir proje türü seçtiğinizde, o proje için sağladığınız klasör adıyla C: Users Kullanıcı Adı Documents UiPath varsayılan dizin konumuna kaydedilir. Bu klasör aşağıdaki dosyalardan oluşur -

Main.xml dosyası

Bu dosya ana iş akışını tutacaktır. Bir proje seçtiğimizde otomatik olarak oluşturulur.

Diğer .xaml dosyaları

Bir proje ile çalışırken çok daha fazla .xaml dosyası oluşturur, hepsi bu klasöre kaydedilir. Ancak tüm bu dosyalar Main.xaml dosyasına bağlanmalıdır çünkü çalıştırılacak tek dosya Main.xaml'dir.

.screenshots klasörü
UI otomasyonuyla çalışıyorsak, klasör ekran görüntülerine sahip bir klasör daha içerir.

Project.json dosyası

Otomasyon projemiz ile ilgili tüm bilgiler project.json dosyasında olacaktır.

Otomasyon projesi oluşturma adımları
Basit bir örnek yardımıyla UiPath stüdyosunda bir otomasyon projesinin oluşturulmasını anlayalım. Bu örnekte, otomasyon projesi kullanıcının adını soracak ve ardından kullanıcıyı adıyla selamlayacaktır. Adımlar aşağıdaki gibidir -

Adım 1 - Öncelikle UiPath stüdyosunu açmamız gerekiyor. Ardından 'Başlat' sekmesine tıklayın.

Creating Automation Project Step1

Step 2 − Now, choose “Blank Project” from Blank, Simple process, Agent process improvement and Robotic Enterprise Framework. New project windows will be displayed as follows −

Otomasyon Boş Projesi Oluşturma
Adım 3 - Şimdi, örneğin “İlk Projem” gibi projenin adını girin ve oluştur düğmesine tıklayın. UiPath stüdyo arayüzünü projeniz için iş akışıyla birlikte aşağıdaki gibi gösterecektir -

Creating Automation First Project Step3

Üstte “İlk Projem” adıyla görebilirsiniz.

Adım 4 - Şimdi, aktivite sağlamamız gerekiyor. Sekans aktivitesini, gösterildiği gibi Aktivite panelinden Tasarımcı Paneline sürükleyip bırakabilirsiniz -

Automation Sequence Activity Step4

Adım 5 - Bu özel örnek için, projemizin adını sormasını istiyoruz; Bu nedenle, Sıra etkinliğine Giriş İletişim Kutusu sağlamamız gerekir. Giriş İletişim Kutusu Etkinlik panelinden aranabilir ve aşağıdaki gibi Sıra etkinliğine sürüklenebilir -

Automation Input Dialog Project Step5

Adım 6 - Giriş iletişim kutusunun iki alanı vardır: Başlık ve Etiket. Başlık için “Lütfen adınızı girin?” Yazabiliriz. 'Adın ne?' diye etiket yazabiliriz. Lütfen UiPath stüdyosundaki metni çift tırnak ('') ile girmemiz gerektiğini unutmayın.

Input Dialog Two Fields Project Step6

Adım 7 - Söylediğimiz gibi bu otomasyon projesi, adını sorduktan sonra kullanıcıyı selamlayacaktır. Bunun için aşağıdaki gibi sekans aktivitesine eklenecek bir mesaj kutusu aktivitesine ihtiyacımız var -

Automation Project Message Box Activity Step7

Adım 8 - Şimdi, bir kullanıcı adını gireceği zaman sorulacak mesajı yazın. Örneğin, "tutorialspoint.com'a hoş geldiniz!" Mesajını yazıyoruz. Ayrıca çift tırnak içinde olmalıdır.

Automation Project writing Message Step8

Adım 9 - Şimdi, Çalıştır düğmesine tıklayarak veya F5'e basarak bu programı çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir iletişim kutusu gösterecektir -

Automation Project Run Program Step9

Şimdi isminizi yazın ve Tamam butonuna basın, sizi şu şekilde karşılayacaktır -

Automation Project message_box

Otomasyon Hata Ayıklama nedir?
Hata ayıklama, belirli bir projedeki hataları tanımlama ve kaldırma süreci olarak tanımlanabilecek, otomasyon ve programlamanın temel unsurlarından biridir. UiPath Studio, karmaşık iş akışlarındaki sorunları kolayca bulmamıza ve bulmamıza yardımcı olan bir hata ayıklama bileşenine sahiptir. Başka bir deyişle, UiPath studio hata ayıklama bileşeninin, adım adım vurgulayarak projemiz hakkında bize bilgi vererek projemizin hatasız olduğundan emin olmamızı sağlayan güçlü bir işlevsellik olduğunu söyleyebiliriz. Debugging'in tüm fonksiyonlarını Execute sekmesinin altında bulabiliriz.

Hata Ayıklama İşlevleri
UiPath Studio bize hata ayıklama için aşağıdaki işlevleri sağlar -

Doğrula -
Geçerliliğin bir şeyin doğruluğunu kontrol etme eylemi anlamına geldiğini bildiğimiz gibi. Execute sekmesinin altındaki Validate sekmesine tıklayarak UiPath otomasyon projemizin geçerliliğini hata ayıklamadan önce kontrol edebiliriz.

Kesme noktası - Projenizin durumunu belirli bir noktada kontrol etmek istiyorsanız, Yürüt sekmesi altındaki Kesme Noktası sekmesini kullanabilirsiniz. Temel olarak bir projenin yürütülmesini duraklatmamızı sağlar. Bir kesme noktasını tetiklediğinizde, Durdur'u tıklayarak onu durdurabilirsiniz. Step over'ı tıklayarak bir sonraki hata ayıklama adımına gidin veya Hata Ayıklamaya Devam Et'i tıklayarak hata ayıklama işlemine devam edin.

Bozma - Adından da anlaşılacağı gibi, bu eylem herhangi bir anda hata ayıklama sürecini duraklatacaktır. Hata ayıklama devam ederken bunu kullanabilirsiniz.

İçeri Girme
- Adından da anlaşılacağı gibi, bu işlevsellik, adım adım hata ayıklarken faaliyetlerimizi yakından analiz etmemizi sağlar. Hata ayıklama duraklatıldığında bunu kullanabilirsiniz.

Adım atma - Adından da anlaşılacağı gibi bu işlevsellik, etkinlik kabını vurgulamamıza ve sonraki etkinlikte hata ayıklamamıza olanak tanır. Hata ayıklama duraklatıldığında bunu kullanabilirsiniz.

Yavaş Adım - Adından da anlaşılacağı gibi bu işlevsellik, hata ayıklama sırasında herhangi bir etkinliğe daha yakından bakmamızı sağlar. Bu eylemi her tıkladığınızda, hız bir adım değişir. Bu, Step Into'ya benzer, ancak hata ayıklama işlemini duraklatmak zorunda kalmaz. Hata ayıklama işlemi sırasında veya öncesinde kullanabilirsiniz.

Seçenekler - Hata ayıklamadaki seçenekler, hata ayıklama sırasında kullanıcı arabirimi öğelerinin yanı sıra, hata ayıklanırken çıktı panelinde günlüğe kaydedilen etkinliklerin vurgulanmasını sağlar.

Seçenek sekmesi altında aşağıdakiler var -

Öğeleri vurgula - Bu seçeneği işaretler ve etkinleştirirseniz, kullanıcı arabirimi öğeleri hata ayıklama sırasında vurgulanacaktır.

Etkinlikleri vurgulayın - Bu seçeneği işaretler ve etkinleştirirseniz, hata ayıklama sırasında UI etkinlikleri vurgulanacaktır.

Günlük etkinlikleri
- Bu seçeneği işaretler ve etkinleştirirseniz, hata ayıklanan etkinlikler Çıktı panelinde İzleme günlükleri olarak görüntülenir.

Günlükleri Aç - Bu seçenek, günlüklerin yerel olarak depolandığı klasörü açar. Klasörün konumu C: Users Kullanıcı Adı AppData Local UiPath Logs olacaktır.

Otomasyon Hata Ayıklama Gerçekleştirme Adımları
Otomatik bir projenin hata ayıklamasını gerçekleştirmek için bazı adımları takip edebiliriz -

Adım 1 - Hata ayıklamak istediğiniz projeyi açın.

Adım 2 - Hata ayıklamadan önce doğrulamanın yapılması önerilir. Yürüt sekmesinin altındaki Doğrula sekmesine tıklayın. Aşağıdaki ekran görüntüsü, bu bölümde son zamanlarda bir örnek olarak uygulanan, bir kullanıcıyı adıyla karşılama otomatik projemizin doğrulanmasını göstermektedir -

Automation Debugging Step2

Doğrulama hatası olmadığı için yukarıdaki mesajı görüntüler. Şimdi hata ayıklamaya başlayabiliriz.

Adım 3. Şimdi, projenizde hata ayıklamaya başlamak için Execute sekmesinin altındaki Debug düğmesine veya F7 tuşuna tıklayın. Aşağıdaki ekran görüntüsü, projemizin hata ayıklamasına ilişkin bir fikir verir -

Automation Debugging Step3

Hata ayıklanmakta olan belirli bir etkinliği vurguladığını fark edebilirsiniz. Yukarıda tartışıldığı gibi çeşitli hata ayıklama işlevlerinden de seçim yapabilirsiniz.

Elinize sağlık adminim, teşekkürler :)

Rica ederim. :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri