- Konular
- 1,156
- Online süresi
- 3d 7h
- Reaksiyon Skoru
- 369
- Altın Konu
- 31
- TM Yaşı
- 16 Yıl 9 Ay 4 Gün
- Başarım Puanı
- 257
- MmoLira
- 2,067
- DevLira
- 12
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba TURKMMO!
Bu sayfa, MS-DOS veya Windows komut satırındayken bir bilgisayarda nasıl sorun giderileceğine ilişkin genel bir bakış sunar.
Önyükleme sırasında karşılaşılan mesajlar
Aşağıdaki adımları uygulamadan önce , karşılaştığınız hatanın Computer Hope'ta belgelenmediğinden emin olun . Bunu , hata için hızlı bir arama yaparak veya MS-DOS Soru-Cevap bölümümüze bakarak yapabilirsiniz .
- Bilgisayarınızın BIOS ayarlarının, bilgisayarınıza takılı donanım için doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun . BIOS'taki uygun olmayan ayarlar, IBM uyumlu bir bilgisayarı ilk kez başlatırken hatalara neden olabilir. Bu hatalar genellikle bilgisayar ilk önyüklenirken ortaya çıkar ve bilgisayarın yükleme işlemini durdurabilir.
- Önyükleme sırasında karşılaşılan hatalar bazen autoexec.bat veya config.sys dosyalarındaki yanlış yapılandırmadan kaynaklanır. Autoexec.bat ve config.sys dosyalarınızı düzenlemenizi ve anormallikleri aramanızı öneririz. Autoexec.bat ve config.sys ile ilgili ek bilgi ve yardım autoexec.bat ve config.sys sayfamızda mevcuttur.
Diğer hata mesajları
Başka hata mesajlarıyla karşılaşıyorsanız, bu hatalar büyük olasılıkla çalıştırdığınız yazılım programından veya kullanmaya çalıştığınız bir donanım cihazından kaynaklanmaktadır. Biz Gördüğünüz tavsiye temel sorun giderme donanım cihazı veya yazılım programı için bölüm. Bir MS-DOS komutunu çalıştırırken hatalarla karşılaşırsanız , komutların her biri hakkında bilgi için MS-DOS sayfasına bakın.
Bilgisayar yavaş çalışıyor
Başka hata mesajlarıyla karşılaşıyorsanız, bu hatalar büyük olasılıkla çalıştırdığınız yazılım programından veya kullanmaya çalıştığınız bir donanım cihazından kaynaklanmaktadır. Biz Gördüğünüz tavsiye temel sorun giderme donanım cihazı veya yazılım programı için bölüm. Bir MS-DOS komutunu çalıştırırken hatalarla karşılaşırsanız , komutların her biri hakkında bilgi için MS-DOS sayfasına bakın.
Bilgisayar yavaş çalışıyor
- Autoexec.bat ve config.sys dosyalarınızın optimize edildiğinden emin olun. Bilgisayarınızın hızını artırmaya yardımcı olmak için programların belleğe yüklenme şeklini değiştirmek, gereksiz satırları kaldırmak ve config.sys dosyanızın sırasını değiştirmek. Bkz autoexec.bat ve config.sys ek bilgi için sayfa.
- Bilgisayarınızda en az 50 MB boş sabit sürücü alanı olduğundan emin olun. Bilgisayarınızda 50 MB'den az boş alan varsa, bilgisayarın daha yavaş çalışmasına neden olabilir.
- Bilgisayarda Microsoft ScanDisk ve Defrag'ı çalıştırın. Ek bilgi ve bu komutlarla ilgili yardım için ScanDisk ve Defrag sayfalarımıza bakın.
- MS-DOS komut isteminde chkdsk / f yazın . Bu size hatalı bir komut veya dosya adı hata mesajı verirse, cd \ dos yazın ve DOS komut istemine girmek ve tekrar denemek için Enter tuşuna basın.
- Tüm geçici dosyaları ve tüm ScanDisk hata dosyalarını silin. MS-DOS komut isteminde, tüm geçici dosyaları silmek için del * .tmp yazın ve ardından del * .chk yazın . Dosyalar silindikten sonra, DOS dizinine gitmek için cd \ dos yazın ve daha önce yapıldığı gibi * .tmp ve * .chk dosyalarını silin.
- Bilgisayarınızda kurulu donanım aygıtları için bilgisayarınızda en son sürücülerin bulunduğundan emin olun .
Donanım cihazıyla ilgili sorun
Bir donanım cihazıyla ilgili sorun yaşıyorsanız , donanım sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacak adımlar için temel sorun giderme bölümüne bakın.
Diğer
Hala hatalar içine çalıştırıyorsunuz veya sorununuzu çözemezse, şunları yapabilirsiniz web sayfasını aramak veya bizim bkz on-line yardım veya Q & A ek yardım için bölümler. Bu konumları kontrol ettikten sonra sorununuzu hala çözemezseniz, destek ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin .
Bir donanım cihazıyla ilgili sorun yaşıyorsanız , donanım sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacak adımlar için temel sorun giderme bölümüne bakın.
Diğer
Hala hatalar içine çalıştırıyorsunuz veya sorununuzu çözemezse, şunları yapabilirsiniz web sayfasını aramak veya bizim bkz on-line yardım veya Q & A ek yardım için bölümler. Bu konumları kontrol ettikten sonra sorununuzu hala çözemezseniz, destek ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin .