Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Merhaba TURKMMO!
Bir GUI (grafik kullanıcı arayüzü), bilgisayar yazılımı için etkileşimli görsel bileşenler sistemidir . Bir GUI, bilgileri ileten ve kullanıcı tarafından gerçekleştirilebilecek eylemleri temsil eden nesneleri görüntüler. Kullanıcı onlarla etkileşime geçtiğinde nesneler renk, boyut veya görünürlüğü değiştirir.
GUI nesneleri arasında simgeler , imleçler ve düğmeler bulunur . Bu grafik öğeler bazen seslerle veya saydamlık ve alt gölgeler gibi görsel efektlerle geliştirilir .
Bir GUI daha kabul edilir bir kullanıcı dostu bir metin tabanlı daha komut satırı arayüzünde gibi MS-DOS veya kabuk içinde gibi Unix- işletim sistemleri.
GUI ilk başta geliştirilen Xerox PARC tarafından Alan Kay , Douglas Engelbart ve diğer bir grup araştırmacı içinde 1981 . Daha sonra Apple , Lisa bilgisayarını 19 Ocak 1983'te bir GUI ile tanıttı .
GUI'ye genel bakış
Aşağıda Windows 7 masaüstünün bir resmi ve bir GUI örneği bulunmaktadır.
Kod:
İpucu
Karşılaştırma için bir komut satırı örneğine ihtiyacınız varsa, komut satırı sayfamıza bakın.
GUI nasıl telaffuz edilir?
GUI, her harf ( GUI ) söylenerek telaffuz edilir . Bazen "aşırı duygusal" olarak da telaffuz edilir.
Bir GUI nasıl çalışır?
Bir GUI, dosyaları açma, silme ve taşıma gibi komutları gerçekleştirmek için pencereleri , simgeleri ve menüleri kullanır . Bir GUI işletim sistemi esas olarak bir fare kullanılarak yönlendirilse de, klavye kısayolları veya ok tuşları ile de kullanılabilir .
Örnek olarak, bir GUI sisteminde bir programı açmak istiyorsanız, fare işaretçisini programın simgesine götürür ve çift tıklarsınız.
GUI'nin faydaları nelerdir?
Unix veya MS-DOS gibi bir komut satırı işletim sistemi veya CUI'nin aksine , GUI işletim sistemlerinin öğrenilmesi ve kullanılması daha kolaydır çünkü komutların hafızaya alınması gerekmez. Ek olarak, kullanıcıların herhangi bir programlama dili bilmesine gerek yoktur . Kullanım kolaylığı ve daha modern görünümleri nedeniyle, GUI işletim sistemleri günümüz pazarına hakim hale geldi.
GUI işletim sistemi örnekleri nelerdir?
- Microsoft Windows
- Apple System 7 ve macOS
- Chrome OS
- Bir GUI arayüzü kullanan Ubuntu gibi Linux çeşitleri .
Tüm işletim sistemleri GUI mi?
Hayır. MS-DOS gibi erken komut satırı işletim sistemleri ve hatta Linux'un bazı sürümleri bugün GUI arayüzüne sahip değildir.
GUI arayüzü örnekleri nelerdir?
Hayır. MS-DOS gibi erken komut satırı işletim sistemleri ve hatta Linux'un bazı sürümleri bugün GUI arayüzüne sahip değildir.
GUI arayüzü örnekleri nelerdir?
- GNOME
- KDE
- Word , Excel ve Outlook dahil herhangi bir Microsoft programı .
- Internet Explorer , Chrome ve Firefox gibi İnternet tarayıcıları .
Kullanıcı bir GUI ile nasıl etkileşim kurar?
GUI'nin neredeyse tüm yönleriyle etkileşimde bulunmak için fare gibi bir işaretleme aygıtı kullanılır. Daha modern (ve mobil) cihazlar da bir dokunmatik ekran kullanır . Bununla birlikte, önceki bölümlerde belirtildiği gibi, klavye kullanarak bir GUI'de gezinmek de mümkündür .
GUI, fare gerektirir mi?
Hayır. Microsoft Windows dahil hemen hemen tüm GUI arabirimlerinde yalnızca klavye ile arabirimde gezinme seçenekleri vardır.
GUI'nin neredeyse tüm yönleriyle etkileşimde bulunmak için fare gibi bir işaretleme aygıtı kullanılır. Daha modern (ve mobil) cihazlar da bir dokunmatik ekran kullanır . Bununla birlikte, önceki bölümlerde belirtildiği gibi, klavye kullanarak bir GUI'de gezinmek de mümkündür .
GUI, fare gerektirir mi?
Hayır. Microsoft Windows dahil hemen hemen tüm GUI arabirimlerinde yalnızca klavye ile arabirimde gezinme seçenekleri vardır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)