Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Altın Konu [REHBER] İşletim Sistemleri Terimi : GUI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kolesa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 337

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Oyun Forum Turkmmo

Merhaba TURKMMO!

Bir GUI (grafik kullanıcı arayüzü), bilgisayar yazılımı için etkileşimli görsel bileşenler sistemidir . Bir GUI, bilgileri ileten ve kullanıcı tarafından gerçekleştirilebilecek eylemleri temsil eden nesneleri görüntüler. Kullanıcı onlarla etkileşime geçtiğinde nesneler renk, boyut veya görünürlüğü değiştirir.

GUI nesneleri arasında simgeler , imleçler ve düğmeler bulunur . Bu grafik öğeler bazen seslerle veya saydamlık ve alt gölgeler gibi görsel efektlerle geliştirilir .

Bir GUI daha kabul edilir bir kullanıcı dostu bir metin tabanlı daha komut satırı arayüzünde gibi MS-DOS veya kabuk içinde gibi Unix- işletim sistemleri.

GUI ilk başta geliştirilen Xerox PARC tarafından Alan Kay , Douglas Engelbart ve diğer bir grup araştırmacı içinde 1981 . Daha sonra Apple , Lisa bilgisayarını 19 Ocak 1983'te bir GUI ile tanıttı .

1599336956472.png

GUI'ye genel bakış

Aşağıda Windows 7 masaüstünün bir resmi ve bir GUI örneği bulunmaktadır.

Windows 7 Masaüstü

Kod:
İpucu
Karşılaştırma için bir komut satırı örneğine ihtiyacınız varsa, komut satırı sayfamıza bakın.

GUI nasıl telaffuz edilir?

GUI, her harf ( GUI ) söylenerek telaffuz edilir . Bazen "aşırı duygusal" olarak da telaffuz edilir.

Bir GUI nasıl çalışır?

Bir GUI, dosyaları açma, silme ve taşıma gibi komutları gerçekleştirmek için pencereleri , simgeleri ve menüleri kullanır . Bir GUI işletim sistemi esas olarak bir fare kullanılarak yönlendirilse de, klavye kısayolları veya ok tuşları ile de kullanılabilir .

Örnek olarak, bir GUI sisteminde bir programı açmak istiyorsanız, fare işaretçisini programın simgesine götürür ve çift tıklarsınız.

GUI'nin faydaları nelerdir?

Unix veya MS-DOS gibi bir komut satırı işletim sistemi veya CUI'nin aksine , GUI işletim sistemlerinin öğrenilmesi ve kullanılması daha kolaydır çünkü komutların hafızaya alınması gerekmez. Ek olarak, kullanıcıların herhangi bir programlama dili bilmesine gerek yoktur . Kullanım kolaylığı ve daha modern görünümleri nedeniyle, GUI işletim sistemleri günümüz pazarına hakim hale geldi.

GUI işletim sistemi örnekleri nelerdir?
  • Microsoft Windows​
  • Apple System 7 ve macOS​
  • Chrome OS​
  • Bir GUI arayüzü kullanan Ubuntu gibi Linux çeşitleri .​
Tüm işletim sistemleri GUI mi?

Hayır. MS-DOS gibi erken komut satırı işletim sistemleri ve hatta Linux'un bazı sürümleri bugün GUI arayüzüne sahip değildir.

GUI arayüzü örnekleri nelerdir?
  1. GNOME​
  2. KDE​
  3. Word , Excel ve Outlook dahil herhangi bir Microsoft programı .​
  4. Internet Explorer , Chrome ve Firefox gibi İnternet tarayıcıları .​
Kullanıcı bir GUI ile nasıl etkileşim kurar?

GUI'nin neredeyse tüm yönleriyle etkileşimde bulunmak için fare gibi bir işaretleme aygıtı kullanılır. Daha modern (ve mobil) cihazlar da bir dokunmatik ekran kullanır . Bununla birlikte, önceki bölümlerde belirtildiği gibi, klavye kullanarak bir GUI'de gezinmek de mümkündür .

GUI, fare gerektirir mi?

Hayır. Microsoft Windows dahil hemen hemen tüm GUI arabirimlerinde yalnızca klavye ile arabirimde gezinme seçenekleri vardır.

Oyun Forum Turkmmo

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri