Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
Hikaye Ekle

Altın Konu [REHBER] İşletim Sistemi Bulma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kolesa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 191

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Oyun Forum Turkmmo

Merhaba TURKMMO!

Bu yazımızda bir bilgisayarda hangi işletim sisteminin bulunduğunu bulma yöntemlerini inceleyeceğiz.

1599308049424.png

Bilgisayarınızda , akıllı telefonunuzda veya tabletinizde hangi işletim sisteminin çalıştığını bilmek, sorunları gidermenize ve bilgisayarınızın veya cihazınızın uyumluluklarını bilmenize yardımcı olur. Bilgisayarınızda, akıllı telefonunuzda veya tabletinizde hangi işletim sisteminin çalıştığını belirleme adımları aşağıda verilmiştir.

IBM uyumlu (PC) bilgisayar

IBM uyumlu (PC) kullanıcıların çoğunun bilgisayarlarında Microsoft Windows yüklüdür. Microsoft Windows 95 veya sonraki bir sürümünü çalıştırıp çalıştırmadığınızı belirlemenin iyi bir yöntemi, ekranınızın sol alt köşesindeki Başlat menüsü düğmesini aramaktır. Görev çubuğunuzda Başlat menüsü düğmesini görüyorsanız, Microsoft Windows çalıştırıyorsunuz demektir.
  • Bir bilgisayarda Windows sürümü nasıl belirlenir.​
Bir Başlat düğmesi görmüyorsanız, muhtemelen farklı bir işletim sistemi çalıştırıyorsunuzdur. Aşağıda, hangi işletim sistemini kullandığınızı belirlemek için bazı farklı görsel göstergeler bulunmaktadır. Herhangi bir grafiğiniz veya GUI'niz (grafik kullanıcı arayüzü) yoksa ve yalnızca metni görüyorsanız, komut satırı bölümüne atlayın .

GUI işletim sistemi görsel göstergeleri
  1. Bir Microsoft Windows logosu veya Microsoft Windows bayrağı, ancak başlat düğmesi olmaması genellikle Microsoft Windows'un Microsoft Windows 3.11 gibi önceki bir sürümünü gösterir.​
  2. Ekranın köşesinde kırmızı bir şapka - Bilgisayar Red Hat Linux çalıştırıyor .​
  3. Ekranın köşesinde yeşil veya mavi bir "L" - Bilgisayar Lindows veya Linspire çalıştırıyor .​
  4. Ekranın köşesindeki gri veya siyah ayak izi , Linux veya Unix varyantında çalışan GNOME'unuz var .​
  5. Herhangi bir görsel "Sun" veya "Solaris" göstergesi olan mor bir arka plan , X Pencere Sistemi ile birlikte kullanılan Solaris işletim sisteminin bir göstergesidir .​
Komut satırı işletim sistemi

Yalnızca metniniz varsa, komut satırındasınız ve aşağıdaki komutlardan herhangi birini kullanarak işletim sistemini belirleyebilirsiniz.

1599308063661.png

Kod:
Not

Bazı sistemlerde, güvenlik nedenleriyle bir işlemi ve sürümünü görüntüleme komutu devre dışı bırakılır. Ayrıca, tüm işletim sistemleri aşağıdaki komutların tümüne sahip değildir.

Linux ve Unix kullanıcıları için not: Genellikle bir Linux veya Unix varyantı çalıştıran kullanıcılar, herhangi bir sayıda grafik kullanıcı arayüzüne sahip bir Linux varyantına sahiptir . Örneğin, GUI olarak GNOME'u kullanarak Red Hat Linux çalıştırıyor olabilirsiniz. Hangi Linux veya Unix çeşidini kullandığınızı belirlemek için konsolu kullanmak genellikle daha iyidir . Uname komutu Linux ve Unix türevleri hemen hemen hepsi ile çalışır.

Uname komutu çalışıyorsa ve sürüm bilgisine ihtiyacınız varsa, uname -a yazın .

Uname komutu kullanılamıyorsa, Linux sürümü hakkında ek bilgiler aşağıdaki komutlar kullanılarak bulunur.

Kod:
tail / etc / redhat-release
cat / etc / issue

Görsel kimlik

Son olarak, bilgisayarın önündeyseniz, genellikle bilgisayarı yeniden başlatarak bilgisayarda hangi işletim sisteminin olduğunu belirleyebilirsiniz. Bilgisayar önyüklenirken, işletim sistemini başlatırken gösterecektir.

Apple bilgisayar

1599308157275.png

Apple Macintosh işletim sistemlerinin tüm sürümlerinde , ekranın sol üst köşesinde küçük bir Apple simgesi olan bir Apple menüsü vardır . Ekranınızda bu Apple logosu yoksa, bir Apple bilgisayar kullandığınızı doğrulayın.
  1. Ekranın sol üst köşesindeki Apple menüsünü tıklayın.​
  2. Apple menüsünde, "Bu Mac Hakkında" veya "Bu Bilgisayar Hakkında" yı tıklayın.​

Apple iPhone ve iPad

İPhone veya iPad'inizdeki Apple iOS işletim sisteminin sürümünü bilmek, bir iOS sürümüne özgü sorunları araştırmanıza ve çözmenize yardımcı olur. Apple cihazınızdaki iOS sürümünü belirlemek için aşağıdaki adımları izleyin.
  1. Ayarlar yardımcı programına erişin .​
  2. Aşağı kaydırın ve Genel seçeneğine dokunun .​
  3. Hakkında seçeneğine dokunun .​
  4. Cihazdaki iOS sürümü, Sürüm satırında listelenir .​
Android akıllı telefon ve tablet cihaz

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar ve tabletler dahil birçok farklı cihaz vardır. Android cihazınızdaki Android OS sürümünü belirlemek için aşağıdaki adımları izleyin.
  1. Ayarlar yardımcı programına erişin .​
  2. Telefon hakkında veya Cihaz hakkında seçeneğini bulun ve dokunun .​
  3. Android OS sürümü , Android sürümü girişinin altında listelenir .​

Oyun Forum Turkmmo

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri