Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Selamlar . Bugün ırklar hakkında konuşacağız biraz . Bildiğiniz üzere Healer veya DD buildleri için ''Bu en iyi ırk'' diyemiyoruz . Oynayış tarzımıza göre ve hangi class ile oynadığımıza göre değişiklik gösteren bir konu . Aynı şey Tank için de geçerli . Öncelikle şunu söylemek istiyorum . Her ırk ile her yeri tanklayabilirsiniz . Her class ile her yeri tanklayabilirsiniz . Bütün classların kendine ait avantajları ve dezavantajları var . ESO'da Tank oynamak istiyorsanız , bunun en büyük yararlarından biri istediğiniz ırkı seçip en iyi olabilme durumudur . Siz Wood Elf seçtiniz atıyorum , oyunun en iyi guildinin tankı Imperial seçmiş . Onun tanklayabildiği yeri siz tanklayamayacaksınız diye bir şey yok . Daha zorlanır mısınız ? Evet , ama tekrar söylüyorum . Yapamazsınız diye bir şey yok .
Öncelikle Tank oynamak için bazı temel şeyleri bilmek gerekiyor . Oyuna yeni başlıyorsanız ve Tank oynamak istiyorsanız , önce burayı okuyun :
1- BRETON
-%10 Max Magicka
-3960 Spell Resistance
-%3 Magicka Cost Reduction
Öncelikle burda Tank oynayacakların gözüne çarpan ilk şey Spell Resistance oluyor . Şunu söylemek istiyorum ; eğer çok defansif bir Tank buildi yapmak istiyorsanız , zaten Resist-cap'e ulaşmış olacaksınız ve ordaki Spell Resist çöpe gidecek . Bu sebeple bu ırk aşırı defansif olmayıp biraz Resist eksiği olan , sustain üzerine yoğunlaşmış buildler için güzel bir seçimdir . Stamina Tank yerine Magicka Tanklar için daha iyi bir seçim olacaktır .
2- ORC
-Max Health + Max Stamina %6
-Health Recovery %20 ve %5 Healing Received
-Sprint Cost Reduction %12 + Sprint Speed %10 + Melee Weapon Damage %4
Burda bir tankın işine yarayan tek şey Health ve Stamina bonusu . Oyuna ilk başlayanlar Health Recovery'i görünce çok sevinip hemen atlıyorlar ama maalesef şunu söyleyeyim , Health Recovery hiçbir işe yaramayan bir bonustur . Yapacağınız bir Heal size 5-10k Heal verebilecekken gerçekçi bir buildde Health Recovery ancak 4000'e kadar çıkabilir , o da zorla . Bu da saniyede 2k Healing demek . 4000 Health Recovery almak için feda etmek zorunda olduğunuz şeyleri söylemek bile istemiyorum . Bunun dışında Stamina ve Health bonusu güzel . Fena değil . Gayet güzel bir Stamina Tank yapılabilir Orc ile . Fazladan Healing Received de aynı zamanda üzerinizde Healing Debuff olan fightlarda size yardımcı olacaktır .
3- REDGUARD
-%9 Stamina Recovery
-%10 Stamina
-5 saniyede bir her vurduğunuzda Stamina doldurur .
Staminaların babası . Redguard oynarken Stamina sıkıntısı çekiyorsanız büyük sıkıntı var demektir . Redguard oynarken Stamina bitmez , bitemez . Fiziksel olarak imkansız . Şimdi burda gördüğünüz gibi Stamina Recovery var . Bunun işe yaramadığını biliyor olmanız gerek . Burdaki asıl mevzu son pasif . 5 saniyede bir 1200 Stamina , saniyede 240 Stamina demektir . Bu da 480 Stamina Recovery'e denk gelir . Bu değeri Türk oyuncuların göklere çıkardığı Wood Elf bile vermiyor ( %21 Stamina Recovery ) . İnanılmaz kuvvetli bir pasif . Şimdi , yanlış olmasın . Diğerleri staminasını ayakta tutamıyor falan demiyorum . Redguard , bunu en rahat yapan ırk sadece .
4- ARGONIAN
-Potion kullandığında bütün Resourcelarını %12 kadar doldurur . %3 Maximum Magicka .
-%9 Max Health + Disease Resistance
-%5 Healing Received ve %5 Healing Done
Argonian ırk pasifleri değişiminden sonra gayet güçlü bir tank seçimi haline geldi . Max Health'in önemli olduğu şu zamanlarda %9 büyük bir rakam . Orcda olduğu gibi , Healing Received hayatta kalmanıza büyük katkı sağlayacaktır .
5- DUNMER
-Max Magicka + Max Stamina %6
-Flame Resist + %3 Max Magicka
-%7 Flame Damage Bonus ve %2 Shock/Frost Damage Bonus
Öncelikle ırkçı bir Dark Elf olarak Dark Elf Tank oynadığımı söylemek isterim . Dark Elf hem Stamina hem de Magicka bonusu vermesiyle çok özel bir ırk konumunu almıştır . Tanklar hem Magicka , hem Stamina kullandığı için çok iyi bir seçim olabilir .
6- NORD
-%30 Health Recovery ve %6 Max Stamina
-Cold Resist + %9 Max Health
-%6 Damage Reduction
Skyrim'den ESO'ya geçen herkesin en az bir tane Nord açtığını biliyorum . Bu sebepten dolayı çok üstüne gitmeyeceğim Nord'un . Öncelikle Health Recovery'i çöpe attık . Max Stamina gayet iyi bir pasif . Cold Resist zaten şaka gibi bir pasif . Vermesin , daha iyi . %9 Max Health de güzel bir pasif . Item enchantlarınıza Stamina ya da Magicka basmanızı sağlayabilir . Burda en önemli şey %6 Damage Reduction . Herkes ''%6 daha az hasar alıyor Nord . En iyi tank ırkı Nord!'' diyor ama bu pasifte bilmediğiniz bir şey var . Oyunun yapımcılarının çok sevdiği ''Diminished Returns'' dediğimiz bir şeyden bahsediyorum . Bunu burda tekrar anlatmak istemiyorum o yüzden sizi şu konuya yönlendireceğim ki ordaki %6'nın aslına %6 olmadığını anlayın.
7- ALTMER
-%9 Magicka Recovery
-%10 Max Magicka
-%4 Elemental Damage Bonus
Magicka Tank olur Altmer'den . Ama bir de Breton var . Hangisini seçmeli ? Dediğim gibi , burda oynayış stilinize bağlı olarak karar değişebilir . Her saniye Magicka harcayan skiller kullanıyorsanız Breton sustain açısından daha önde gidecektir ancak Magicka'yı daha özenli kullanıyorsanız Altmer daha karlı olacaktır . Tabii ki buildinizin Spell Resist değerinin hard-capte olduğunu farzediyorum .
8- BOSMER
-%21 Stamina Regeneration
-Poison ve Disease Resist + %6 Max Stamina
-Daha iyi Sneak + Sneakten %9 daha fazla hasar
Bu ırkı konuşmak bile istemiyorum ama ayıp olmasın . Yapımcılar uğraşmış . Çok da uğraşmamışlar aslında . Bacak kadar ırk . Bundan tank mı olur dedirten bir ırk . Stamina Regeneration çöp . Poison çok nadir işe yarar belki . Disease Resist PvP için etkili olabilir . %6 Stamina fena değil ancak Redguard diye bir ırk varken bu ırkın olayı ne ?
9- KHAJIT
-%20 Health Recovery + %10 Stamina Recovery
-Daha iyi Sneak + Sneakten %9 daha fazla hasar
- %8 Weapon Critical Bonus
Öncelikle Tank için çok kötü bir ırk . Health Recovery çöp . Stamina Recovery çöp . Sneak yapan tank varsa zaten oyunu bıraksın . Critical da ancak PvP'de iş görür . O da çok iş görmez hani . Tanksın sonuçta , senin vurduğun hasar critical vursa ne olur , vurmasa ne olur . Neyse , tank için kötü bir ırk diyorum ve geçiyorum .
10- IMPERIAL
-%12 Max Health
-%10 Max Stamina
-Her atak %10 şans ile healing yapar .
Oyunun en iyi Tank ırkı diye geçmesine rağmen en iyi tank olmak için Imperial olmaya gerek yok . Maksimum stat değerleri bu ırk bonuslarında olduğu için ve maksimum statlar tank oynayacaklar için büyük önem taşıdığından en iyi seçimlerden biri haline gelmiştir . Yüksek Stamina ile oynayan buildlerin Health statına fazla yüklenmeden daha çok Stamina'ya sahip olabilmesini sağlar . Gayet sağlamdır . Tank oynayacaksanız ve yeni açıyorsanız karakteri , Imperial seçin . Pişman olmazsınız .
------
Farkettiyseniz hiçbirine en iyi demedim . Bazılarını baya yerin dibine soktuğumun farkındayım . Dediğim gibi , benim buildim için en iyi seçim Dark Elf iken sizin için Argonian ya da High Elf olabilir .
-----
Öncelikle okuduğunuz için teşekkür ediyorum . Son olarak söylemek isterim ki , her şey sizin oynayışınıza bağlı . 15k Stamina ile Trial tanklayan Sorcerer da gördüm ; staminayı bitirmek için terler içinde kalmanız gereken bir class olan Nightblade'in ilk bossu tanklarken(!) staminasının bittiğini de gördüm . Buraya yazdığım şeylerin hepsi tecrübedir arkadaşlar , bu yüzden sizinle paylaşmak istiyorum ki benim gördüğüm ve görmek bile istemediğim ama yine de acı içinde izlediğim şeyleri öğrenin , anlayın ve oyunda ilerlemeden önce buna göre karar verin . Umarım sizi yanlış vermiş olduğunuz bir karardan erken zamanda döndürebilmişimdir ya da mantıklı kararlar vermenizi sağlayabilmişimdir . Bu konuyu ilgilendiren oyun değişiklikleri olursa , konu güncellenecektir .
Hepinize kolay gelsin , iyi oyunlar .
Son düzenleme: