farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı .sub .dds .msm .gr2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baydur021
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 978

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Herkese merhaba, sorularımı cevaplayabilir misiniz, teşekkürler.

.gr2 model dosyasıdır.
.dds modele tasarım veren dosyadır.
.msm bir itemin ses efektini, eldeki duruşunu, yerdeki duruşunu ve .sub yolunu belirtir.
.sub itemin .dds den alacağı tasarımın kordinatını belirtir.

yani oyundaki 1 kılıcın, 4 dosyası mutlaka olmak zorunda (bana göre)..

soru 1 : takıldığım yer, 10-19 kodlu kılıç iteminin .sub dosyası oyunda yok hiçbiryerde bulamadım, nasıl sorunsuz çalışıyor?
soru 2 : .msm dosyası nerden çalışıyor .msm dosyaları mevcut fakat onu neresi çalıştırıyor?

@MaviAy44
@Mavi Ruh ✔
@Tunga♚

Son düzenleme:
Çözüm
büyük olasılıkla kaldırdığın zaman problemlerle karşılıcaksın ki bu dosyaları silmen senini max 10mb kara geçiricek bence olduğu gibi bırak
Zaten bu dosya 936item_list ve 946item_list te geçiyor bu dosyalar pasif birakilmis. .msm ve .sub dosyasi oyunun kilic modellerinde baska bir fonksiyona sahip. Bu neden zaten calismiyor. Calisiyorsa nerde ve nasil?
Hocam cevap verme zahmetiniz icin teşekkür ederim fakat aradigim cevap bu degildi.

Simdi soyle izah edeyim.
Oyundaki 19 kodlu kılıç iteminin.
.dds ve .gr2 dosyasi mevcut fakat şu varki .dds dosyasi bircok item ile ortak bende bu ortak .dds den .sub dosyasi olmadan tasarimi nasil aliyor onu merak ediyorum .sub dosyasi hicbir yerde yok çünkü.
Bir diğer sorumda .msm dosyasi 19 iteminin .msm dosyasi var fakat onu neresi okuyor onuda bulamadim, sorularım bunlar tam olarak.
Bazı Ses Dosyaları ClientSrc içine Gömülü Oyunun Packlarında Bulamazsın Şimdi gr2 nin kaplamayı çekmesi soyle işliyor modellerken Kılıcı Belly Başlı Hat Çizgileri Var diye bilirim bunları 3dsmax tan uwmap sayesinde dds üzerine getirince otomaitk olarak sadece o kısımdaki kaplamayı çekiyor yani atıyorum 512x512 bir dds var diyelim 16x20 da kılıçın kaplaması var yanınıda 30x30 bir yay kapalaması var aynı dds de bunları uwmap ile oturtup 1dds den birçok silaha kaplama çeke bilirsin yani bu olar .msm veya .sub dosyasıyla alakası yok sen 0 dan bir kılıç ekleyince sub veya .msm dosyası olmasa bile sanki varmış gibi çalışır

Bazı Ses Dosyaları ClientSrc içine Gömülü Oyunun Packlarında Bulamazsın Şimdi gr2 nin kaplamayı çekmesi soyle işliyor modellerken Kılıcı Belly Başlı Hat Çizgileri Var diye bilirim bunları 3dsmax tan uwmap sayesinde dds üzerine getirince otomaitk olarak sadece o kısımdaki kaplamayı çekiyor yani atıyorum 512x512 bir dds var diyelim 16x20 da kılıçın kaplaması var yanınıda 30x30 bir yay kapalaması var aynı dds de bunları uwmap ile oturtup 1dds den birçok silaha kaplama çeke bilirsin yani bu olar .msm veya .sub dosyasıyla alakası yok sen 0 dan bir kılıç ekleyince sub veya .msm dosyası olmasa bile sanki varmış gibi çalışır
Hocam peki item.epk ıçerisinde 936item_list.txt ve 946item_list.txt bunlara kiliclarin .sub dosyaadi taninlanmis o halde bu .txt dosyalari calismiyor

Hocam peki item.epk ıçerisinde 936item_list.txt ve 946item_list.txt bunlara kiliclarin .sub dosyaadi taninlanmis o halde bu .txt dosyalari calismiyor
Hayır Şimdi Soyle Diyim Sana Sen Ornek Olarak 19 kodlu silahın item_proto vs kopyala yeni bir item ekle ve kodunu 1919 yap Ornek Olarak Sistem Ses dosyalarını vs otomatik olarak 19 nolu koddan alıyor ve sen tutki itemi yere attın item senin 0 dan modellediğin silah gözüküyor yere atınca mantıken olmaması lazım çünkü sub dosyası yok ama sistem otomatik olarak hallediyor arka planda yeni bunlar hiçbir önemi yok çoğu pvp geç cogu global pvp bile önemsemez bunları arka planda çoğu şey kendiliğinden oluyor

S
Hayır Şimdi Soyle Diyim Sana Sen Ornek Olarak 19 kodlu silahın item_proto vs kopyala yeni bir item ekle ve kodunu 1919 yap Ornek Olarak Sistem Ses dosyalarını vs otomatik olarak 19 nolu koddan alıyor ve sen tutki itemi yere attın item senin 0 dan modellediğin silah gözüküyor yere atınca mantıken olmaması lazım çünkü sub dosyası yok ama sistem otomatik olarak hallediyor arka planda yeni bunlar hiçbir önemi yok çoğu pvp geç cogu global pvp bile önemsemez bunları arka planda çoğu şey kendiliğinden oluyor
Sizi anladim fakat bunlarin kaynagini ve mantigini ogrenmek istiyorum. Cunku pack asiri fazla dosya barindiriyor. Ben o halde .msm ve .sub dosyalarini kaldırıyorum

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri