- Konular
- 9
- Çözüm
- 5
- Online süresi
- 1mo 4d
- Reaksiyon Skoru
- 23
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 8 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 115
- MmoLira
- 1,157
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
freebsd bu files için build için elinde hazır olan varmı acaba burada paylaşırsa sevinirim
ben build ediyorum 11.4 de fakat game ve db dosyası oluşturmuyor nerde hata yapıyorum bilemedim ama hazır kurulu freebsd burda paylaşırsanız memnun olurum
ben build ediyorum 11.4 de fakat game ve db dosyası oluşturmuyor nerde hata yapıyorum bilemedim ama hazır kurulu freebsd burda paylaşırsanız memnun olurum
- Konular
- 81
- Çözüm
- 37
- Online süresi
- 1mo 20d
- Reaksiyon Skoru
- 116
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 14 Yıl 21 Gün
- Başarım Puanı
- 141
- MmoLira
- 5,134
- DevLira
- 6
teşekkürler elbette mariadb mysqlden daha gelişmiş bir sistem o konuda bilgim var fakat bazı panellerin malesef mysql 5.5 ve mysql 5.6 ile ilgili uyumsuzlukları mevcut bu aklıma geldiğinde mariadbnin bu son sürümlerinden biri ile yapılmış bu filesin elimizdeki şartlar gereği hostingteki panelimizin server sunucumuzdaki freebsdnin içindeki mariadbdeki tabloları kullanacağı gerçği ile muhtemelen bazı uyumsuzluklar yaşanabilecektir soruları aklıma gelmişti.Merhabalar,
MariaDB olmasının ne tür bir zararı olabilir ki ? Sizin için derlediğim ve bildiğim bir çok özlük detayını aşağıda birleştirdim. Kafanızdaki sorular kalkacaktır.
MySQL, web uygulamalarında en çok kullanılan veritabanı sistemlerinden biridir. Aslına bakılırsa normal şartlarda FreeBSD game server ile çalışması bile etik bir davranış değildir. MySQL ile ilgili en önemli husus, kullanımını etkin bir şekilde tüm topluluk için geçerli kılan bir GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) bulmasıdır. Linux, UNIX, MacOS, Windows ve diğerleri dahil olmak üzere büyük işletim sistemleri tarafından desteklenir. Veritabanı sistemi, bir grup ana yazılım bileşeni için kullanılan yaygın bir terim olan LAMP geliştirme yığınının bir parçasıdır. Kısaltması Linux, Apache, MySQL, PHP,PERL & Python
MariaDB ise, MySQL'in gelişmiş bir sürümü olarak söylenebilir. JSON API'leri, paralel verilerin çoğaltılması, Aria, ColumnStore, InnoDB, Cassandra ve diğerleri gibi çeşitli (storage engine) depolama motorları için destek içerir. MySQL, İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi (RDB-MS) olarak sınıflandırılmıştır. İlişkisel bir veritabanının tüm geleneksel özellikleriyle, yani tabloları, kısıtlamalar, görünümler, vb. İle çalışır. Saklı yordamlar, tetikleyiciler, roller ve vs vs.. diğerleri gibi çeşitli işlevsel işlemleri gerçekleştirmek için temel veritabanı işlemlerini kullanır. Veritabanı tablolarıyla etkileşim kurmak için, birincil ve yabancı anahtarları kullanarak birbirlerine başvurur ve verilen kayıtları tam olarak yönetir.
Yukarıda size belirttiğim gibi MariaDB, MySQL veritabanının önceden yapılandırılmış tüm ilişkisel özelliklerini içeren çatallı bir sürümüdür. MySQL ile aynı veritabanı yapısını ve indeksleri kullanır ve neredeyse tıpa tıp benzer şekilde çalışır. Bu benzerlikle ilgili iyi olan şey, uygulamanızı (Web server, Game server, HSL, St BRIGA vb) MariaDB veritabanı ile değiştirdiğinizde, varsayılan olarak onunla uyumlu olması ve yeni bir veritabanın da işlerin çalışması için herhangi bir ek yapılandırma yapmanız gerekmemesidir.
MariaDB, C, C ++, Bash & Perl dillerinde yazılmıştır, bu yüzden MySQL ile karşılaştırıldığında biraz daha gelişmiş kabul edilir. Microsoft Windows, Linux, OS X, FreeBSD, OpenBSD, Solaris ve diğerleri için kullanılabilir kurulum ikili dosyalarına sahiptir.
MySQL, C ve C ++ olmak üzere iki dil kullanılarak geliştirilmiştir. Hafif bir veritabanıdır ve neredeyse tüm işletim sistemlerinde çalışır. Linux, Microsoft Windows, OS X, AIX, FreeBSD, HP-UX, BSDi, Novell Netware, NetBSD ve daha fazlası için ikili dosyalara sahiptir.
Günün özeti: MySQL veya MariaDB ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemidir. Çok ciddi farklılıkları bulunmaz ve sizin işlerinizi engelleyecek ya da değiştirmenizi gerektirecek bir soruna yol açmayacaktır. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hoş gerçi benim şahsi önerim, FreeBSD üzerine kurmanız değildir. Game Server' ile SQL sunucusu ayrı olmalıdır. İlerleyen zamanlar da bunun ile ilgili detaylı bir konu paylaşacağım.
Umarım faydalı olmuştur, esen kalın.
Keyifli forumlar..
bakalım dediğiniz gibi uyumsuzluk çıkmazsa ne ala çıkarsa haberdar ederim tekrar saolasın

- Konular
- 39
- Online süresi
- 12d 17h
- Reaksiyon Skoru
- 450
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 10 Yıl 4 Ay
- Başarım Puanı
- 125
- MmoLira
- 570
- DevLira
- 25
Arkadaşlar tekrardan bana sorunları özel mesaj yolu ile iletebilir misiniz güncelleme paketi yayınlayacağım.
- Konular
- 39
- Online süresi
- 12d 17h
- Reaksiyon Skoru
- 450
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 10 Yıl 4 Ay
- Başarım Puanı
- 125
- MmoLira
- 570
- DevLira
- 25
Değerli arkadaşlar,
Bu yapılan son ufak güncellemedir. Bundan sonraki sorunlar ve sıkıntılar sizin mesuliyetiniz altındadır.
Çıkabilecek kritik hatalarda güncelleme verilmeye devam edecektir. Sıkıntılı core/crash gibi durumlardada güncelleme verilecektir.
Fakat gui bozuklukları ekli olmayan eşyalar vb. Zindanlar gibi durumlarda güncelleme verilmeyecektir.
@Tungа ve ben bu files üzerinde büyük uğraşlar vererek bu hale getirdik. Ve sizlere bu filesi satmak yerine ücretsiz sunmaya karar verdik.
Bundan sonraki ufak sıkıntılar ve sorunlar sizi ilgilendirmektedir. Files paylaşıldığından beri sorun güncellemelerini gönderdik. Fakat benim gerek oyun projem gerek @Tungа 'nın oyun projesi olduğu için bu filesle ilgilenecek zaman bulmakta sıkıntı çekmeye başladım.
Anlayışınız için teşekkürler.
Boss Takip Sistemindeki Hata Giderildi.
Build İşlemi Yaparken Oluşan Hata Giderildi.
Lonca kurmama sorunu için questleri github üzerinden çekmenizi öneriyorum.
Kadim Efsun sistemi olmadığı için kadim efsunda çalışmıyor.
Saygılarımla.
Bu yapılan son ufak güncellemedir. Bundan sonraki sorunlar ve sıkıntılar sizin mesuliyetiniz altındadır.
Çıkabilecek kritik hatalarda güncelleme verilmeye devam edecektir. Sıkıntılı core/crash gibi durumlardada güncelleme verilecektir.
Fakat gui bozuklukları ekli olmayan eşyalar vb. Zindanlar gibi durumlarda güncelleme verilmeyecektir.
@Tungа ve ben bu files üzerinde büyük uğraşlar vererek bu hale getirdik. Ve sizlere bu filesi satmak yerine ücretsiz sunmaya karar verdik.
Bundan sonraki ufak sıkıntılar ve sorunlar sizi ilgilendirmektedir. Files paylaşıldığından beri sorun güncellemelerini gönderdik. Fakat benim gerek oyun projem gerek @Tungа 'nın oyun projesi olduğu için bu filesle ilgilenecek zaman bulmakta sıkıntı çekmeye başladım.
Saygılarımla.
- Konular
- 0
- Online süresi
- 6d 22h
- Reaksiyon Skoru
- 23
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 12 Yıl 6 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 66
- MmoLira
- 111
- DevLira
- 0
Değerli arkadaşlar,
Saygılarımla.
Bu bir utanç
, ama her şey için çok teşekkür ederim.Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)