Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

MSI GS66 Stealth - İnceleme

Ectoor

We Rise Turkmmo <3
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Konular
5,602
Çözüm
14
Online süresi
7mo 3d
Reaksiyon Skoru
6,802
Altın Konu
669
Başarım Puanı
499
MmoLira
11,960
DevLira
297
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu MSI GS66 Stealth, Dell G15 Special Edition ile birlikte aldığımız en çok talep edilen incelemelerden biri. Şimdi bu incelemeyi yayınlamamızın neden bu kadar uzun sürdüğünü merak ediyor olabilirsiniz? Mayıs ayının başlarında, bu incelemeyi yayınlamak üzereyken MSI, hem yerleşik denetleyicide hem de BIOS'ta, perakende birimlerde gönderilen son sürümlerin her ikisini de güncelleyen revizyonlar gönderdi. Bu yeni güncelleme, fan hızlarını optimize etti ve bu da sıcaklıkları düşürdü, bu da dizüstü bilgisayarın fan gürültüsünü etkilemeden yüksek frekanslara çarpmasına izin verdi. Bu nedenle, bu videoyu Nisan ayı sonunda veya Mayıs başında yayınlamış olsaydık, gerçek performansını ve potansiyelini gerçekten göstermezdi. Sonuç olarak, bu dizüstü bilgisayarın neler yapabileceğini doğru bir şekilde değerlendirmek için zaman ayırmaya karar verdik ve size her şeyi anlatacağız.

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-2.png

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-3.png

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-4.png

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-5.png

Fiyatlandırmayı bir kenara bırakalım, MSI GS66 Stealth 1.600 USD'den başlıyor ve bunun için 6 çekirdekli ve 12 iş parçacığı, 16GB RAM, 512GB NVMe depolama alanı ve RTX 2060 ile 10. nesil Core i7-10750H işlemci elde ediyorsunuz. Aldığımız örnek, aynı CPU, iki kez bellek, aynı miktarda depolama alanı, bir RTX 2070 Super Max-Q GPU, Oh ve temel modeldeki 240Hz paneli yerine yükseltilmiş 300Hz ekranla birlikte geliyor. Bu yüksek son model 2,249 USD'dir. Artık doğal olarak topları duvara gidebilir ve Intel’in en hızlı 8 çekirdekli / 16 iş parçacıklı işlemcisi, 1 TB depolama alanı ve RTX 2080 Super Max-Q ile bu şeyi belirtebilirsiniz. Ancak 3,000 USD ödemeye hazır olmanız gerekir. Bir sonraki soru GS66 Stealth'in rekabete nerede hizalandığıdır? Razer Blade 15 Advanced modeli, GIGABYTE Aero 15, ASUS ROG Zephyrus S15 var - Gerçekten bu modelden ellerimi almak istiyorum - ve spec ile karşılaştırıldığında tüm bu dizüstü bilgisayarlar için fiyatlandırma hemen hemen aynı.

Bu şekilde dış izlenimler hakkında konuşalım. Bu dizüstü bilgisayarın yapım kalitesi ve tasarımından gerçekten çok etkilendim. Stealth markası kesinlikle ürün tasarımına uyar. Şasi, CNC alüminyumdan üretilmiştir - çoğunlukla - ancak tamamen Blade 15'te bulunan yekpare tasarım gibi değil. Kapaktaki lazerle kazınmış logosunu seviyorum, güzel ve şık bir görünüm kazandırıyor. Eminim Batman bunu günlük şoförü olarak kullanacaktır :) .

Menteşe oldukça sağlam. Bu dizüstü bilgisayar ile ilgili en güzel şeylerden biri, bu ekranı 180 ° düz bir şekilde yerleştirebilmenizdir. Bunun sık sık yaptığınız bir şey olup olmadığını bilmiyorum, ama bir özellik. MSI, menteşenin içinde pürüzsüz hale getirmek için metal malzemeler kullandıklarını ve daha az yalpalama olduğunu söylüyor. Bu şeyi kucağınızda yazarken veya kullanırken endişelenmenize gerek yok.

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-10.png

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-9.png

Beni en çok rahatsız eden şey ön taraftaki plastik raydı. Size biraz bağlam vermek için, bir stüdyoya giren her dizüstü bilgisayarı dikkatle ele alıyoruz, ancak örneğimizde kenardaki plastik korkuluğu yontulmuş. Şimdi bu birim fabrikadan bu durumda sevk edilmiş olabilir veya nakliye sırasında meydana gelmiş olabilir, ancak kişisel olarak MSI'nın bu plastik rayı önden uygulama seçiminin premium dizüstü bilgisayar mantrasına uygun olmadığını düşünüyorum. GS66 Stealth ile uğraşmaya çalışıyorlar. Sadece ağrılı bir başparmak gibi dışarı çıkıyor.

Ayrıca, çok fazla yazıyorsanız veya oyun oynamak için saatler harcarsanız, avuç içi dayanağından bu plastiğe geçiş o kadar da kolay değildir. İki parça birbirine yapıştırılmış gibi geliyor. Bu, birçok insan için büyük bir anlaşma kırıcı olmayabilir, ancak bazı insanlar umursuyor ve bahsetmeye değer olduğunu düşündüm. Avuç içi dayanağı parmak izlerini alıyor, ancak sanırım bekleniyor çünkü anodize siyah bir yüzeye sahip bu dizüstü bilgisayarların çoğu parmak izlerine yatkın. Blade 15, parmak izlerini almaya harika bir örnektir. Akılda tutulması gereken bir şey.

İç mekan oldukça iyi bir klavye düzeni ile oldukça temiz. Şahsen ben yazı tipi seçiminin hayranı değilim. Keşke düşük profilli bir şeyle gitmişler. İşaret etmem gereken birkaç şey var, İşlev ve Kontrol tuşları gerçekten birbirine yakın, bu yüzden birini veya diğerini yanlışlıkla vurabilirsiniz. Ayrıca, bazı nedenlerden dolayı, bu klavyede iki ters eğik çizgi tuşu vardır. Gerçekten anlamıyorum, neden birinin ikisine ihtiyacı var? Açıktır ki geri silme tuşunun altında - standart yol - ve İşlev ve Kontrol tuşlarının yanında bir tane daha vardır. İlk başta fark etmedim, Mike bunu söylemeliydi, ama şimdi sen de biliyorsun. Anahtarların kendileri oldukça iyi, MSI sağlam bir yazma ve oyun deneyimi sunmak için SteelSeries ile her zaman yakın bir ortaklık kurdu. Benim Blade 15 ile kabaca aynı hissediyor. Yine de GS66'da daktilolara iltifat etmesi gereken biraz daha fazla seyahat mesafesi var.

Ne yazık ki, RGB aydınlatma o kadar da iyi değil. Özellikle Blade'le karşılaştırdığınızda parlamaz. Bu dizüstü bilgisayar bence klavye arka aydınlatması için altın standart. Ayrıca, parlaklık seviyelerini ayarlarken görsel bir gösterge yoktur. Beş adım aralıklarla giderler, ancak tercihinize göre ayarladığınızda her seferinde tahmin etmeniz gerekir. Benim için gerçekten sinir bozucuydu.

MSI-GS66-Notebook-Stealth-Review-25.png

Bu GS66 Stealth web kamerası testi. Diğer tüm web kameraları ile kabaca aynı video kalitesine sahiptir - bu da cansız anlamına gelir - ancak gerçekten can sıkıcı olan şey, dizüstü bilgisayarın çalışma seslerini her zaman alan mikrofon. Hayranların arasına bir mikrofon yerleştirmiş gibi hissediyorum. Sessiz profilde çalışan dizüstü bilgisayarım olsa bile - bu, fan hızlarının düşük bir hızda dönmesi gerektiği anlamına geliyor, ancak durum böyle değil - fanların uğultusunu duyabilirsiniz. Bunu iş toplantıları için kullanmayı planlıyorsanız, kendinize uygun bir mikrofon alın, çünkü bu tamamen kullanılamaz. Bu kalite kontrolünden nasıl geçti? Ne yapıyorsun MSI?

Dahili hoparlörler oldukça kötü geliyor. Teknik olarak alta bakacaklar, ancak MSI sesi avuç içi dayanağındaki bu ince kesikten yeniden yönlendirdi. Bir şey dinlerken ses şasiden yankılanır ve daha sonra bu ince ızgaralardan kaçar. Ve size söyleyeyim, çok sert geliyorlar, özellikle de tiz. Ayrıca kesinlikle bas yoktur, bu yüzden dinlediğiniz sesin derinliği yoktur. Aslında, ASUS'tan geçen hafta kontrol ettiğim TUF A15, bundan çok daha iyi geliyordu.

Bağlantıya geçiliyor. Sol tarafta, güç girişi, 65 watt'a kadar PD şarjı destekleyen Thunderbolt 3 ve DisplayPort 1.4 geçidi, HDMI 2.0b ve USB 3.2 Gen2 Tip-A bağlantı noktası var. Sağ tarafa geçtiğinizde bir LAN jakınız, iki USB 3.2 Gen2 Type-A bağlantı noktası, bir USB 3.2 Gen2 Type-C bağlantı noktası ve bir ses jakınız var. İyi bir seçim, ancak maalesef tam boyutlu bir SD kart okuyucu yok, bu nedenle biraz sorun olabilecek bir içerik oluşturucusuysanız. Yarışmaya baktığınızda, GIGABYTE Aero 15'in tam boyutlu bir SD kart yuvası var ve Razer Blade 15 Advanced modelinde de bir tane var. Heck, yeni Dell XPS 15 bile tam boyutlu bir SD kart yuvası ile geliyor. Bu nedenle, gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu ve neyi kullandığınızı önceliklendirmeniz ve ardından satın alma kararını vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, sağ tarafa takılan bir şeyleriniz varsa ve harici bir fare kullanıyorsanız, sürekli olarak bu kablolara, özellikle de oradaki LAN bağlantı noktasıyla çarpmaya başlayabileceğinizi bilmelisiniz.

Vitesleri ekrana geçirmek, 300 Hz yenileme hızına sahip 15.6 inç 1080P IPS düzeyinde bir paneldir. Yine de G-Sync uyumlu değil. Çok doğru renktedir,% 100 sRGB,% 76 Adobe RGB ve% 78 DCI-P3'ü kapsar. Bu sonuçlar Blade 15'ime çok yakın, bu nedenle bir içerik oluşturucu veya fotoğrafçıysanız veya renk doğruluğuna değer veriyorsanız bu panel sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Görüş açıları güzel, iyi kontrast var, sadece ekranın biraz daha parlak olmasını diliyorum, çünkü sadece 330 nit kadar parlak oluyor. Bence bu, yüksek yenileme oranları ekranları arasında görmeye başlayacağımız bir şey, bu neslin daha parlak olmayacakları.

Yüksek yenileme hızlarından bahsetmişken, bu benim ilk 300Hz ekranım ve gerçekten fark göremediğim 240Hz ekranlı Blade 15'imden geliyor. 300Hz terimi sadece daha fazla satış elde etmek için pazarlama havası gibi hissediyorum, ancak gerçekçi olarak bir oyun dizüstü bilgisayarı arıyorsanız, yüksek bir yenileme hızı ekranı aramalısınız, ancak kesinlikle 300Hz'e ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. 144Hz ile tamamen iyi hissediyorum, belki daha düşük bir fiyat noktasında alabiliyorsanız 240Hz ekran bile, bu seçenek tipi için en iyi patlama olacaktır. Ayrıca, bir saniye daha gerçek olalım, görsel olarak en zorlu oyunlar, mevcut donanım durumu nedeniyle gerçekten 300 FPS'ye zorlanamıyor. Ayrıca bazı oyunlar için kare hızı sınırları da vardır. Bunlar kesinlikle bir dizüstü bilgisayar için alışveriş yaparken dikkate alınması gereken bazı şeylerdir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri